تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853224786




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری، نقطه تلاقی اقتصاد و فرهنگ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گردشگری، نقطه تلاقی اقتصاد و فرهنگ تهران - ایرنا - در مطلبی که به قلم «محمد علی اینانلو » با عنوان «گردشگری، نقطه تلاقی نام امسال؛ اقتصاد و فرهنگ» در سایت خبر آنلاین منتشر شد آمده است:حال با نامگذاری هوشمندانه سال 93 به سال «فرهنگ و اقتصاد» میدانی فراهم شده است که اینک صاحبان فرهنگ و اندیشه می بایست در راه اقتصاد گام بردارند.


نویسنده در شروع یادداشت آورده است: در جهانی که «فرهنگ» را فراموش کرده، اقتصاد از فرهنگ گریزان به سوی دیگر رفته است. فرهنگمندان که خود جامعه را ساخته اند از اقتصاد آن محروم اند و گاه کم فرهنگان تا حداشباع از آن بهره مند.
به همین دلیل است که دستمزد یک فصل فلان فوتبالیستِ بورکینافاسو از دستمزد یک عمر استاد دانشگاه بیشتر است.
چرا که در دنیای بی فرهنگی آنکه از اقتصاد بهره مند است با «پا» می اندیشد و دیگری که از اقتصاد جامعه بهره ای ندارد با «سر»، قضیه برعکس است.
اینانلو تاکید دارد که «فرهنگ» و «اقتصاد» به اندازه طول قد آدمی از هم فاصله دارند و ذهنی اندیشمند می خواهد که این دو را به هم نزدیک کند و سال را سال «اقتصاد و فرهنگ» بنامد.
و در ادامه این یادداشت می خوانید:
کنون بر دوش ما، آحاد ملت است که این وظیفه را به انجام رسانده و به آن جامه عمل بپوشانیم؛ به ویژه به دوش ما رسانه ای هاست که به نوعی خود را صاحب اندیشه می نامیم و این وظیفه برای ما سنگین تر است.
ما وارثان کسانی هستیم که اندیشه را در دنیا پراکندند اما دیگران سود آن را بردند، چرا که اندیشه را به مکانیزم اقتصادی در آورده و دنیا را گرفتند و ما صاحبان واقعی اندیشه در همان «فرهنگ» باقی ماندیم و اقتصاد را در بی فرهنگی جستجو کردیم.
حال می بایست این اشتباه تاریخی را جبران کرده و اقتصاد معیشتی مردم را نه در نفت که در فرهنگ بیابیم.
اقتصاد و فرهنگ در کجا جمع می شوند؟
خیلی دور نیست، در همین نزدیکی است. کافیست چشم هایمان را کمی بشوئیم و جور دیگر ببینیم.
کمی اندیشه می گوید که ما سال هاست در مرحله فرهنگ باقی مانده و دیگران با استفاده از فرهنگِ ما به اقتصاد رسیده اند.
ما سال هاست که با دیدن کاشی کاری های شگفت انگیز مسجد شیخ لطف اله از شوق بیهوش می شویم و ساعت ها و سال ها در آن خیره می مانیم، اما یک اروپایی با دیدن آن ذهنش مثل ماشین حساب به کار می افتد که «چگونه می توان از این زیبایی پول درآورد» ما قرن هاست که منظره غروب را در کویر و طلوع را در دریا ستایش کرده ایم، قرن هاست که در وصف زیبایی طبیعت شعر سروده ایم اما دیگران کم تر از قرنی است که از اینها پول درآورده و اقتصاد مردم خود را سر و سامان داده اند.
آن ها اندیشیدند که در کجا «فرهنگ و اقتصاد» را با هم آشتی دهند، دریافتند که ذهن تشنه بشر برای شناختن «دیگران» تا چه حد آمادگی و پویایی دارد و برای این پویایی هزینه می کند تا برود و ببیند که دیگران چگونه می زیند، اصلا کی هستند؟ چه فرهنگی دارند؟ چگونه می اندیشند؟ چه تاریخ و چه جغرافیایی دارند؟
چه یادمان هایی دارند و این چنین شد که «صنعت توریسم» را پدید آوردند؛ تا «فرهنگ» را به «اقتصاد» پیوند دهند و انصافا هم خوب پیوند دادند و خوب هم پول درآوردند.
با استفاده از «سفر» که نیاز فطری بشر بوده و هست صنعتی پدید آوردند با عنوان «صنعت توریسم» یعنی میعادگاه بی تردید «فرهنگ و اقتصاد».
صنعت توریسم
وقتی که اروپایی ها فهمیدند که علاوه بر نفت، گاز، کائوچو و الماسِ دیگران، می توان از فرهنگ آنان نیز پول درآورد، حدود صدسال پیش بود.
ابتدا کسی توریسم را جدی نمی گرفت. پس از جنگ دوم جهانی، صنایع باقی مانده از جنگ به تدریج قوت گرفت، به ویژه ماشین سازی.
کمپانی های آمریکایی و اروپایی دیوانه وار شروع به تولید اتومبیل کردند.
