واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سازمان عفو بین الملل: جامعه جهانی از نسل کشی رواندا عبرت نگرفته است تهران- ایرنا- سازمان عفو بین الملل، روز دوشنبه ، جامعه جهانی را به ناکامی در عبرت گرفتن از درس های نسل کشی رواندا متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری یونایتد پرس، ˈسلیل شتیˈ دبیر کل سازمان عفو بین الملل، در بیستمین سالگرد نسل کشی رواندا که منجر به کشته شدن 800 هزار نفر شد، گفت: جهان در سال 1994 چشم خود را به روی فریادهای ناامیدانه مردم رواندا که خواهان کمک بودند، بست و اکنون با این اقدام به شدت احساس بی شرمی می کند.
وی در ادامه گفت: آفریقا و سایر کشورهای جهان نیز با وجود آنکه در معرض کشتار بودند، از کمک کردن به مردم رواندا خودداری کردند.
شتی افزود: پیام آشکار این واقعه پس از گذشت 20 سال آنست که دیگر اجازه ندهیم چنین نسل کشی های وحشتناکی به وقوع بپیوندد، اما گویا سران و رهبران جهان با آنکه به اشتباهات خود در برخورد با این واقعه دردناک اعتراف کردند، از درس های فاجعه آمیز رواندا عبرت نگرفتند و همچنان حکومت ها در اتخاذ اقدامات لازم و مناسب برای حفظ جان مردم از وقوع چنین جنایت هایی ناتوان و عاجز هستند.
وی با اشاره به حوادث اخیر در جمهوری آفریقای مرکزی،گفت:آنچه در آفریقای مرگزی شاهدش هستیم مهر تاییدی بر ادامه شکست تلاش های منطقه ای و بین المللی در برخورد با درگیری های کنونی در آفریقا است. زیرا عملیات پاکسازی نژادی آن هم به صورت گسترده همچنان در جمهوری آفریقای مرکزی ادامه دارد و برخی افراد در جنوب سودان بدلایل قومی یا گرایش سیاسی در معرض قتل وتجاوز به عنف قرار دارند.
شتی هشداد داد در حالی که فرایند برقراری حفظ صلح در آفریقا شکست بخورد و عاملان جنایت های هولناک رخ داده در این کشور بازخواست نشوند، فجایع جدید و وحشتناکی بروز خواهد کرد.
دبیر کل سازمان عفو بین الملل تصریح کرد: زمان کمک به میلیون ها مرد و زن و کودکی که درجمهوری آفریقای مرکزی و سودان جنوبی نیازمند کمک هستند، رو به اتمام است و جهان باید هر چه سریعتر در این خصوص تحرکات لازم را نشان دهد.
20 سال پیش در روز 6 آوریل سال 1994 میلادی نسل کشی قوم توتسی ها در رواندا ، یکی از وحشتناکترین وقایع قرن بیستم آغاز شد. در روز قبل از آغاز قتل عام هواپیمای حامل ˈژوونال هابیاریماناˈ رییس جمهور رواندا از قوم هوتو در شرایط مرموزی بر فراز کیگالی سرنگون می شود.
در همان شب رادیوهای افراطی قوم هوتو که اکثریت مردم رواندا را تشکیل می دهند، فریاد انتقام از توتسی ها را سر داده و از فردای آن روز قتل عام سازماندهی شده قوم توتسی با وحشیگری و سبعیت آغاز می شود.
نسل کشی رواندا یکی از سیاه ترین صفحات تاریخ جهان در قرن بیستم و شاید در تمام تاریخ بشریت محسوب می شود.
مترجمام**9329**1856
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]