تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820774509




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر راه و شهرسازی از مسکن حمایتی می گوید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وزیر راه و شهرسازی از مسکن حمایتی می گوید تهران- ایرنا- یادداشت عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با عنوان « درباره مسکن حمایتی» که در سایت خبر آنلاین منتشر شده بر ساماندهی و هدایت بازارهای مالی و سرمایه به منظور نقش آفرینی در پشتیبانی از همه حوزه های اقتصادی تاکید دارد و نوشته است:اعتقاد دارم اصلاحات اقتصادی در ایران باید از بازارهای مالی شروع شود.


در این مطلب می خوانید: بی تردید یکی از موضوعاتی که در حوزه مسکن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است به طرح مسکن حمایتی ارتباط پیدا می کند.
در رابطه با طرح مسکن حمایتی که با راه اندازی صندوق های سپرده گذاری مسکن محقق می شود ذکر این نکته ضروری به شمار می آید که توسعه اقتصادی لازمه اش این است که یک نظام مالی پشتیبان در همه حوزه ها شامل صنعت، مسکن، کشاورزی و ... تشکیل شود.
مگر می شود توسعه اقتصادی داشته باشیم اما نظام مالی کارآمد نداشته باشیم؟
متاسفانه در ایران به هر دلیلی شاخص های رقابت پذیری اقتصادی ایران نشان می دهد وضعیت کارایی بازارهای مالی جزو پایین ترین ها در سطح جهان است.
ممکن است این استدلال من چندان به مذاق کسانی که در بازارهای مالی مسوول هستند خوش شان نیاید.
اما می توان گزارش مجمع جهانی اقتصاد برای سال 2014 را مورد مشاهده قرار داد.
این گزارش با احتساب 112 شاخص میزان رقابت پذیری اقتصادهای مختلف جهان را نشان می دهد که وضعیت مالی ایران در رتبه 148 از 148 قرار دارد که این آمار بسیار نگران کننده است.
به همین دلیل اعتقاد دارم اصلاحات اقتصادی در ایران باید از بازارهای مالی شروع شود چرا که سهم صندوق های مسکن، ساختمان و حمل ونقل در ایران بسیار ناچیز است.
به عنوان مثال حمل و نقل در ایران بین 12 تا 13 درصد GDP را شکل می دهد اما سهم این بخش در بازار سرمایه یک درصد هم نیست و نشان می دهد بازار مالی، ما را پشتیبانی نمی کند.
بنابراین اصلاح بازار مالی خیلی مهم است. تاکید می کنم این موضوعات خارج از بحث اشخاص است و به ساختارها نگاه دارد.
با چنین استدلالی شاید این نکته مطرح شود که با این وضعیت مالی، بعید است تسهیلات موثر خرید مسکن به زودی مورد قبول بانک مرکزی قرار گیرد.
خوشبختانه در حال گفت وگو با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد هستیم تا بتوانیم اعتماد آنها را جلب کنیم و مطمئن هستم در این راه موفق می شویم.
البته باید بگویم همین مشکل در دهه 70 نیز وجود داشت. در آن زمان قرار بود به کارگران وام چهار درصد و به کارمندان وام هفت درصد داده شود. کاری که بانک ها می کردند این بود که به هیچ کدام وام نمی دادند.
وقتی وام نمی دادند از رعایت نرخ سود پایین هم فرار می کردند. از آن طرف، اهالی بازار مسکن و سازنده ها فریاد می زدند که بانک ها تسهیلات نمی دهند، بانک ها هم برای فرار از تسهیلات تکلیفی اصلاً وام نمی دادند.
آن زمان بحثی را با آقای عادلی، رئیس کل وقت بانک مرکزی باز کردیم و گفتیم درخواست داریم شما به هیچ کسی تخفیف نرخ سود ندهید.
گفتیم نرخ سود چند درصد است. گفتند 15 درصد. من گفتم وظیفه ام این است که بروم مجلس این مابه التفاوت نرخ سود را در بودجه پیش بینی کنم و به صورت نقد به بانک پرداخت کنم.
موضوع یارانه های بخش مسکن که چندین سال است در بودجه سالانه دولت لحاظ می شود هم از آنجا شروع شد.
در آن زمان من از ادبیات بانک مرکزی استفاده کردم و گفتم «دولت حق ندارد به هیچ بانکی هیچ موضوعی را تکلیف کند. ما در بودجه دولت برای گروهی که بخواهیم حمایت کنیم، یارانه نرخ سود تسهیلات را پیش بینی می کنیم» و این باب شد و ایشان هم به شدت استقبال کردند.
دوستان بانک مرکزی هم اول باورشان نمی شد که وزیری چنین حرفی بزند.
اما سازمان برنامه را هم راضی کردیم که وقتی شما این تکالیف را تعیین می کنید عملکردش صفر می شود.
الان هم مطمئن هستم بالاخره موافقت می کنند. چون مدل های ما، مدل های تحمیلی به بانک مرکزی نیست. معتقدم هر مدل غیررقابتی منجر به شکست است.
من از ادبیات بازارهای مالی و سرمایه می خواهم استفاده کنم و قصد دارم سیاست های زمین و حمل ونقل را پشتوانه بازارها کنم.
راه خروج از رکود اقتصادی رونق حمل و نقل و مسکن است و امیدوارم پایان این پینگ پنگ، منجر به راه اندازی صندوق ها شود.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن