واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس کمیسیون بهداشت مجلس: 20 درصد خانواده ها در کشور تک فرزند هستند تهران – ایرنا- رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 20 درصد خانواده ها در کشور تک فرزند هستند، گفت: براساس سرشماری نفوس سال 1390 میزان باروری در کشور به کمتر از دو فرزند کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «حسین علی شهریاری» در جریان بررسی یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور، جمعیت را از عناصر اصلی قدرت کشورها عنوان کرد و اظهار داشت: براساس سرشماری سال 1390 میزان باروری در کشور به کمتر از 2 فرزند کاهش یافته به طوری که طبق آمارها 5/14درصد زوج ها در کشور نابارور و 5/20 درصد خانواده ها تک فرزند هستند.
به گفته رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی رشد جمعیت در کشور تا سال 1420 منفی می شود و این از جمله نگرانی های جدی است و باید تلاش کنیم تا مشکل برخی از کشورهای اروپایی که از نیروی کار مهاجر استفاده می کنند دامن گیر ما نشود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: ایران از سال 1385 وارد فاز پنجره جمعیتی شده که این فاز، چهار دهه باز می ماند و بنابراین باید از این فرصت استفاده کنیم.
شهریاری همچنین گفت: طبق بررسی کارشناسان، ایران می تواند گنجایش 300 میلیون نفر جمعیت را داشته باشد و این در حالی است که سوء مدیریت باعث شده از امکانات موجود به نحو درستی استفاده نشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر متوسط سن ازدواج در کشور 25 سال شده و بسیاری از جوانان شرایط سنی فرزند دار شدن را از دست می دهند.
وی مساله جمعیت را از دغدغه های جدی مسوولین به ویژه مقام معظم رهبری عنوان کرد و باید جمعیت سالم و پویا داشته باشیم.
** نماینده مشکین شهر: مشکل مسکن، اشتغال و معشیت را حل کنید
«یونس اسدی» نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور، اظهار داشت: طرح افزایش نرخ باروری صرفا به ابعاد پزشکی توجه کرده در حالی که باید دیگر مشکلات جوانان همچون مسکن، اشتغال و معشیت جوانان را مد نظر قرار داد.
به گفته وی اگر این مسائل حل شود می توان انتظار داشت نرخ بهره وری در کشور افزایش یابد.
«احمد سالک» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با دو فوریت این طرح اظهار داشت: قانون تنظیم خانواده 25 سال است که در کشور اجرا می شود و در حال حاضر جلوگیری از باروری به اشکال مختلف تبدیل به فرهنگ شده است و لغو آن مقدمه ای برای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری است.
سالک با تاکید بر لزوم تجدید نظر در سیاست تهدید نسل اظهار داشت: در سال 1371 به اهداف مد نظر این سیاست دست یافتیم و بعد از آن باید این سیاست را تغییر می دادیم و امروز باید درصدد جبران عقب ماندگی ها باشیم.
نماینده مردم اصفهان خاطرنشان کرد: جمعیت ایران به سمت سالمندی می رود و این در حالی است که ما می توانیم جمعیت کشور را در سال 1415 به نقطه مطلوب برسانیم.
سالک همچنین گفت: سقط جنین براساس فقه اسلامی حرام است مگر در مواردی که جان مادر در خطر باشد.
نماینده مردم اصفهان طرح 25 ساله تنظیم خانواده را ضرر برای کشور عنوان کرد و اظهار داشت: از هر جا جلوی این ضرر را بگیریم به نفع کشور است.
«مهرزاد لاهوتی» نماینده مردم لنگرود هم بر حل مشکلات مردم تاکید کرد و گفت: اگر مردم مشکلات نداشتند فرزندان خود را به یک یا دو فرزند محدود نمی کردند و باید توجه کنیم که مشکلات اقتصادی است که گریبانگیر جامعه است.
به گفته وی در حالی که میانگین سن ازدواج در کشور هر روز بالاتر می رود ما هنوز نتوانستیم مشکل تسهیلات 6 میلونی را برای جوانان حل کنیم به طوری که جوانانی که ازدواج کرده اند سه سال پشت نوبت دریافت وام می مانند.
به گزارش ایرنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت به دو فوریت این طرح رای ندادند و یک فوریت آن را به تصویب رساندند.
سیام (3) 2021** ل.ا ** 1418
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]