واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مولانا عبدالحمید؛ از تحصیل در مراکز دینی پاکستان تا خطبههای آتشین در منبر نماز جمعه مسجد مکی زاهدان
مولانای 67 ساله اهل سنت شرق کشور باردیگر به صدر اخبار رسانه ها بازگشته است. به گزارش نامه نیوز، او که روزی با خطبه های آتشین اش در مسجد مکی زاهدان و روزی دیگر با برخی ابهامات پیرامون همکاری برخی از نزدیکانش با بیگانگان و زمانی دیگر به سبب اظهاراتش پیرامون حکم اعدام و برگزاری اعیاد اهل سنت و ... حاشیه ساز می شد، در روزهایی که تب و تاب مرزبانان ربوده شده و بی اطلاعی از سرنوشت آنها به اوج رسیده بود در نقش یک « میانجی گر» ظاهر شد.
عبدالحمید اسماعیل زهی یا شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید که اهل سنت شرق کشور او را رهبر معنوی خود می دانند، در سال 1326 در روستای گلوگاه از توابع غربی زاهدان به دنیا آمد. او پس از طی دوران ابتدایی برای ادامه تحصیل راهی پاکستان شد و در مدرسه دینی «دار الهدی» ثبت نام کرد. او را شاگرد عبدالله درخواستی رئیس جمعیت علمای اسلام شیخ التفسیر مولانا "عبدالغنی جاجروی می دانند.
مولانا عبدالحمید در سال 1349 از حوزه علمیه "بدرالعلوم رحیم یارخان" فارغ التحصیل شد و پس از فراغت به زاهدان بازگشت. در زاهدان با مولانا عبدالعزیز از علمای بزرگ منطقه به شمار می رفت، آشنا شد. فارغ التحصیلی مولانا عبدالحمید مقارن بود با سال تاسیس حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان توسط مولانا عبدالعزیز شد، لذا مولانا عبدالحمید نیز در این حوزه مشغول تدریس گردید. پس از رحلت مولانا عبدالعزیز مسئولیت دارالعلوم زاهدان و امامت جمعه مسجد جامع مکی این شهر بر دوش مولانا عبدالحمید افتاد.
عبدالحمید فارغ از امام جمعه اهل سنت و عضو مجمع فقهی و اتحادیه جهانی علمای مسلمان سال های زیادی است در مدرسه علوم دینی داارلعلوم زاهدان به عنوان یکی از بزرگترین مراکز دینی و آموزشی اهل سنت و شورای هماهنگی مدارس اهل سنت این استان به گسترش و حفاظت از مبانی اهل سنت مشغول است.
در سویی دیگر مراسم نماز جمعه در مسجد جامع مکی زاهدان به امامت مولانا عبدالحمید به محفلی برای بیان برخی مطالبات یا موضع گیری های اهل سنت از سوی او تبدیل شده است که گاها با انتقاداتی از سوی هم کیشان او نیز مواجه می شود. مانند آنچه او درباره مجازات اعدام در نظام جمهوری اسلامی مطرح ساخت.
مولوی عبدالحمید به عنوان یکی از بزرگان قبایل شرق کشور از دیدگاه اهل سنت نقش تاثیرگذاری در معادلات شرق کشور ایران دارد.شاید از همین روست که بارها بارها در ماجراهای مربوط به گروهک های ترویستی در شرق کشور چون حملات انتحاری به مراکز و محافل دینی، اختلاف افکنی بین شیعه و سنی یا ترور و به شهادت رساندن سربازان ایرانی نگاه ها به سوی او چرخیده است تا از جایگاهی که در آن قرار گرفته است در راستای برقراری امنیت شرق کشور بهره بگیرد.
نام او در ماجرای ربوده شدن 5 مرزبان ایرانی از سوی گروه جیش العدل که بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت و رایزنی ها و مذاکرات پیرامون این ماجرا با تاخیر زیادی مطرح شد. زمانی که یکی از 5 مرزبان اسیر شده به ادعای این گروه تروریستی اعدام شده بود. با این وجود نقش آفرینی مثبت مولوی عبدالحمید در آزادی 4 مرزبان ربوده شده ایرانی گرچه نگاه های تقدیرآمیزی را به سوی او روانه کرد اما برخی اظهارنظرهای بعدی او خصوصا درباره آمادگی جیش العدل برای مذاکره با دولت ایران انتقاداتی را سبب شد. چه آنکه به عقیده سیاسیون و تحلیلگران داخلی نظام جمهوری اسلامی گروه های تروریستی از نوع جیش العدل را در جایگاه مذاکره با خود نمی بیند.
1393/1/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]