واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
محمدجواد لاریجانی شتابگر ملی، کشور را به قطب دانش و فناوری خاورمیانه تبدیل می کند قزوین-ایرنا- مدیر پژوهشگاه دانش های بنیادی با اشاره به اجرای طرح شتابگر ملی چشمه نور در قزوین، گفت: راه اندازی این شتابگر در قزوین می تواند کشور را به قطب دانش و فناوری خاورمیانه تبدیل کند.
به گزارش ایرنا، ˈمحمد جواد لاریجانیˈ ظهر پنجشنبه در شورای اداری استان قزوین افزود: شتابگر ملی چشمه نور که هم اکنون در قزوین درحال اجرا است، یکی از بزرگترین طرح های علمی کشور و خاورمیانه به شمار می رود.
وی، این طرح بزرگ را یک برکت علمی برای کشور خواند و اضافه کرد: طرح شتابگر ملی ایران پس از تکمیل می تواند زمینه فعالیت شش تا هفت هزار دانشمندان را فراهم کند.
لاریجانی با بیان اینکه در این طرح تشعشعات مختلف هسته ای که دارای کاربردهای علمی فراوان می باشند برای انجام طرح های تحقیقاتی و علمی و اکتشافات در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، اظهارکرد: این طرح یک آزمایشگاه بزرگ علمی محسوب می شود.
مدیر پژوهشگاه دانش های بنیادی، نیروی انسانی عالم، دانشمند و متخصص را یکی از مهم ترین امکانات شتابگر ملی دانست و گفت: در پی این هستیم تا با استفاده از ظرفیت دانشگاه های کشور بویژه دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین نیروی انسانی این طرح بزرگ علمی را تامین کنیم.
وی در خصوص هزینه های اجرای این طرح بزرگ علمی گفت: اجرای این طرح نیازمند صرف 7تا 8 هزار میلیارد ریال می باشد که ساخت آن در یک بازده زمانی 10 ساله مورد طراحی قرار گرفته و هم اکنون ساخت لوازم آن آغاز شده است.
لاریجانی با اشاره به کاربرد ایجاد طرح شتابگر ملی در حوزه های مختلف علمی از جمله پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، داروسازی و کشاورزی گفت: اهمیت ایجاد این آزمایشگاه بزرگ به منظور توسعه علمی کشور بر کسی پوشیده نیست، امروز دانشمندان ایرانی برای دستیابی به سطوح بالاتری از دانش و توسعه علمی باید با علم واقع آشنا شوند و از حوزه کتابخوانی فراتر بروند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود بصیرت را لازمه پیشرفت کشور دانست و افزود: بصیرت سیاسی یکی از شقوق بصیرت می باشد که به معنای داشتن دیدگاه واقع بینانه از وضعیت موجود و شناخت وظیفه و عمل به موقع و به اندازه آن است.
لاریجانی، شعار اعتدال دولت تدبیر و امید را شعاری بجا و مناسب دانست که باید درست فهمیده شود و گفت: در مکتب اهل بیت (ع) به موضوع اعتدال در کارها توجه شده است که مسوولان باید به این مهم و انجام به اندازه و به موقع وظایف که از مصادیق اعتدال می باشد، توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای تشخیص وظایف باید یک مرجع داشته باشیم که آن انقلاب شکوهمند اسلامی است، اظهار کرد: عده ای در دولت قبل می خواستند این مرجع را ایرانیت و کوروش و داریوش معرفی کنند که البته این ها نقاط مثبت هستند ولی نقطه مرجع ما ˈانقلابˈ است و طرح مسایل حاشیه ای اشتباه ایجاد می کند.
وی انقلاب اسلامی را به عنوان یک تجربه عظیم که موجب ایجاد و شکل گیری نظام سیاسی- مدنی براساس عقلانیت اسلامی شد را مهمترین دستاورد کشور یاد کرد و گفت: کارگزاران این نظام باید انقلاب را به عنوان شاخص و مرجعی برای تشخیص و انجام وظایف خود انتخاب کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به پیشرفت های بزرگ علمی، فناوری، سیاسی و دفاعی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مقایسه آنها با قبل از انقلاب، این دستاورد را برای هیچ فرد و گروهی حتی سکولارها غیرقابل انکار ندانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز تنها کشور خاورمیانه است برق میلیون ها خانه را توسط نیروگاه اتمی خود تولید می کند.
لاریجانی با اشاره به فعالیت نیروگاه آب سنگین اراک و مزیت های بکارگیری آن برای تولید انرژی نسبت به نیروگاه های آب سبک، گفت: در دوره مذاکرات کار آب سنگین اراک را بارگذاری نمی کنیم اما همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند هیچ پروژه ای را تعطیل نمی کنیم، آب سنگین اراک باید برای کشور انرژی تولید کند.
وی با اشاره به ادعاهای غرب و امریکا در خصوص اراده ایران برای ساخت بمب اتمی، گفت: ایران در پی ساخت بمب اتمی نیست، چرا که این کار بنا به فتوای رهبر معظم انقلاب و ولی امر مسلمین، خلاف شرع است.
لاریجانی با اشاره به چالش های درونی و بیرون ایران با دنیای غرب، اظهار کرد: پروژه جهان گشایی غربی امروز مهم ترین پدیده ای که بشریت را تهدید می کند.
وی، جمهوری اسلامی ایران و تجربه بدست آمده از انقلاب را برای غربی ها دردسر آفرین خواند و گفت: غرب درصدد سرکوب و توقف این تجربه است.
لاریجانی مهم ترین چالش درونی کشور با غرب را نیز مساله کارآمد خواند و گفت: در نظام ما فداکاری بسیار و کم نظیری برای پیشبرد کارها وجود دارد که این مهم به برکت نظام اسلامی بوجود آمده است اما باید در کنار این موضوع کارآمدی را نیز اضافه کنیم .
وی با بیان اینکه نظام ناکارآمد شانس بقا و حیات پیدا نمی کند، گفت: دشمنان به دنبال ناکارآمد جلوه دادن نظام و مهمتر از آن چنین وانمود کنند که این مشکل خودساخته به اساس نظام و اسلام برمی گردد و این نتیجه را بگیرند که اسلام نمی تواند دارای حکومتی کارآمد باشد، در حالی که کشورمان زیر سایه اسلام به یک قدرت تبدیل شده است.
لاریجانی در بخش دیگری از صحبت های خود بر همکاری همگانی با دولت برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا اقتصاد خود را مقاوم کنیم.
وی، اقتصاد مقاومتی را بر خلاف اقتصاد غیرمقاومتی بدنبال کسب سود و مصرف گرایی ندانست و در پایان گفت: این نوع اقتصاد بدنبال تولید و پیشبرد راهکاری است که مقاومت یک جامعه را بالا ببرد و در جامعه برای رسیدن به اهداف هم افزایی ایجاد کند.
7392/ 614
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]