واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اتحادیه اروپا دربیراهه
طیفی ازنمایندگان پارلمان اروپابه بهانه آنچه تعیین"راهبرد روابط با ایران"،خوانده شده، روزجمعه قطعنامهای راتصویب کردندکه دران راهبردهای مداخلهجویانه اتحادیه اروپا درقبال جمهوری اسلامی ایران، مشخص شده است. دراین قطعنامه درمجموع طی 23 بند سیاستهای اتحادیه اروپا درسه زمینه ،شامل موضوع هسته ای ؛روابط ایران واتحادیه اروپا و نقش منطقه ای ایران ازدیدگاه اروپا تبیین شده است.این قطعنامه همچنین ازبخش سرویس خارجه اتحادیه اروپا میخواهد تا دفترنمایندگی اتحادیه اروپا را تا پایان سال 2014 درتهران افتتاح کند .این قطعنامه بزعم خود بدنبال این هدف است که این نمایندگی بعنوان ابزاری کارآمد برای تاثیرگذاری درسیاستهای ایران؛ازگفتوگوها درباره موضوعاتی نظیرحقوق بشرحمایت کند.براین مبنا ؛بند شانزدهم این قطعنامه از اتحادیه اروپا میخواهد تا حقوق بشر، محوراصلی روابطش با ایران باشد واتحادیه اروپا را به آغاز گفتوگوها درزمینه حقوق بشربا ایران توصیه می کند . بند هفدهم این قطعنامه نیز تاکید میکند که هیاتهای اعزامی پارلمان اروپا به ایران باید به دیدار با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی متعهد بوده و به زندانیان سیاسی دسترسی داشته باشند.
خانم مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درواکنش به این مصوبه مداخله جویانه پارلمان اروپا تاکید کرد ؛ اتخاذ موضع آمرانه وادامه روند برتری جویی بی پایه وبی حاصل ، ناشی از تفکرات قرون گذشته و خط مشی طیف هایی است که درصدد تخریب روند آغاز شده در روابط بین ایران و اروپا هستند.افخم تصریح کرد طیفی ازنمایندگان تندرو پارلمان اروپا، تحت تاثیر لابی صهیونیسم و معارضان نظام اسلامی ایران و با هدف سوء استفاده تبلیغاتی برای انتخابات آتی این نهاد ، در تصویب قطعنامه ضد ایرانی نقش داشتند.
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران تصریح کرد، قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا نه فقط با هیچ معیار و منطق سیاسی و بین المللی سازگار نیست ، بلکه یاد آوررفتارهای تبعیض آمیز و نژادپرستانه است.
تصویب این قطعنامه در شرایطی که گفتمانی جدی بین ایران و گروه 5+1 حول موضوع هسته ای شکل گرفته ، معنایی جز گام نهادن درمسیر انحرافی ندارد. طرح مسایل غیرمنطقی وتمسک به روش های مداخله جویانه آنهم ازموضع بالا وتعیین تکلیف برای دیگران ؛ درواقع تکرارآزمون و خطاهای گذشته است . این تحرکات درعین حال ؛ نشانه ای ازهمسویی با طیفی خاص از کارگزاران سیاست خارجی دراتحادیه اروپا اروپا و تامین نظر نهادهای صهیونیستی تاثیر گذاردرپارلمان اروپا است ؛ که البته مغایر با منافع جمعی اتحادیه اروپاست که جایگاه و موقعیت این نهاد اروپایی را بیش از پیش مخدوش کرده واعتبارمصوبات آن را زیر سوال می برد. به عبارتی دیگر؛ اینگونه موضع گیری های نسنجیده ؛ درواقع برآمده از تفکرات لابی صهیونیستی وتحرکات طیف های افراطی در آمریکا و اروپا علیه ایران است که در صددند روند گفتگوهای اعتماد ساز و سازنده در موضوع هسته ای با ایران را تحت الشعاع مباحث ادعایی و چالشی در موضوع حقوق بشر قرار دهند.این طیف از اینکه شرایط تازه ای در روند گفتگوهای ایران و ااتحادیه روپا بوجود امده و مراحل اجرایی توافق هسته ای ایران و شش کشور (پنج عضو دائم شورای امنیت و المان ) ؛ رو به تکامل است ؛ ناخرسندند و خود را بازنده می بینند . لذا سعی دارند تا با اقدامات انحرافی تحت پوشش نهادهای اروپایی در روند گفتگوهای جامع و رسیدن به توافق نهایی ؛ ایجاد اخلال کنند .در حالیکه انتظار می رود ؛ اتحادیه اروپا متوجه این نکته باشدکه ادامه اینگونه روند های غیر منطقی و غیر سازنده کمکی به بازسازی روابط دو طرف نخواهد کرد.
شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]