گویی جهان، جنون اتومبیل گرفته بود. آنقدر ساختند تا درماندند. برای حرکت دادن این همه ماشین احتیاج به سوخت داشتند.
صنعت نفت هر چه بیشتر قوت پیدا کرد. هفت خواهران نفتی پدید آمدند و صنعت نفت و ماشین پس از تجارت های ممنوع نظیر اسلحه و مواد مخدر هم پای هم بزرگترین تجارت های جهان شدند، توریسم نیز به آرامی پیش می آمد.
زمانی که اقتصاد آن به نفت و اتومبیل نزدیک شد، آرام آرام جهان به آن توجه کرد و صنعت توریسم را جدی گرفت؛ تا جاییکه با ماشین و نفت پا به پا شد.
این اتفاق در سال دو هزار افتاد. پس از آن، گردشگری همه را شگفت زده کرد و اکنون با سالیانه دو هزار میلیارد دلار (2000.000.000.000) بزرگترین صنعت قانونی دنیاست. صنعتی که به جای ماشین به نیروی انسانی تکیه دارد، پتانسیلی که کشور ما بسیار دارد.
ما کجای کاریم؟
یونسکو گفته است که « ایران از نظر داشته های تاریخی جزو ده کشور اول دنیاست». در ایران بیش از یک میلیون اثر و یادمان تاریخی داریم که اکثر آنها به اندازه کافی معرفی نشده اند؛ با وجود این گردشگران تمامی جهان علاقمند به بازدید از آن ها هستند.
طبیعت شناسان می گویند که طبیعت ایران بی هیچ تردیدی جزو سه طبیعت غنی کشورهای جهان است که با در نظر گرفتن تنوع شگفت انگیز طبیعت، دشت ها، کویرها، بیابان ها، جنگل ها، کوهستان ها، تالاب ها دریاچه ها، رودخانه ها و دریاها می تواند ادعایی قابل قبول باشد. اما این، همه داشته های ما نیست.
صنعت گردشگری نه بر ماشین که بر نیروی انسانی استوار است و کشور ما به عنوان جوان ترین کشور دنیا و با داشتن جوانانی به شدت با استعداد از نیرویی شگرف برای این صنعت برخوردار است، اما متاسفانه تا به امروز فقط حرف زده و شعار داده ایم.
پیش از انقلاب چیزی به نام «صنعت توریسم» نداشتیم. تنها در زمینه شکار برادر شاه و دو سه آمریکایی شرکتی درست کرده بودند که تا زمان انقلاب سرانجامی نداشت. پس از کش و قوس های اول انقلاب و پس از جنگ، ایران هم به آرامی به گردشگری توجه نشان داد.
دقیقاً از سال 1369 یعنی بیست و سه سال پیش، نخستین شرکت های گردشگری زیر نظر معاونت ارشاد شروع به کار کردند.
سپس سه سازمان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی ادغامی بی معنی داشتند و جایگاه آن تا معاونت ریاست جمهوری بالا رفت.
اما بی هیچ رودربایستی همه مسوولان از صدر تا ذیل آمدند، شعار دادند، حرف زدند و حرف زدند و رفتند.
کسی آمد و گفت که هزار هتل می سازد، خندیدیم !! او یا نمی دانست که هزار چند است و یا نمی دانست که اصولا هتل چیست؟!
طبق معمول گذشت و فراموش کردیم، تا که دیگری آمد و مولود ناشناخته ای به نام «نفر سفر» را به دنیا آورد و گفت که نوروز امسال «آن سال» نود میلیون «نفر-سفر» داشته ایم! هیچکس نفهمید که این نفر-سفر که بود، از کجا آمد و به کجا رفت.
دو با جناق با هم برای سفر نوروزی نقشه می کشند، دو عیالشان را برمی دارند و با حسن و اکبر و جمشید و سارا به دو پرایدشان سوار می شوند. دو چادر سفری و دو گاز پیک نیک برمی دارند و یک قابلمه سبزی پلو با کوکو سبزی که مادر زن مشترکشان پخته، پس مادر زن مشترک را نیز برمی دارند و می زنند به جاده؛ واقعا این سفر چه ربطی به نفر-سفر، صنعت توریسم و اصولا گردشگری سازمان میراث فرهنگی دارد معلوم نیست.
حال با نامگذاری هوشمندانه سال 93 به سال «فرهنگ و اقتصاد» میدانی فراهم شده است که اینک صاحبان فرهنگ و اندیشه می بایست در راه اقتصاد گام بردارند.
والله که اگر درست اندیشیده شود با توجه به داشته ها و پتانسیل های کشورمان همین
«صنعت گردشگری» سبد کالا را از دست خانواده های ایرانی خواهد گرفت؛ چراکه در هر خانه ایرانی حتما جوانی یافت می شود که به جای ایستادن در صف سبدهای یارانه ای در صنعت گردشگری مشغول شود.
اما به شرط دوری از شعار و به کار گرفتن شعور و اعمال مدیریت درست به دست مدیران درست و اندیشمند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن