واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: با وجود بحثهایی که از گوشه و کنار در خصوص کاهش و رفع تحریمهای فناوری اطلاعات شنیده میشود، هنوز شواهد این امر به وضوح مشخص نشده است. البته گذشته از تاثیرات مهمی که رفع تحریم در فضای سیاسی و اقتصادی کشور خواهد داشت. نمیتوان تحریمها را تنها عامل بازدارنده در مسیر توسعه فناوری اطلاعات دانست.
با وجود بحثهایی که از گوشه و کنار در خصوص کاهش و رفع تحریمهای فناوری اطلاعات شنیده میشود، هنوز شواهد این امر به وضوح مشخص نشده است. البته گذشته از تاثیرات مهمی که رفع تحریم در فضای سیاسی و اقتصادی کشور خواهد داشت. نمیتوان تحریمها را تنها عامل بازدارنده در مسیر توسعه فناوری اطلاعات دانست. با شهرام آذرور، مدیر فروش منطقه غرب آسیا در هولدینگ ای ام تی در این خصوص به گفتگو نشستیم که شرح آن را در ادامه میخوانید.
مهمترين رويداد حوزه افتا در سال ۹۲ از ديد شما چه بوده است ؟
مهمترین رویداد تعداد حملات سایبریست که در سال گذشته به کشور عزیزمان صورت گرفته. امروزه جنگ سایبری در صدر شیوههای تجاوز به کشورهای جهان قراردارد و متاسفانه کشور ایران نیز صدمات زیادی از این لحاظ دیده که امیدوارم با استفاده از نیروهای متخصص، دانش روز، تلاش مداوم و سیاستگذاریهای صحیح در سال جاری شاهد کمتر شدن این اتفاقات باشیم.
با توجه به باز شدن فضاي اقتصادي و كاهش تحريمها پيش بيني مي كنيد كه شركتهاي خارجي تا چه ميزان تمايل به ورود به بازار كشور برای فروش محصولات و تكنولوژيهاي امنيتي داشته باشند ؟
کاهش تحریمها به نوبهی خود سبب بازشدن فضای اقتصادی کشور مان میشود امابه تنهایی نمیتواند شرکتهای معتبر را وادار به ورود به بازار ایران نماید. این امرتنها باعث میگردد که کمی مشتاق تر شوند.
آنچه که باید انجام گیرد معرفی صحیح بازار کشور به آن شرکتهاست. اینکه چه میزان پتانسیل موجود هست. چه میزان امنیت در سرمایه گذاری وجود دارد و بسیاری مسایل زیر ساختی دیگر... آشنایی و اشتیاق بازار ما به استفاده ازتکنولوژی روزدنیا نیز به این امر کمک میکند.
برای نمونه امروزه دنیا به سمت رایانش ابری (Cloud Computing) میرود و سرعت ما با این پیشرفت هماهنگ نیست. خب این مسئله در آینده مشکل ساز میشود. نه تنها به دلیل دور بودن ازتکنولوژی روز، که افزون بر آن؛ به واسطهی وجود نداشتن زیرساخت لازم بسیاری از شرکتهای معتبر تمایلی به حضور در ایران نخواهند داشت. ختم کلام اینست که رفع تحریمها به خودی خود کافی نیست. امیدوارم بخش خصوصی و دولتی در کنار هم بتوانند کمک نمایند تا زیرساختها بیشتر و سریعتر فراهم شوند و پیشرفت ایران عزیزمان نیز در این صنعت شتاب بیشتری بگیرد.
آيا اين مسئله تهديدي براي توليد محصولات امنيتي بومي خواهد بود ؟
به هیچوجه. همواره در عرصه رقابت شاهد حضور محصولات با کیفیت تری بوده ایم. مهندسین و متخصصین ما در حال حاضر از دانش بالایی برخوردارند اما برای رقابتی سخت تر به دانش خود می افزایند. این امر سبب تقویت و استحکام زیرساختها خواهد شد و در نهایت موفقیت و رشد روز افزون به ارمغان خواهد آورد.
در همين رابطه آيا ورود شركتهاي خارجي، امكان استفاده از فناوريهاي جديد و انتقال تكنولوژي را براي توليد محصولات بومي فراهم خواهد آورد؟
باور دارم که
به هیچوجه. همواره در عرصه رقابت شاهد حضور محصولات با کیفیت تری بوده ایم. مهندسین و متخصصین ما در حال حاضر از دانش بالایی برخوردارند اما برای رقابتی سخت تر به دانش خود می افزایند.
