واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست خبر داد: هوای سالم در سه سال آینده تهران - ایرنا - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر تمام مفاد مصوبه راهکار و برنامه مدون کاهش آلودگی هوا در زمان بندی تعیین شده و با جدیت اجرایی شود می توان امیدوار بود هوایی سالم و مطلوب در سه سال آینده در کشور داشته باشیم .
برنامه اجرایی مدون برای کاهش آلودگی هوا در 8 گروه عصر روز گذشته ( یکشنبه ) در جلسه هیات دولت و با ریاست دکتر حسن روحانی رییس جمهوری به تصویب رسید.
هیات وزیران به موجب این مصوبه راهکارها و برنامه اجرایی مدون شامل فعالیت های موثر در کاهش آلودگی هوا با زمان بندی مشخص و تعیین مجری و ناظر مربوط به تفکیک هر یک از فعالیت های مذکور در هشت محور ˈ سوخت، خودروهای در حال حرکت، منابع ساکن، خودروهای نو، مدیریت حمل ونقل و تقاضای سفر، پایش و پیش بینی هوا، آموزش و اطلاع رسانی و زیرساخت های شهریˈ مورد بحث قرار داد و تصمیم گیری کرد.
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست روز دوشنبه در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا گفت : دراین برنامه وظایف هر دستگاه به طور جداگانه و با تعیین زمان بندی مشخص تعیین شده است و اگر تمام دستگاه ها به این موارد به خوبی عمل کنند در آینده نزدیک ( سه سال آینده ) شاهد هوایی مطلوب در کشور به ویژه در کلان شهرها خواهیم بود.
وی افزود: دولت برای کاهش آلودگی هوا در کلان شهرها جدی و مصمم است بنابراین امیدوارم که منابع آلاینده هوا هرچه زودتر با اجرایی شدن این راهکارها از بین بروند .
متصدی گفت: زمان بندی تعیین شده برای اجرایی کردن برنامه مدون کاهش آلودگی هوا برای سازمان ها و دستگاه ها متفاوت است و این زمان بندی براساس نوع وظیفه دستگاه تعیین شده است . این زمان بندی از 3 ماه تا 60 ماه متغیر است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بخواهیم شاهد کاهش میزان آلودگی هوا باشیم باید جامع نگری کنیم که خوشبختانه در این مصوبه بحث جامع نگری دیده شده است و تمام فعالیت ها و پارامترهایی که منجر به کاهش آلودگی هوا می شود در آن دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد : مساله بعدی مسوولیت پذیری دستگاههاست.این موضوعی است که شاید تا به امروز کمتر به آن توجه شده است و این که در اجرای یک برنامه هم مسوول و هم ناظر مشخص شده باشد کمتر دیده شده در حالی که در این برنامه هم مسوول و هم ناظر مشخص شده است و براین اساس سازمان محیط زیست و شورای عالی محیط زیست ناظر بر عملکرد دستگاه های اجرایی خواهند بود.
متصدی اظهار داشت: برای این که راندمان مطلوبی از روند کار داشته باشیم دستگاه ناظر در برخی موارد سازمان محیط زیست و برخی موارد دیگر شورای عالی محیط زیست است .این دو نهاد بر عملکرد دستگاه ها نظارت می کنند و جمع بندی گزارش های آنها به دولت ارایه می شود.
وی گفت: براین اساس سازمان حفاظت محیط زیست موظف است سالانه گزارش مربوط به پیشرفت دستگاهها و فعالیت آنها در زمینه کاهش آلودگی هوا را به دولت ارایه دهد و تلاش می شود این اقدامات در قالب یک برنامه و چارچوب مدون انجام شود.
وی گفت: پیش از این نیز اقداماتی با نظارت سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا انجام شدکه از جمله این اقدامات می توان به حذف بنزین پتروشیمی توسط وزارت نفت و توزیع سوخت یورو 4 در شهرهای تهران ، کرج و اراک اشاره کرد . این سوخت در فاز بعدی طرح در شهرهای اصفهان ، شیراز و سپس در شهرهای دیگر ( براساس جدول زمان بندی ) توزیع می شود.
متصدی افزود: همچنین اندازه گیری کیفیت سوخت در کشور نیز توسط سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و قرار است این کار به طور مداوم در طول سال در سراسر کشور انجام شود.
درجلسه هیات دولت که روز گذشته برگزار شد راهکارها و برنامه اجرایی مدون برای کاهش آلودگی هوا به تصویب رسید.
این راهکارها عبارتند از :
- جدول زمانی استاندارد حد مجاز آلایندگی خودروهای بنزینی و گازوییلی ساخت داخل و همچنین موتورسیکلت ها اصلاح شد.
- نصب و به کارگیری فیلتر جذب ذرات دیزل برای تمامی خودروهای دیزلی وارداتی و تولید داخل و منوط شدن شماره گذاری آنها به نصب فیلتر مذکور اجباری شد.
- وزارت نفت ملزم شد تا سوخت با استاندارد یورو 4 و دیزل با گوگرد کمتر از 40 قسمت در میلیون در کلان شهرها متناسب با میزان تولید بنزین و با اولویت شهرهای با آلودگی بیشتر عرضه کند.
- توسعه ناوگان های فرسوده نوسازی و استفاده از واحدهای تولید همزمان برق، برودت و گرمایش به میزان سالیانه 200 مگاوات.
- راه اندازی و تکمیل شبکه ملی پایش آلودگی هوا، صدا و امواج با بهره گیری از سیستم های زمینی و ماهواره ای و الزام به استقرار سیستم پایش بر خط صنایع بزرگ تا پایان سال 1393.
- پخش رایگان مطالب آموزشی سازمان حفاظت محیط زیست در صدا و سیما
- گسترش زیرساخت های الکترونیکی خدمات رسانی در بخش دولتی و عمومی به منظور کاهش سفرهای درون شهری به میزان دو برابر وضع موجود
- افزایش سرانه فضای سبز در شهرها و حریم آنها به میزان مندرج در طرح های جامع آنها
- وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت ملزم شدند تا زمان بندی دسترسی به اهداف سهم حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری را با همکاری وزارت کشور ارایه کنند.
علمی ( 4 ) **9014**1581
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]