تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812697128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

12ميليون ايراني به ورزش همگاني مي‌پردازند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 12ميليون ايراني به ورزش همگاني مي‌پردازند
فتح يك قله نيازمند مسيريابي صحيح، برنامه‌ريزي جامع و در نهايت عملكرد و پيمايش صحيح در طول مسير از دامنه به قله است


فتح يك قله نيازمند مسيريابي صحيح، برنامه‌ريزي جامع و در نهايت عملكرد و پيمايش صحيح در طول مسير از دامنه به قله است. هرچقدر مسيريابي‌ها و پيش‌بيني‌ها از مشكلات و موانع پيش رو جامع‌تر باشد برنامه‌ريزي‌ها هم كامل‌تر خواهد بود و در پايان نتيجه‌اي كه به دست مي‌آيد مطلوب‌تر است.  حفظ جايگاه هر كشور و افزايش مدال آوري در ميادين ورزشي يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي مسئولان ورزشي همه كشورهاي دنياست كه براي رسيدن به اين هدف از هيچ برنامه‌ريزي و اختصاص هزينه دريغ نمي‌كنند. بعد از گذشت تجربه‌هاي متفاوت ورزشي امروزه تقريباً همه متخصصان علمي و ورزشي به اين نتيجه رسيده‌اند كه پرورش يك نسل ورزشي از دوران كودكي بسيار به صرفه‌تر و نتيجه بخش‌تر از پرورش قهرماني حرفه‌اي در دوران جواني است.  همكاري فدراسيون پزشكي - ورزشي كشور و كميته ملي مبارزه با دوپينگ سازمان ورزش‌هاي همگاني ما را برآن داشت كه براي پي بردن به اهميت‌هاي ورزش همگاني در ايران، اقدامات انجام شده براي گسترش اين نوع ورزش در كشورمان و جايگاه ايران در بين ساير كشورهاي جهان در زمينه ورزش‌هاي همگاني نظرات دكتر لطف‌علي پور كاظمي، رئيس فدراسيون پزشكي - ورزشي كشور را جويا شويم.



براي اولين سؤال چرا تا اين اندازه بر گسترش ورزش همگاني در همه كشورهاي جهان تأكيد مي‌شود؟
آمارها و بررسي‌هاي علمي نشان مي‌دهد هرچقدر ورزش در بين مردم كشوري گسترش پيدا كرده باشد ميزان ابتلا به انواع بيماري‌هاي روحي و جسمي در بين همه مردم و ميزان بزهكاري به ويژه در بين جوان‌ها به شدت كاهش پيدا مي‌كند و بالعكس.
از طرفي ما نمي‌توانيم از نسلي كه پيش زمينه ورزشي نداشته انتظار داشته باشيم به يكباره در زمينه ورزش حرفه‌اي دست به كار شود، اينجاست كه حضور و گسترش ورزش همگاني در بين مردم مي‌تواند زمينه‌ساز پرورش نسلي ورزشكار در بين مردم باشد.

