واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آمریکا در انتظار تصمیم بعدی "پوتین" در اوکراین
در حالی که نظامیان روسی در مرزهای اوکراین مستقر شده اند بسیاری منتظر تصمیم گیری "پوتین" درباه حرکت بعدی در اوکراین هستند .
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه تحلیل اوراسیاریویو ؛ برخی معتقدند استقرار نظامیان روسی در مرز اوکراین را باید تبعات پس از الحاق کریمه به مسکو دانست .
کشورهای غربی و به خصوص آمریکا منتظر تصمیم گیری تازه ای از سوی پوتین درباره سرنوشت این نظامیان در مرز اوکراین هستند . تحلیلگران تلاش می کنند با تحلیل سخنان رییس جمهوری روسیه بتوانند اقدام بعدی این کشور را در اوکراین حدس بزنند .
بررسی بیانیه ها و اقدامت پوتین توسط تحلیلگران با این هدف انجام می گیرد که آیا پوتین می خواهد سایر مناطق اوکراین ـکه همگی روسی زبان هستند ـهمانند کریمه به کشور خود ملحق کند یا خیر ؟ بیشتر مناطق جدایی طلب اوکراین تحت کنترل نیروهای حافظ صلح روسیه قرار دارند .
ایو دالر سفیر سایق ناتو و مدیر کنونی شورای امور بین المللی موسسه شیکاگو با اشاره به گفتگوی تلفنی هفته گذشته اوباما و پوتین گفت : تماس تلفنی اوباما به پوتین از کاخ سفید در واقع تلاشی بود که رییس جمهور آمریکا برای جلوگیری از پیشروی های مسکو در اوکراین انجام داد . چنین تماسی نیز از سوی کرملین با اوباما انجام شد که به هدف هشدار درباره تشدید افراط گرایی در اوکراین برقرار گردید .
دریادار جیمز استاوریمیس ، رییس سابق دانشکده فلچر و فرمانده عالی متفقین اروپا در ناتو در این باره اظهار داشت : این واقعیت وجود دارد که مسکو در حال پیشروی در اوکراین در مقایسه با آمریکا می باشد . نوعی مبارزه واقعی و البته بزرگ میان روسیه و آمریکا در موضوع اوکراین روی داده که تاکنون کرملین پیروز قطعی آن بوده است .
وی در ادامه بااشاره به جنبه های نظامی رویارویی آمریکا و روسیه با یکدیگر در اوکراین تصریح کرد : کنترل قلمرو توسط مسکو به اندازه ای رسیده که پوتین احساس می کند 2 هزار سرباز اعزام شده به مرز اورکاین کم بوده باید هزاران نظامی دیگر نیز به این منطقه فرستاده شوند .
در ادامه این مقاله آمده است : تنش ها میان مسکو و واشنگتن به بالاترین حد خود از زمان پایان جنگ سرد میان این دو قدرت جهانی رسیده است . در همین زمینه جان کری ، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف ،وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتکوهایی با هم داشته اند تا بتوانند این تنش را در اسرع وقت رفع سازند . برخی از سیاستمداران معتقدند این دیدارها می تواند تا حدودی امیدوارکننده باشد .
بارق تالبوت ،رییس موسسه بروکینز و معاون وزیر خارجه آمریکا در دوره ریاست جمهوری "بیل کلینتون" نیز در این باره تاکید کرد :دشوار است که تصور کنیم پوتین برای مذاکره با غرب تصمیم جدی داشته باشد چرا که روابط میان مسکو و غرب بخصوص آمریکا دارای فراز و نشیب های فراوانی بوده است .
وی افزود : با این حال نباید ناامید بود . برخی توافق نامه ها میان مسکو و واشنگتن می تواند منجر به برقراری آرامش به این منطقه شود . هر یک از توافق نامه ها در نوع خود مفید هستند چرا که در این شرایط بحرانی و خطرناک هرآنچه از وقوع درگیری نظامی جلوگیری کند ،مثمرثمر می باشد .
پایگاه تحلیلی اوراسیا ریویو در انتهای مقاله خود تصریح کرد : بسیاری از مردم اوکراین ترجیح می دهند از طریق همه پرسی سرنوشت الحاق خود به روسیه را انتخاب کنند . تعیین دولت جدید نیز باید از همین طریق مشخص شود . کمک واشنگتن به شورشیان برای کودتا علیه دولت پیشین این واهمه را در افکار اوکراینی ها ایجاد کرده است که چنانچه این وضعیت ادامه یابد دولتی از سوی واشنگتن و غرب برای حکومت در اوکراین تعیین شود و این کشور نیز تبدیل به یکی از حکومت های متبوع کاخ سفید شود .
در حقیقت این استراتژی کلی مسکو است که نشان خواهد داد حکومت اوکراین دست نشانده غرب انتخاب شود یا بر اسا همه پرسی و خواست مردم این کشور تعیین گردد .
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]