واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقام های ارشد چین زیر تیغ مبارزه با فساد پکن - ایرنا - شعار مبارزه با فساد ˈشی جین پینگˈ رییس جمهوری خلق چین در این کشور رنگ تازه ای بخود گرفت و تاثیرگذارتر شده است، اما تا ریشه کن کردن این فساد در این کشور پهناور راه طولانی در پیش است.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور چین سال گذشته میلادی گفت که مبارزه با فساد جنگ با ببرها و مگس هاست به این معنا که دست های قوی در کشور وجود دارد که باندهای فساد را هدایت می کنند و باید قطع شوند.
اگرچه قطع کردن این دست ها کار ساده ای نیست زیرا ارتباطات آنها بسیار پیچیده و قدرتشان فراتصور بسیاری از شهروندان این کشور است، اما به نظر می رسد که شمار بیشتری از مقام های ارشد این کشور به جرم فساد مالی تحت پیگرد قرار گرفته اند.
بررسی ها حکایت از آن دارد که به استان های سراسر چین اعلام شده است مراقب فساد مسوولان رده بالا باشند، زیرا بیشترین موارد فساد در این مدت مربوط به همین مناطق است و بسیاری از مقام های این مناطق زیر ذره بین بوده اند.
آمار نشان می دهد که نزدیک به 180 نفر از مقام های استانی چین از دو ماه قبل تاکنون در 22 استان، شهر و منطقه خودمختار تحت پیگرد قرار گرفته اند.
ظاهرا بیشترین موارد فساد مالی در این مدت مربوط به استان های گوانگ دونگ و سی چوان در جنوب غرب چین بوده است.
روزنامه چاینا دیلی اخیرا نوشت که در شش ماه گذشته 23 نفر از مقام های سطوح وزارتی در چین دستگیر شده اند .
یکی از تازه ترین موارد مبارزه با فساد دستگیری ˈشن ویچنˈ معاون انجمن علوم و فنون و از مقام های ارشد حزبی چین است.
جی ونجین معاون سابق استاندارد ˈهای ننˈ در جنوب چین هم به همین دلیل از حزب و مقامش اخراج شد.
دولت چین برای جلوگیری از گسترش فساد بخشنامه و راهنمایی تهیه کرده و با جزییات در اختیار مسوولان استان ها قرار داده است.
لی که چیانگ نخست وزیر چین ماه گذشته میلادی در اجلاس کنگره گفت که جنگ با فساد آغاز شده است اما راه طولانی در پیش خواهد بود.
دولت چین سخت گیری های بیشتری را برای تحقق هدف خود که ریشه کن کردن فساد در سراسر چین است در پیش گرفته است.
برای نمونه حتی اعلام شده است هر نوع ضیافتی که قرار است برای استان ها ترتیب داده شود باید ابتدا به تایید اداره ذی ربط مبارزه با فساد برسد. باید مشخص شود که چه هزینه ای برای این کار صورت گرفته و چه کسانی به این ضیافت دعوت خواهند شد.
دولت هدف از این کار را جلوگیری از ردو بدل شدن رشوه توسط مقام های چینی اعلام کرده است.
رن جیانمینگ استاد دانشگاه بیهانگ می گوید که در سطح استان ها مبارزه با فساد باید گسترده و جدی تلقی شود. این یکی از تلاش های زیربنایی برای ریشه کن کردن فساد خواهد بود.
بیش از 10 هزار نفر در استان جیانگ سو در جنوب شرق چین طی یک سال گذشته در ارتباط با فساد مالی تنبیه شده اند.
جنگ با فساد در چین زوایای گسترده تری پیدا کرده است و دولت انتظار دارد موفقیت های بیشتری بدست آورد. دولتمردان چینی در این اندیشه اند که باندهای وابسته به برخی مقام های ذی نفوذ و آقازاده ها را چگونه منهدم کنند تا ریشه های فساد در چین بزرگ خشکانده شود.
نظرسنجی ها در چین نشان می دهد که آلودگی هوا و فساد مالی از بزرگترین دغدغه های مردم این کشور است.
آساق ** 2100 **1611
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]