واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > یزد در راستاي تحقق خود مراقبتي
مردم اطلاعات كامل داروهاي خود را از كارشناسان داروخانه ها بخواهند
يزد - خبرگزاري مهر: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد با بيان اينكه يكي از راه هاي تحقق خود مراقبتي، برخورداري از آگاهي لازم در مورد داروها، نحوه مصرف و عوارض آنهاست، گفت: مردم اطلاعات كامل داروهاي خود را از كارشناسان داروخانه ها بخواهند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مصدق، ظهر دوشنبه در نشستي خبري به مناسبت هفته بهداشت، با اشاره به شعار جهاني هفته بهداشت امسال با موضوع خود مراقبتي اظهار داشت: خود مراقبتي در حوزه غذا و دارو به معناي مراقبت از نحوه تغذيه و داشتن اطلاعات كامل داروهاست. وي عنوان كرد: در همين راستا مركز اطلاعات داروها و سموم راه اندازي شده و دو كارشناس به طور دائم اطلاعات داروها، نحوه مصرف و عوارض آنها را در اختيار مردم قرار خواهند داد. مصدق تاكيد كرد: مردم لازم است اطلاعات كامل داروهاي مصرفي خود را بدانند اما متاسفانه گاه شاهد هستيم كه مردم به دليل عجله و شتاب حتي حاضر نيستند نحوه مصرف داروها را نيز بدانند به استفاده صرف از داروها اكتفا مي كنند كه اين امر نه تنها به درمان آنها كمك نمي كند بلكه عوارض بعدي براي آنها به دنبال خواهد داشت.
مردم خواستار داروهاي خارج از چرخه نباشند وي از مردم خواست تا اطلاعات كامل داروها را به منظور تامين سلامت و پيشگيري از وقوع بيماري ها و مسموميت هاي دارويي از كارشناسان داروخانه ها بگيرند و خود ناظر باشند و داروخانه ها را از اين لحاظ پايش كنند. مصدق همچنين با اشاره به اينكه برخي از مردم خواستار داروهايي خارج از چرخه هستند، تاكيد كرد: اگر دارويي در چرخه حمل و نقل غير متعارف دچار مشكل شده باشد، نه تنها خاصيت درماني ندارد بلكه به سم تبديل شده و مسموميت ايجاد مي كند بنابراين مردم از داروخانه ها، داروهاي خارج از چرخه نخواهند. معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد نيز در اين نشست اظهار داشت: خود مراقبتي در مسير پيشگيري از وقوع بيماري است و ما در حوزه درمان با افرادي سر و كار داريم كه بيماري براي آنها اتفاق افتاده است. عدم آگاهي در مورد بيماري ها، عوارض بيماري را افزايش مي دهد علي دهقان با بيان اينكه شعار جهاني امسال هفته بهداشت، خود مراقبتي است، تصريح كرد: يكي از مشكلات بيماران، عدم آگاهي آنها در مورد بيماري است و اغلب آنها از اينكه چه اقداماتي انجام دهند تا دچار عوارض بيماري نشوند، بي اطلاع هستند. وي اظهار اميدواري كرد: بتوان با ارائه آموزش ها به بيماران در بخش درمان، خود مراقبتي پس از بيماري را اجرايي كرد.
دهقان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برنامه هاي هفته سلامت در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي عنوان كرد: ويزيت در مناطق محروم با استفاده از پزشكان متخصص، استفاده از نيروهاي پرستاري در نمازجمعه پنجم ارديبهشت براي آگاهي دادن به مردم و تست رايگان فشار خون و قند خون و .... از جمله برنامههاي هفته بهداشت است. وي در بخش ديگري از اين نشست با اشاره به اينكه هم اكنون پنج كلينيك در شهر يزد مشغول فعاليت هستند، خاطر نشان كرد: اجتماع بيماران در كلينيك خاتم الانبياء (ص) است در حالي كه كلينيك امام علي (ع)، درمانگاه بقايي پور، اورژانس بيمارستان افشار و ... نيز خدماتي نظير كلينيك خاتم الانبياء ارائه مي دهند. دهقان از رسانه ها خواست تا در مورد اين مراكز درماني اطلاع رساني كنند تا ديگر شاهد جمعيت كثير مردم در يك مركز درماني خاص نباشيم.
۱۳۹۳/۱/۱۸ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]