اینگونه خواهد شد. حضور محصول خارجی در بازار به دلایل بسیاری خوب است اما حضور خود شرکتها و تاسیس شعبه از آن بهتر؛ با این کار میزان سرمایه گذاری افزایش خواهد یافت و نیروهای متخصص ایرانی در شرکتهای معتبر استخدام میشوند. کشوری به وسعت ایران با این منابع غنی و جمعیتی که به تنهایی از جمعیت چند کشور اروپایی بیشتر است؛ به طور حتم برای هر شرکتی وسوسه سرمایه گذاری، انتقال تکنولوژی و در مرحله نهایی تولید در ایران برای صادرات به منطقه را به همراه خواهد داشت.
این سرمایه ماست و باید هوشمندانه از آن استفاده کنیم. من معتقدم که این امر به رشد صنعت آی تی ما کمک بی اندازه ای میکند و اطمینان دارم که نقطه عطفی برای پیشرفت کشور عزیز ما خواهد بود. معتقدم که هرچقدر صنعت آی تی ما پیشرفتهتر باشد رشد و پیشرفت کشور نیز سریعتر و بیشتر خواهد بود.
به نظر شما لازم است كه از صفر تا صد محصولات امنيتي در داخل كشور توليد شود؟
به هیچ وجه. نه منطقی است و نه میتوانیم. کشورهایی که در این صنعت پیشرو هستند هم تاکنون نتوانسته اند به این غیرممکن دست یابند. و اصلا نیازی هم به این کار نیست.
برای نمونه یکی از بهترین یو تی امهای مطرح دنیا که امریکاییست از آنتی ویروس روسی و پویش محتوای انگلیسی استفاده میکند؛ در حالیکه محصولات مشابه امریکایی را در دسترس دارد. پس میبینیم صرف تولید صفر تا صد محصولات نه توصیه میشود و نه بهترین کارآیی را دارد.
داریم از برداشته شدن تحریمها سخن میگوییم. این یعنی به بهترین نرم افزارها و سخت افزارها دسترسی داشته باشیم.
آیا تولید همه محصولات در این صورت کار درستی است؟ بهتر نیست این هزینه و انرژی را برای امری مهم تر بکار گیریم. برای نمونه برنامه ریزی برای شناخت بهترین محصولات و ایجاد دفاع چند لایه با استفاده از آنها؟ سایر کشورهایی که در صدد تولید صفر تا صد محصولات امنیتی نیستند چگونه از خود دفاع میکنند؟ مشکل اینجاست که گاهی چرخ را دوباره اختراع میکنیم و امیدوارم که به ناگهان و به اشتباه چرخ مربع شکل اختراع نکنیم. این مزاح نیست که به واقع این امر را بارها در کشور عزیزمان تجربه کرده ایم.
فكر مي كنيد چالشهاي پيش رو در توسعه امنيت اطلاعات (در سطح كلان ) در سال آينده چه خواهد بود؟
من همواره بزرگترین چالش را در مدیریت مدیران ارشد، چه دولتی و چه غیر دولتی دیده ام. البته روی سخنم با همهی عزیزان نیست که بسیاری را میشناسم و بسیاری دیگر هم هستند که من نمیشناسم اما با اهمیت آی تی و به صورت ویژه امنیت اطلاعات آشنایی دارند؛ اما آن دستهای که به اهمیت این امر آگاه نیستند بزرگترین چالش را فراهم مینمایند. آگاهی نداشتن یعنی باور نداشتن و در نتیجه تحقیقات، توسعه، تولید و حتی خرید در این بخش حمایت نمیشود.
به سختی امری بدون حمایت مدیران ارشد و مسئولین امر به موفقیت رسیده باشد.امیدوارم روزی اهمیت این امر برای همگان روشن و واضح باشد تا به جای صرف انرژی برای جلب حمایت به مسایل مهمتر و کلانتر بپردازیم.
لطفا ضمن معرفي خود خلاصه اي از فعاليتهاي شركت را بيان فرماييد .
من شهرام آذرور، مدیر فروش منطقه غرب آسیا در هولدینگ ای ام تی فعالیت میکنم و حوزهی تمرکز ما در این هولدینگ به صورت تخصصی در فضای آی تی و به ویژه رایانش ابری، محیطهای مجازی و امنیت است. دفاتر متعدد ما در سراسر جهان سبب شده تا نه تنها ارتباط بسیار خوبی با تولیدکنندگان داشته باشیم بلکه به دانش روز نیز دسترسی پیدا کنیم. ما به صورت کاملا حرفه ای شبکه ای از نمایندگان فروش در سراسر کشور عزیزمان به وجود آوردهایم که به جرات میگویم که موفقیت خود را به آنها مدیونیم.
برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت خوباینجا و برای دریافت نسخه آنلاین با کیفیت عالی اینجا را کلیک کنید.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]