واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشکلات هیمالیانورد ایرانی برای ثبت رکورد جهانی و فتح 14 قله بالای هشت هزار متر تهران - ایرنا - عظیم قیچی ساز هیمالیانورد ایرانی برای فتح دو قله باقیمانده از 14 قلل بالای هشت هزار متر دنیا و کسب افتخار برای کشورمان با مشکلات مالی روبرو است.
این کوهنورد اهل تبریز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون 12 قله از 14 قله بالای هشت هزار متر را فتح کرده ام و فقط قله های لوتسه و شیشاپانگوما باقی مانده که برای فتح این دو قله به مبلغی بالغ بر 50 هزار دلار نیاز دارم.
وی با بیان اینکه تاکنون موفق به تهیه این مبلغ برای انجام امور اعزام به منطقه نشده ام، گفت: بسیاری از مسوولان استان وعده های خوبی در این رابطه داده اند که متاسفانه تا این لحظه عملی نشده و فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در رابطه با انجام امور مربوط به اعزام و شورای برون مرزی بنده را یاری کرده اند، اما مبلغی را در رابطه با فتح این دو قله باقیمانده به من پرداخت نکرده اند.
قیچی ساز ادامه داد: رضا زارعی رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی هماهنگی لازم را برای برگزاری جلسه با وزیر ورزش و جوانان انجام داده اند و امیدوارم این کار هر چه سریعتر انجام شود تا شاید مشکل من به دست وزیر حل شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در جهان تنها 30 نفر توانسته اند 14 قله بالای هشت هزار متر دنیا را فتح کنند، گفت: کمترین زمان برای فتح این 14 قله حدود هفت سال و نیم است و اگر مشکلات مالی من برطرف شود و در صورت موفقیت طی شش سال 14 قله بالای هشت هزار متر جهان از سوی یک ایرانی فتح خواهد شد که افتخاری برای کشورمان خواهد بود.
قیچی ساز بیان داشت: با توجه به شرایط منطقه، می بایستی حدود 15 روز پیش اعزام می شدم و اگر زمان بگذرد، صعود این دو قله با توجه به شرایط جوی نا ممکن خواهد بود.
وی با اشاره به مطالب منتشر شده در برخی از رسانه ها در مورد هزینه حدود 24 میلیارد تومانی برای 400 فوتبالیست گفت: متاسفانه باشگاه های ما با رشته های مانند کوهنوردی بیگانه هستند و هیچ سرمایه گذاری و کمکی در این رابطه انجام نمی دهند.
این هیمالیانورد ایرانی بیان داشت: صعودهای بالای هشت هزار متر به گونه ای است که باید از جان خود بگذری و هر لحظه احتمال خطر سقوط وجود دارد ولی من به عشق کشورم و برای سرافرازی آن انگیزه فراوانی برای فتح دو قله باقیمانده از قلل بالای هشت هزار متر جهان دارم.
عظیم قیچی ساز کوهنوردی حرفه ای دارای 31 سال سن است که فعالیت حرفه ای خود را از سال 1382 آغاز کرد. نخستین صعود جدی او به قله ماربل وال به ارتفاع ۶۴۰۰ متر در کشور قزاقستان بازمی گردد.
وی در سال ۱۳۸۲ در ترکیب تیم ملی بزرگسالان برای صعود به قله ۸۰۶۸ متری گاشر بروم یک اعزام شد، ولی اعضای تیم به علت وقوع حادثه برای همنوردشان محمد اوراز از ارتفاع ۷۸۰۰ متری اقدام به بازگشت و انتقال پیکر وی به پائین کردند.
قیچی ساز در سال ۱۳۸۳ به قله های ۷۲۰۰ متری دیران پیک و ۷۱۲۷ متری اسپانتیک در کشور پاکستان صعود کرده و در سال ۱۳۸۴ و در سن ۲۴ سالگی توانست بام جهان اورست به ارتفاع ۸۸۴۸ متر را بدون اکسیژن فتح کند.
او در سال ۱۳۸۵ صعودی انفرادی و با هزینهٔ شخصی به بلندترین قلهٔ رشته کوه های هندوکش (نوشاق ۷۴۹۵ متر) را اجرا کرد و در زمستان همان سال تیم مستقلی برای صعود بانوان تبریز به قله آرارات ترکیه تشکیل داد.
قیچی ساز در سال ۱۳۸۷ موفق به صعود به قلهٔ برودپیک به ارتفاع ۸۰۴۸ متر در پاکستان شد و در سال بعد در قالب تیم هیات کوهنوردی استان آذربایجان شرقی به عنوان سرپرست و تشکیل دهندهٔ تیم موفق به فتح شمالی ترین و سردترین قله هفت هزارمتری جهان (جنگیش چوکوسو) به ارتفاع ۷۴۳۹ متر در قرقیزستان شد.
او در بهار سال ۱۳۸۹ سرپرستی تیمی را به عهده گرفت که موفق به فتح قله دائولاگیری، هفتمین قله مرتفع جهان به ارتفاع ۸۱۶۷ متر شد. و سپس در تابستان همان سال فاتح نهمین قله مرتفع و دومین قله خطرناک جهان نانگاپاربات ملقب به «کوه قاتل» به ارتفاع ۸۱۲۵ متر در قراقروم پاکستان شد.
وی در سال ۱۳۹۰ قلهٔ کانچن چونگا سومین قله بلند جهان را فتح کرد. در تابستان همین سال او توانست به قله های گاشربروم ۱ و گاشربروم ۲ از دیگر قله های بالای هشت هزار متر صعود کند. در اسفند سال ۱۳۹۰ به همراه یک گروه بین المللی، صعود به قله آناپورنا در نپال را آغاز کرده و پس از یک تلاش ۵۰ روزه در اردیبهشت سال ۱۳۹۱ به این مهم دست یافت.
این کوهنورد ایرانی روز سه شنبه دهم مرداد ماه سال ۱۳۹۱ موفق شد به فنی ترین و سخت ترین قله جهان، کی۲ (K2) معروف به کوه وحشی، با ۸۶۱۱ متر ارتفاع (دومین قله بلند جهان پس از اورست) در پاکستان صعود کند.
عظیم قیچی ساز در هشتم مهرماه ۱۳۹۱ در شرایطی سخت و برف سنگین به همراه مهدی قلی پور دیگر کوهنورد تبریزی قله ۸۱۶۳ متری ماناسلو در منطقهٔ Gorkha (گورخا) واقع در Mansiri Himal که بخشی از هیمالیا در نپال است را بدون استفاده از اکسیژن مصنوعی صعود کرد و با صعود به قله ماناسلو صعودهای خود به قلل بالای هشت هزار متری دنیا را به ۱۰ قله رساند.
وی در فروردین ۱۳۹۲ برای صعود به قله ماکالو راهی نپال شد و سرانجام به عنوان اولین ایرانی این قله را در اردیبهشت ۱۳۹۲ فتح کرد. در شهریور ۱۳۹۲ نیز راهی نپال شد و به قله چو اویو هم صعود کرد.
ورزشی (4)**1067**1379
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]