واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
پرسهای در موزه سینما در باغ فردوس تهران؛ دیدنی های عمارت سینما نوروز امسال نسبت به سالهای گذشته، تهران روزهای شلوغتری را گذراند؛ روزهایی که نه به واسطه نرفتن تهرانیها از پایتخت که به واسطه ورود گردشگران به تهران شلوغ بود.
تورهای تهرانگردی هم امسال رونق بیشتری نسبت به سال های پیش داشت، اما جالب این که با نگاهی به مقاصد تورهای تهرانگردی می شد متوجه شد برخی جاذبه های مهم و نوین پایتخت جایی میان مقاصد تورها نداشتند. اغلب تورهای تهرانگردی به کاخ های گلستان، سعدآباد و... محدود می شد در حالی که تهران بزرگ سرشار از جاذبه های نوین شهری است.
در شمال تهران و نزدیک امامزاده صالح یکی دیگر از جاذبه های معاصر تهران قرار دارد که دوستداران سینما را می تواند سیراب کند. «موزه سینما» که در باغ فردوس قرار دارد، می تواند هر دوستدار هنر هفتم را به سوی خود جلب کند. در این موزه می توانید اغلب جوایز سینمای ایران را ـ که تعدادشان هم کم نیست ـ ببینید ازجمله نخل طلای کن عباس کیارستمی را که سال 1376 به واسطه فیلم «طعم گیلاس» گرفت یا دست نوشته های زنده یاد علی حاتمی برای فیلم سوته دلان همچنان در این موزه قرار دارد. وقتی عنوان موزه را می آوریم، شاید شما به یاد جایی خسته کننده بیفتید، اما موزه سینما دقیقا برعکس این حس و حال است و طراوت و شادابی از محل آن گرفته تا اشیایی که در آن نگهداری می شود مشهود است. موزه سینما، از آن دسته موزه هایی است که اگر پایتان را داخل آن بگذارید حوصله تان به هیچ عنوان سر نمی رود. در گوشه گوشه این عمارت به خاطر وجود نمادهایی از سینمای ایران، براحتی می توانید حس و حال سینما و دنیای آن سوی جعبه جادویی تلویزیون را درک کنید. در انتهای یکی از کوچه های باغ فردوس، خانه ای اعیانی واقع شده؛ خانه ای زیبا که روزی به دستور محمدشاه قاجار ساخته شد، اما او هیچ گاه نمی دانست سال ها بعد یعنی سال 1381 این خانه تبدیل به موزه سینما خواهد شد و پاتوقی برای هنرمندان و اهالی هنر و سینما. آنها که عشق فیلم دارند و برای این که اطلاعاتشان درباره دنیای سینما بیشتر شود به این موزه می آیند. اینجا حالا محل دنجی است که سینماگران و سینمادوستان می توانند دقایقی را با خیال راحت در طبقات مختلف موزه قدم بزنند و به تماشای تابلوها، عکس ها، تندیس ها و جایزه های هنرمندان محبوبشان، عروسک های دوران کودکی شان و دوربین های فیلمبرداری قدیمی بایستند. موزه به بخش های مختلفی تقسیم شده است، اگر به صورت خانوادگی برای بازدید موزه بروید، نگران سر رفتن حوصله بقیه اعضای خانواده نباشید، زیرا در یک بخش بزرگ ترها با دیدن تصاویری از بازیگران و فیلم های قدیمی می توانند سرگرم شوند و در قسمت دیگری جوان ترها می توانند اطلاعات بسیاری درباره بازیگران معاصر و هم نسل خودشان به دست بیاورند و در بخش دیگر عروسک های فیلم های کارتونی به استقبال کودکان می آیند؛ از کلاه قرمزی و پسرخاله گرفته تا عروسک های مدرسه موش ها. در بخش های دیگر می توانید شاهد تجهیزات قدیمی سینمای ایران باشید، تجهیزاتی مثل دوربین فیلمبرداری 16 میلی متری اوریکون. یکی از غرفه های جالب دیگر این موزه، غرفه های مخصوص لباس است؛ مثل لباس گلناز در فیلم دختر لر که برای فیلم «ناصرالدین شاه آکتور سینما» بازسازی شده یا لباس های رستم و گرز مخصوص او یا چکمه های رزمی اش. اگر علاقه مند به علی حاتمی، کارگردان محبوب و مشهور سینمای ایران هستید، در این بخش می توانید شال، کلاه و انگشتر علی حاتمی را که به نمایش درآمده، ببینید. ساموئل خاچیکیان، علی حاتمی، ولی الله خاکدان، عزت الله انتظامی، رخشان بنی اعتماد، پوران درخشنده، رسول صدرعاملی و کیومرث پوراحمد برخی افرادی هستند که در این موزه غرفه های مخصوص خود را دارند و شما می توانید با بازدید از غرفه این افراد، اطلاعات زیادی درباره آنها و تاریخچه زندگی شان به دست آورید. اینها فقط نمونه های کوچکی اند که این موزه می تواند شما را سرگرم کند. اگر قدم به باغ فردوس بگذارید می بینید که به این راحتی نمی توانید از این فضای جذاب و دوست داشتنی دل بکنید./ ضمیمه چمدان
چهارشنبه 27 فروردین 1393 1:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]