يكي از شاخصه‌هاي پيشرفت براي كشورهاي جهان توسعه ورزش همگاني در بين همه اقشار مردم آن كشور است. از نظر شما چقدر در كشور ما ورزش همگاني براي عموم مردم آسان، ارزان و قابل دسترس است؟
طبق گفته‌هاي مقام معظم رهبري ورزش همگاني به مصداق دامنه يك كوه است همانطور كه دامنه يك كوه همه هويت و جسم آن حساب مي‌شود ورزش همگاني نيز همه ماهيت ورزش كشور است و اگر كسي از اين دامنه با موفقيت جهش كند به قله كه همان ورزش‌هاي قهرماني و حرفه‌اي است صعود خواهد كرد از اين رو است كه گسترش ورزش همگاني در كشور ما از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
از آمارهاي محسوس و غيرمحسوسي كه در كشور ما برآورد شده است اينطور برداشت مي‌شود كه در مجموع، 12 ميليون نفر از جمعيت كل كشور به ورزش همگاني مشغول هستند. عضويت 2 ميليون و 500 هزار نفر ورزشكار سازمان يافته در فدراسيون پزشكي - ورزشي نيز نشان دهنده گسترش اين نوع ورزش در بين مردم ايران است.  خوشبختانه ورزش همگاني در كشور ما از دسته ورزش‌هايي است كه توانسته در بين اقشار متفاوت اقتصادي و گروه‌هاي مختلف سني مردم جايگاه خوبي بدست آورد.
حضور ورزشكارهاي كودك هشت ساله و سالمندان بيش از 90 سال در گروه‌هاي ورزش دسته جمعي بهترين دليل براي اثبات اين موضوع است. شما مي‌توانيد با يك قدم زدن ساده و نگاه اجمالي در فضاي سبز هر منطقه در تمام ساعت‌هاي روز به ويژه زمان صبح و روزهاي تعطيل متوجه حضور پررنگ مردم و استقبال آنها از انجام ورزش‌هاي همگاني شويد.
البته بايد پذيرفت با توجه به فرهنگ ايراني و اسلامي كه در كشور ما وجود دارد و برتري ذهنيت حضور خانواده‌ها نسبت به حضور فردي افراد در جمع‌هاي عمومي، ترويج فرهنگ ورزش عمومي در ميان ايراني‌ها كار ساده‌اي نيست اما خدا را شكر مسئولان كشور ما از عهده اين مسئوليت به خوبي برآمدند.

ادعاي موفقيت عملكرد مطلوب مسئولان در حوزه ورزش همگاني ادعاي كوچكي نيست! دليل شما براي حمايت از عملكرد مسئولان ورزشي در اين زمينه چيست؟
همين همايش‌هاي پياده‌روي خانوادگي كه چندسالي است در كشور ما نهادينه شده را درنظر بگيريد.
اتفاق قشنگي كه اين سال‌ها در حوزه ورزش همگاني شاهد آن هستيم برگزاري همايش‌هاي پياده‌روي خانوادگي متناسب با فرهنگ جمعي مردم ايران در سراسر كشور است. وقتي من به عنوان يك تحصيلكرده ورزشي صبح جمعه شاهد حضور چندصدهزار نفري مردم يك استان در همايش پياده‌روي هستم خوشحال مي‌شوم از فراگير شدن فرهنگ ورزش همگاني چون مطمئنم حداقل در خاورميانه و در ميان كشورهاي آسيايي چنين اتفاق‌هايي به ندرت ديده مي‌شود و جاي بسي خوشحالي است كه ايران پيشگام تدارك ورزش‌هاي همگاني با حضور خانواده‌ها شده است.
حتي براي يك لحظه تصوير بسته يكي از همايش‌هاي پياده‌روي را تصور كنيد. در يك نما مادر دست در دست دختربچه‌اش، پدر خانواده در حالي كه فرزند پسر خردسالش را در بغل گرفته و پيرمردها و پيرزن‌هايي كه مشتاقانه در اين مراسم حضور پيدا كرده‌اند عيني‌ترين شاهدان براي اثبات گفته‌هاي من هستند.
البته من معتقدم سير گرايش مردم به ورزش‌هاي همگاني يك سير تصادعدي بود كه در چند سال گذشته شاهد شكل‌گيري ناگهاني آن بوديم.

به نظر شما دقيقاً از چه سالي سير تصاعدي علاقه مردم به ورزش‌هاي همگاني شكل گرفت و دليل اين اتفاق چيست؟
من تصور مي‌كنم در مدت سه سال گذشته يعني تقريباً از سال 89 به بعد ما شاهد اين رشد چشمگير در سطح كشور بوده‌ايم.
هميشه پشت يك موفقيت بزرگ چندين و چند عامل پيدا و نهفته تأثيرگذار بوده است. براي مثال در اولين قدم من چون خودم از نزديك با فعاليت‌هاي دكتر اميرمجدآرا آشنا هستم فكر مي‌كنم در مدت سه سال گذشته فدراسيون ورزش‌هاي همگاني فعاليت‌هاي جدي‌تر، چشمگير و گسترده‌تري در بين مردم براي فرهنگسازي در مورد ورزش‌هاي همگاني انجام داده‌اند.
دكتر مجدآرا همانقدر كه به حضور مردم در اين همايش‌ها اهميت مي‌دهند بر همكاري و هماهنگي سازمان مرتبط مانند هيئت‌هاي پزشكي - ورزشي در تمام استان‌هاي كشور با فدراسيون ورزش‌هاي همگاني نيز تأكيد مي‌كنند.
رسانه‌هاي مكتوب، شنيداري، ديداري و مجازي يكي از بهترين ابزارها براي فرهنگسازي در هر زمينه‌اي هستند به ويژه اينكه رسانه در كشور ما و در بين مردم ما از جايگاه بسيار خوبي برخوردار است.

