واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بحران ام.اچ 370 و تجدیدنظر در ساختارهای امنیتی - دفاعی کوالالامپور – ایرنا - مالزی در پی تلاش نیروهای چند ملیتی برای یافتن هواپیمای پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی این کشور خواستار گسترش همکاری های امنیتی شد.
به گزارش ایرنا، مالزی همچنین پس از مشخص شدن نقاط ضعف این کشور درپی این حادثه که مورد انتقادات بین المللی قرار گرفت پروتکل های دفاعی خود را مورد بررسی مجدد قرار می دهد.
ˈتقویت امنیت و ثبات منطقه ایˈ موضوع اصلی نمایشگاه دفاعی آسیایی و همایش های حاشیه ای آن است که از روز گذشته در کوالالامپور آغاز بکار کرد و مقامات مالزیایی در آن طی سخنان خود با گریزی به ناپدیدشدن بوئینگ 200-777 ای.آر مالزی با 239 مسافر و خدمه پرواز بر گسترش همکاری های امنیتی و تجدیدنظر در پروتکل های دفاعی تاکید کردند.
نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی گفت که در طول ماه گذشته مالزی شاهد بود که کشتی های چینی با ورود به آب های ویتنام به جستجو برای یافتن پرواز ام.اچ 370 پرداختند. اطلاعات نظامی را با ما به اشتراک گذاشتند و استقرار و بکارگیری دارایی های ده ها کشور در یک تلاش جهانی دیده شد.
چین با کشورهای منطقه از جمله ویتنام و مالزی از گذشته در زمینه مسایل مرزی بویژه بر سر مناطق غنی از نفت و گاز دریای جنوبی چین مناقشه داشته است.
اختلافات چین با مالزی، ویتنام، فیلیپین، سنگاپور، برونئی و تایوان بر سر مالکیت برخی مناطق این دریا سبب شده که مساله چشم انداز و دورنمای صنعت فراساحل دریای جنوبی چین به یکی از موضوعات روز دنیا تبدیل شود، اما نخست وزیر مالزی با اشاره به حضور کشتی های چینی در عملیات جستجو در آب های مورد اختلاف همکاری های امنیتی را مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین با اشاره به همکاری های آ.سه.آن که مشتمل بر 10 کشور منطقه است، گفت: وظیفه دوم ما در کنار تقویت روابط اقتصادی اتحادیه، گسترش همکاری های امنیتی است.
توانایی های دفاعی و نظارتی مالزی درپی ناپدید شدن 39 روزه هواپیمای پرواز ام.اچ.370 با انتقاد شدید سیاسیون داخلی این کشور نیز روبرو شد و این سئوال مطرح شد که چگونه یک هواپیمای غول پیکر بدون نشانه ای و کنترل دولت مالزی و ردگیری رادارهای امنیتی مسیر کوالالامپور به پکن را تغییر داده و سر از آب های جنوب اقیانوس هند درآورده است.
هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی، ناپدیدشدن این پرواز را ˈیک درس نه تنها برای مالزی، بلکه برای تمام کشورهاˈ دانست.
وی گفت: آنچه در خصوص ام.اچ 370 اتفاق می افتد نشان می دهد که جهان باید به این بیندیشد که می توان با هم و در کنار یکدیگر کار بهتری انجام داد.
مالزی به نقص های راداری و ماهواره ای خود برای ردگیری این هواپیما اشاره نکرد اما مقامات این کشور اعلام کردند برای همکاری بهتر در حال بررسی پروتکل های امنیتی این کشور هستند و زمان کنونی را فرصتی برای صنایع دفاعی جهان دانستند که برای خدمت جمعی تلاش کنند.
ناپدیدشدن مرموز این هواپیمای بوئینگ و محو ناگهانی آن از صفحه رادارها وضعیت امنیتی مالزی و کشورهای منطقه را زیر سئول برده است. این هواپیما ساعت ها بر فراز منطقه بدون ردیابی شدن توسط رادارها پرواز کرده است.
پس از ناپدیدشدن این هواپیما همکاری های منطقه ای در روزهای اولیه شکل نگرفت و هیچ کشوری حاضر به ارایه اطلاعات رادارهای نظامی خود نشد.
هندوستان نیز اجازه همکاری چین به منظور عملیات جستجو توسط کشتی های چینی در آب های این کشور به دلیل برخی اختلافات موجود و احتمال جاسوسی را نداد.
در همین دوره همکاری کشورهای عضو آ.سه.آن که مالزی یکی از پنج موسس آن است برای ردیابی این پرواز و یا تبادل اطلاعات زیر سوال رفت.
ویتنام در اواسط عملیات برای یافتن اثری از هواپیما بنابر دلیلی توقف عملیات را اعلام کرد.
کشورهای دیگر در حد بسیار محدود در عملیات جستجو وارد شدند و زمزمه های بسیاری در مورد سری بودن اطلاعات رادارها و عدم ارایه آن توسط کشورها شنیده شد.
در همین دوره بود که کی شانموگام وزیر امور خارجه سنگاپور وارد میدان شد و عدم همکاری کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن برای یافتن هواپیمای پرواز ام.اچ 370 مالزی را رد کرد.
وی گفت با نگاهی به کشورهای مشارکت کننده در عملیات جستجوی بین المللی من باور ندارم کشورهای این اتحادیه برای ارایه اطلاعات دیر اقدام کرده اند.
حال واکنش مالزی و درخواست برای گسترش همکاری های امنیتی و بررسی مجدد پروتکل های دفاعی نشان از آن دارد که اختلالی در ساختارهای امنیتی منطقه بویژه برای کشورهایی مانند مالزی وجود دارد.
کارشناسان امنیتی منطقه معتقدند ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 دست بسیاری از کشورهای منطقه را در بخش امنیتی و اختلافات درونی برای هم رو کرده است.
آساق**1611
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]