واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه: تمدن غرب در حال سقوط است مشهد- ایرنا- استاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: از دیدگاه تمدن شناسان، تمدن غرب در حال سقوط می باشد و این تمدن از لحاظ فرهنگی و تمدنی در واقع مرده است و فقط در هالیوود و رسانه ها حیات دارد.
دکتر ˈمحمدهادی همایونˈ روز چهارشنبه در همایش ˈاقتصاد مقاومتی در مسیر پیشرفت درونزاˈ در دانشگاه فردوسی مشهد افزود:هم اکنون در جامعه غرب، تولید علم و نشاط عمومی در جامعه وجود ندارد این در حالی است که تمدن اسلامی در راه رشد است و تحول دینی بزرگی در جامعه ما رخ داده و تحول علمی در حوزه ها و دانشگاه ها نیز بی نظیر است.
وی گفت:جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مرکزیت کاملا تثبیت شده است و کسی نمی تواند بدان تعرض کند و شاهد بودیم که در سالهای قبل هر کاری که می توانستند اعم از ترور، جنگ داخلی، تحریم اقتصادی و تهاجم فرهنگی انجام دادند اما راه به جایی نبردند.
این استاد دانشگاه با تشریح سه نگاه درباره تمدن اسلامی گفت: برخی، آغاز تمدن اسلامی را از مدینه النبی می دانند که با خلافت چهار خلیفه ادامه می یابد و به حکومت بنی امیه و بنی عباس منجر می شود و سپس مرکزیتش از بین رفته است.
همایون افزود:در نگاه دوم که یک نگاه شیعی محسوب می شود تمدن اسلامی از دوران زمامداری پیامبر در مدینه آغاز می شود و به حکومت امام علی (ع) و امام حسن مجتبی(ع) می رسد و با حکومت های شیعی نظیرآل بویه و فاطمیون مصر تدام می یابد و با سقوط صفویان در ایران نیز رو به افول می گذارد.
وی گفت:در نگاه سوم که مورد پذیرش ماست ریشه و مبدا تمدن اسلامی مدینه النبی نیست بلکه قیام نوح نبی (ع) به عنوان نخستین پیامبر اولوالعزم به عنوان نقطه آغاز تمدن اسلامی محسوب می شود.
وی تاکید کرد:با این فرض، دوران حاکمیت پیامبر در مدینه، آغاز تمدن اسلامی نیست بلکه نقطه عطفی از این دوران است.
وی گفت:در این نگاه، اساس تمدن سازی انسان به هبوط آدم از بهشت برین به زمین بر می گردد و موجودات انسان نمای پیش از آن که تحت عنوان پدران میمون نمای انسان یا انسانهای ˈنئاندرتالˈ از آنها یاد می شود ˈنسناسˈ بوده اند که بر اثر نبردی که با یکدیگر کرده اند از بین رفته اند.
او افزود:بر این اساس، تمدن اسلامی از نوح نبی آغاز شد اما به شکل عمیق آن در عاشورای حسینی شکل گرفت و پس از آن حضرت امام زین العابدین (ع) مبانی اخلاقی آن را بنیان نهاد و سپس در دوران امام محمد باقر و امام جعفر صادق(ع) توسعه علمی آن شکل یافت تا این که در دوران امام رضا (ع) که عالم آل محمد (ص) است به اوج علمی خود رسید.
وی گفت: یک بعد خروج امام رضا(ع) از مدینه به سمت ایران و سرزمین فارس آن است که دیگر مدینه توانایی پذیرش علم امام معصوم زمان خود را نداشت لذا امام رضا (ع) با هجرت خود به سرزمین فارس این علم را در این سرزمین تمدنی مستقر کردند.
وی حرکت گسترده امامزادگان به سمت ایران از جمله کاروان برادر گرامی امام رضا (ع) حضرت احمد ابن موسی (شاهچراغ) و کاروان حضرت معصومه (س) را نیز در این راستا ارزیابی کرد.
وی گفت: تاسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری و مقاومت ایشان در برابر تلاش اوقاف حکومت پهلوی برای نفوذ در گزینش طلاب و نیز رونق این حوزه علمیه توسط مرحوم آیت الله العظمی بروجردی نیز با همین سمت و سو بوده است.
او افزود:در زمان مرحوم بروجردی روابط حوزه علمیه قم با الازهر مصر شکل گرفت و مرحوم آیت الله قمی به نمایندگی از ایشان به مصر رفت و مذاکراتی انجام شد و سرانجام مذهب شیعه به عنوان یکی از مذاهب پنجگانه اسلامی پذیرفته شد.
وی گفت: نتیجه این اقدام ایشان را هم اکنون می توان در خلال بیداری اسلامی سالهای اخیر مشاهده کرد بدین اعتبار نمی توان گفت که این بزرگان، سیاسی نبوده اند بلکه می توان گفت که آنها مهمترین اقدامات و تاثیرگذارترین تلاشها را به انجام رسانده اند.
این استاد دانشگاه افزود: هم اکنون که ما در حال تمدن سازی در ایران اسلامی هستیم دور تا دورمان را مین گذاری کرده اند و این وسط در حال تمدن سازی هستیم و لذا اگر می خواهیم با غرب مذاکره کنیم باید بدانیم که چه داریم و آنها در چه شرایطی هستند.
همایون افزود: اینکه گفته شود آمریکا تحت فشار صهیونیست ها و لابی های آن تصمیم می گیرد لذا برخی از خلف وعده های آمریکا باید درک شود، مساله درستی نیست.
او گفت: مساله اصلی ما آمریکاست و شیطان بزرگ دولتمردان این کشور هستند و همین آمریکاست که بنی امیه تاریخی را در دوران معاصر در کشورهای عربی مستقر کرد.
1922/659/330
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]