جايگاه ورزش‌هاي همگاني در ايران را در مقايسه با ساير كشورهاي آسيايي يا جهان چطور ارزيابي مي‌كنيد؟
در تجربه‌اي كه خودم داشتم در حاشيه مسابقات داخل سالن آسيا در كره جنوبي به همراه دكتر مجدآرا با رئيس فدراسيون جهاني ورزش‌هاي همگاني گفت‌وگويي خصوصي و ديداري از اماكن و امكانات ورزش‌هاي همگاني كشور سئول در كره جنوبي داشتيم.
در گزارشي كه ما از برآورد كار 16 هزار باشگاه ورزشي و فرهنگي، خصوصي و دولتي كشور در زمينه ورزش‌هاي همگاني ارائه داديم و در مقايسه عملكرد اين باشگاه‌ها در ايران و ساير كشورهاي جهان به وسيله مسئولان كميته ملي المپيك در سئول متوجه شديم چارچوب‌هاي علمي و فرهنگي ورزش همگاني در ايران بسيار عالي تهيه و اجرا شده است به طوري كه در هيچ كشور آسيايي چنين برنامه‌هاي منبسطي در زمينه ورزش‌هاي همگاني وجود ندارد.

چطور مي‌شود پايه‌هاي فكري ورزش همگاني را در بين مردم كشور شكل داد؟
همه اهالي ورزش و كادرعلمي معتقدند ورزش همگاني زمينه‌ساز شكل گرفتن نسلي پرظرفيت براي ايجاد زمينه ورزش‌هاي حرفه‌اي و تخصصي است. ما هرچقدر بتوانيم ورزش همگاني را بين بچه‌ها و نوجوان‌ها گسترش دهيم و پايه‌ريزي كنيم مي‌توانيم اميدوار باشيم كه از اين نسل در آينده يك نسل جوان موفق در زمينه ورزش‌هاي حرفه‌اي داشته باشيم. بچه‌ها ورودي‌هاي نسل جديد هر كشور هستند. ورودي‌هايي كه مي‌شود از حافظه‌ها و شكل پذير بودن رفتار و خصلت‌هايشان نهايت استفاده را كرد. من تصور مي‌كنم گنجاندن مطالب علمي و فوايد ورزش به ويژه ورزش همگاني در كتب درسي بچه‌ها مي‌تواند اولين و مهم‌ترين قدم براي ايجاد يك نسل ورزشي موفق براي آينده كشور باشد.
علاوه بر اين حضور موفق دانشگاه‌ها وجهت‌دهي مطلوب آنها براي تشويق دانشجويان به سمت ورزش همگاني از طرف وزارت علوم و برنامه‌ريزي وزارت بهداشت براي ترويج فرهنگ ورزشي توسط پزشك خانواده در بين همه اعضاي خانواده از جمله راه‌حل‌هاي بعدي است كه مي‌تواند به ايجاد علاقه ورزش همگاني در بين همه اقشار جامعه كمك كند.  علاوه بر اين فعاليت‌هاي وزارت ارشاد و جهت‌دهي اين وزارتخانه به فعاليت‌هاي رسانه‌ها مانند صدا و سيما و مشاركت سازمان حفاظت محيط زيست مي‌تواند به نتيجه‌گيري بهتر از عملكرد ساير سازمان‌ها كمك كند.


نویسنده : زينب شكوهي طرقي 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: 19 فروردين 1393 - 17:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن