واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اگر خسارات در جامعه افزایش یابد، رئیس جمهور را به مجلس می کشیم
در حال حاضر عظم دولت برای جمع آوری نقدینگی در جامعه است و به همین دلیل بانک مرکزی نیز شاید سکوت کرده تا بانک ها با افزایش نرخ سود بانکی در جمع آوری نقدینگی کمک کند، تا بتواند به وسیله آن تا آنجا که امکان دارد تورم را در جامعه کنترل کند.
کد خبر: ۳۹۲۸۱۲
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹ - 13 April 2014
آنچه تاکنون از سوی مقامات رسمی درخصوص مصوبات شورای پول واعتبار بیان شده , حاکی از عدم تغییر در میزان سودبانکی درسال جاری است , اما تحرکات برخی بانک ها در جهت بالا بردن خود سرانه نرخ سود بانکی است.
به گزارش «تابناک»، این درحالی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دولت قصد تغییر سیاستهای ارزی در سال 93 را ندارد، اعلام می کنند: عموم اعضای شورای پول و اعتبار، اخیرا به این جمعبندی رسیدهاند که نیازی به تغییر نرخ سود بانکی در سال 93 نیست. ولی همان گونه که اشاره شد رفتارها نشان از یک افزایش چراغ خاموش دارد.
به طوری که امروز محمد حسن نژاد عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، در رابطه با افزایش چراغ خاموش سود سپرده و تسهیلات بانکی اظهار داشت: شورای پول و اعتبار مصوبه ای برای افزایش سود سپرده های بانکی ابلاغ نکرده، اما بانک ها نرخ سود سپرده و تسهیلات را افزایش داده اند و بانک مرکزی نیز برخوردی با متخلفین نداشته است.
وی افزود: از این رو مطالبه ما از بانک مرکزی شفاف سازی در اینباره است، یعنی اگر نرخ های جدید را قبول دارد به صورت رسمی اعلام کند و اگر هم با این موضوع مخالف است با بانکهای متخلف برخورد کند.
اما از سوی دیگر رمضانعلی سبحانی فر در خصوص این موضوع در گفت و گو با تابناک اظهار داشت، به نظر می رسد که خود بانک مرکزی نیز با این قضیه موافق است و درواقع این سکوت بانک مرکزی نشان از یک چراغ سبز به بانکها برای افزایش نرخ سود بانکی است.
وی افزود: در حال حاضر عظم دولت برای جمع آوری نقدینگی در جامعه است و به همین دلیل بانک مرکزی نیز شاید سکوت کرده تا بانک ها با افزایش نرخ سود بانکی در جمع آوری نقدینگی کمک کند، تا بتواند به وسیله آن تا آنجا که امکان دارد تورم را در جامعه کنترل کند.
این نمایند گفت: ولی اینجا باید دولت یک چیز را مد نظر قرار دهد و آن اینکه، اگر از یک سوی قصد کاهش تورم را دارد به همان میزان نیز ممکن است ایجاد رکود کند به همین دلیل باید بخشهای دیگری از جمله صنعت و چرخه تولید فعال گردد تا بتوان به به پویایی لازم برسد.
وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی پاسخگو نیست و مجلس نیز نمی تواند از رئیس بانک مرکزی بازخواست کند گفت: ما به رئیس بانک مرکزی در مجلس دسترسی داریم چرا که رئیس جمهور را مسئول اعمال رئیس بانک مرکزی می دانیم و اگر لازم باشد از وی سوال می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که هزینه سوال از رئیس جمهور زیاد است و مجلس نمی تواند هر زمان که بخواهد از رئیس جمهور طرح سوال کند گفت: به هر حال اگر به جایی برسیم که خسارت و زیان وارده به جامعه زیاد شده باشد از رئیس جمهور در این باره توضیح خواهیم خواست.
وی گفت، در حال حاضر به نظر من بالا بردن نرخ سود بانکی اثرات مثبت دارد اما همان گونه که گفته شد باید تزریق به بخش تولید نیز وجود داشته باشد تا اثرات مثبت آن پایدار باشد و جامعه دچار رکود نشود، به نظر می رسد با توجه به اینکه در بودجه امسال بحث ها خوبی در ارتباط با فاینانس ، تسهیلات و صندوق توسعه شده اگر درست برنامه ریزی شود جامعه از رکود خارج می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]