واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
امامزاده عبدالله(ع) آمل مأمن زائران در دل جنگلهای شمال
امامزاده عبدالله(ع) آمل نگینی سبز و مامن زائران و دلباختگان اهل بیت (ع) در دل جنگلهای شمال است که در همه ایام سال مسافران و گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، بقاع متبرکه یکی از مکانهای ایجاد آرامش روحی، روانی و فکری هستند که با قرار گرفتن در جوار آنها قدرت درونی خاصی به افراد دست میدهد. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند، امامزادگان باید به قطبهای فرهنگی تبدیل شوند، زیارت امامزادگان توسط مردم عاشق و ارادتمند روز به روز بیشتر شده و این امر نشان از اعتقادات درونی، ارادت خالصانه و علاقمندی ویژه به درگاه نوادگان امامان دارد. در بسیاری از شهرهای کشور نیز مشاهده میشود مرد با قرار گرفتن در کنار امامزادگان با توجه تعداد زیاد جمعیت، شهرها و بخشهای زیادی را شکل دادند که آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) یکی از نمونههای متعدد در این بین است. آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) یکی از بزرگترین امامزادگان استان با زائران و گردشگران در همه ایام سال بوده که تعداد زائران و زوار این نواده اهل بیت در ایام نوروز نیز بیش از دیگر روزهای سال است.
این آستان یکی از نخستین امامزادگان مازندران بوده که چندین سال قبل در آن طرح بازسازی امامزادگان استان به اجرا درآمد. شهر امامزاده عبدالله(ع) نیز نمونهای شهرهای کشور در جوار امامزادگان است که در یکی از بخشهای شهرستان آمل در تاریخ 31 تیر ماه 91 از مجموع سه روستای سابق اسکومحله، کاسمده و اسپند به شهر تبدیل شده و متعاقب آن شهرداری هم در تاریخ پنجم اسفند ماه 91 مشغول به کار شد. شهر امامزاده عبدالله(ع) بعد از شهر آمل، گزنگ، رینه و دابودشت پنجمین شهر شهرستان آمل با محوریت آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) که در دل آن همانند نگینی تلالو دارد، استقرار یافت. قرار گرفتن جنگل، جلگه، مناطق کوهستانی و ییلاقی و جاذبههای طبیعی بیش از پیش بر زیبایی این بخش افزوده و گردشگران و مسافران به این سمت و سو میکشاند. در بیان موقعیت سیاسی و جغرافیایی این شهر میتوان بیان کرد که امامزاده عبدالله(ع) در مازندران و جنوبیترین قسمت استان واقع شده است. این شهر در ابتدای منطقه جنگلی حدفاصل بین کوه و جنگل به صورت شهری در اقلیم معتدل و مرطوب با پوشش گیاهی جنگلی شکل گرفته است. محدوده شهر نیز با وسعتی حدود 400 هکتار بوده و حریم آن با مساحت دو هزار و 200 هکتار بیش از 100 کیلومتر خیابان و معابر داخلی و خارجی دارد. این شهر دارای هفت هزار نفر جمعیت ثابت است با توجه به اینکه دارای حداقل دو هزار نفر جمعیت غیرثابت دارد. یکی از دلایل اصلی وجود جمعیت غیرثابت در این شهر وجود آستان مقدس و حرم امامزاده عبدالله(ع) و دیگر امامزادگان است که این موضوع سبب رونق توریست مذهبی منطقه شده و آن را در شمال کشور و استان مازندران زبانزد خاص و عام کرده است.
دلیل دیگر وجود جمعیت غیرثابت دو هزار نفری در این شهر وجود فاز یک و دو شهرک صنعتی امامزاده عبدالله در آن است علاوه بر محسوب شدن به عنوان یکی از شهرکهای بزرگ تولیدی، صنعتی و اقتصادی مازندران، آمل را به یکی از مهمترین شهرهای اقتصادی، درآمدزایی، تولیدی و صنعتی با درآمد ارزی تبدیل کرده است. اقتصاد این شهر برپایه کشاورزی و دامداری استوار است و همچنین ظرفیتهای موجود اعم از توریست مذهبی، گردشگر و توریست طبیعی را میتوان به ارزشهای ویژه این شهر افزود. دیگر اماکن مذهبی، زیارتی و سیاحتی شهر و بخش امامزاده عبدالله(ع)، امامزاده عالیکیا سلطان در دل جنگلهای انبوه، امامزاده داوود اسپند، تکیه سنگ درکا، قدمگاه و محل شهادت امامزاده عبدالله(ع) معروف به دوانار، امامزاده مظفر، مسجد ابوالفضل و امامزاده محمد(ع) و مسجد امام زمان(عج) کاسمده هستند. در ابتدای ورودی بخش امامزاده عبدالله(ع) طبیعت زیبا و پارک جنگلی هلومسر نظر هر گردشگری را به سوی خود میکشاند. منابع طبیعی دیزل، رودخانهآلش رود، منطقه تفریحی توریستی سنگدرکا از دیگر مناطق جنگلی بخش است. پادگان مالک اشتر و پاسگاه انتظامی امامزاده عبدالله(ع) از مناطق نظامی و انتظامی این منطقه بوده و آرامستان امامزاده عبدالله که یکی از بزرگترین آرامستانهای شهرستان آمل است در جوار آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) واقع شده است. ------------------------------- گزارش از قربانعلی مسافر -------------------------------- انتهای پیام/86012/ذ40
93/01/14 - 22:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]