واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و ادب > ادیبات ایران گفتگوی فرهنگی افروغ و مطهری در «دیروز، امروز، فردا»؛
افروغ: نمیتوان در ظرف رژیم پهلوی، مظروف انقلاب اسلامی را ریخت/ مطهری: آمدن مقوله فرهنگ در شعار سال، به معنای نامطلوب بودن وضعیت فرهنگی نیست
عماد افروغ در برنامه تلویزیونی «دیروز امروز، فردا» که به موضوع فرهنگ در شعار سال 93 اختصاص داشت، گفت: «متاسفانه ما در ظرف به جای مانده از رژیم پهلوی، میخواهیم مظروف انقلاب اسلامی را بریزیم». همچنین علی مطهری تاکید کرد: «قرار گرفتن مقوله فرهنگ در عنوان شعار سال، لزوماً به این معنا نیست که وضعیت فرهنگی ما نامطلوب تر از گذشته شده است».
به گزارش خبرنگار مهر، برنامه «دیروز، امروز، فردا» شب پنجشنبه 28 فروردین با حضور عماد افروغ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل فرهنگی و علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و با موضوع «بررسی جایگاه فرهنگ در شعار سال» از شبکه سوم سیما پخش شد. در ابتدای این جلسه عماد افروغ استاد دانشگاه گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی ما با یک سری بحرانهای مختلف در عرصههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی روبرو شده ایم که راه حل آنها بازگشت به فرهنگ و قابلیتهای معطوف به هویت ایرانی اسلامی ما است. با توجه به اقتضائات هر دوره تاریخی، فرهنگهای مختلفی برای پیشبرد برنامههای به ویژه اقتصادی اجرایی شده است، به عنوان مثال در مقطعی فرهنگ توسعه مطرح شد به جای این که به مساله توسعه فرهنگی توجه شود. مجموع این مسایل باعث شده است که مساله فرهنگ بار دیگر اهمیت خودش را نشان دهد و در عنوان شعار سال هم بگنجد. مطهری: قرار گرفتن مقوله فرهنگ در عنوان شعار سال، لزوماً به معنای نامطلوب بودن وضعیت فرهنگی نیست شعار سال در دولت قبل، جواب همچنین علی مطهری نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی درباره دلایل مطرح شدن مقوله فرهنگ در شعار امسال از سوی رهبر انقلاب، ضمن تاکید بر نکات مورد اشاره عماد افروغ در این خصوص گفت: مسلم است که امروز شرایط برای مطرح شدن مقوله فرهنگ در شعار سال مهیاتر شده است. در دولت گذشته درگیریهای سیاسی شدیدی وجود داشت و نوعی نگاه فرهنگی خاص هم حاکم بود و به نظر میرسید اگر این شعار، آن سالها مطرح میشد، به آن جواب سربالا داده میشد و در مجموع شرایط برای طرح این مقوله در آن سالها مساعد نبود. وی افزود: البته قرار گرفتن مقوله فرهنگ در عنوان شعار سال لزوماً به این معنا نیست که وضعیت فرهنگی ما نامطلوب تر از گذشته شده است اما این مساله تقریباً بدیهی است که امروز بیشتر از گذشته میتوان به مباحث فرهنگی پرداخت. مطهری یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی را، استقلال شامل استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: یکی از کاستیهای فرهنگی امروز ما این است که مربیان جامعه به وظیفه خودشان دست عمل نکرده اند. منظور من از مربی نهادههای تاثیرگذار در رشد و اعتلای یک جامعه است. در جامعه ما روحانیت، دولت، پلیس و حتی صدا و سیما مربی محسوب میشوند؛ اگر روحانیت با عقاید خرافی و یا رفتارهای ناهنجار اجتماعی مبارزه نکند و یا آموزش و پرورش ما در تربیت اسلامی کوتاهی کند و یا پلیس ما در روز روشن در مقابل یک تخلف آشکار رانندگی تنها نظاره گر باشد، اینها به وظایف خودشان عمل نکرده اند و این مساله به جامعه آسیب میزند. افروغ: طرفداران مدل فرهنگی نوسازی، دوباره امکان مانوور یافتهاند در ادامه عماد افروغ با اشاره به طرح مدل فرهنگی نوسازی در مقطع بعد از جنگ از سوی طیفی از مسئولان را مورد اشاره قرار داد و گفت: به نظر میسد طرفداران این ایده، الان هم امکان مانوور دادن روی این افکار را دست کم به لحاظ تئوریک یافته اند. این مدلی بود که در غرب به اجرا در آمد و طبیعتاً با اقتضائات جامعه اسلامی ما مطابقت نداشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]