واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رهبر میانمار: قدرت ارتش باید کاهش یابد کوالالامپور – ایرنا - رهبر میانمار روز چهارشنبه گفت که نقش ارتش این کشور در قدرت سیاسی باید به آرامی و در دوران گذار به دموکراسی کاهش یاید.
به گزارش ایرنا، ˈتین سینˈ روز چهارشنبه با حمایت از ارتش این کشور، خواستار تعادل میان توسعه پایدار و پختگی دموکراتیک شد و گفت نقش ارتش در این میان باید به آرامی کاهش یابد.
میانمار از سال 1962 تا سال 2011 تحت یک رژیم نظامی اداره می شد، اما پس از برگزاری انتخابات، در ظاهر رژیم کاملا نظامی کم کم رنگ باخت و حکومتی نیمه نظامی جایگزین آن شد.
نظامیان هم اکنون در میانمار با در اختیار داشتن 25 درصد از کرسی های پارلمان، قدرت خود را در عرصه قانون گذاری این کشور نیز تثبیت کرده اند.
رهبر میانمار که به عنوان سیاستمدار سابقه فعالیت نظامی هم دارد، روز چهارشنبه در پارلمان این کشور که حداقل 25 درصد نمایندگانش نظامی هستند، گفت: میانمار اکنون به حکومت پارلمانی مبتنی بر قانون اساسی تبدیل شده اما ما را دیکتاتور می دانند. ما وظیفه داریم حکومت پارلمانی را توسعه دهیم.
به گزارش تارنمای ریاست جمهوری میانمار، وی که به مناسبت سومین سال اجرای برنامه خود و انحلال حکومت نظامیان بر میانمار سخن می گفت، تصریح کرد: سه سال پیش در این مکان درها را برای صلح گشودم و از افراد و سازمان ها در کشور و خارج برای عمل به قانون اساسی جدید دعوت کردم و نگاهی به گذشته نشان می دهد برای رسیدن به ثبات ملی تا حدی موفق بوده ایم.
وی با اشاره به همکاری میانمار با سازمان های بین المللی و آ.سه.آن ، میزبانی اجلاس های بین المللی را نشانه ثبات میانمار دانست.
تین سین 10 برنامه اعلامی خود در سه سال پیش را مورد اشاره قرار داد و گفت: من در گذشته در مورد نگرش مثبت نسبت به روند دموکراسی در میانمار و تلاش برای تمرین دموکراسی به شیوه ای صادقانه و معنی دار سخن گفته ام و در حال حاضر شاهد اصلاحات دموکراتیک در کشور هستید.
وی در پایان خطاب به نمایندگان پارلمان میانمار، گفت: امروز میانمار در یک مقطع بسیار مهم قرار گرفته است. اکنون بهترین زمان برای وحدت ملت است. باید به حرکت خود برای هدف نهایی که دولتی دموکراتیک است سرعت دهیم.
رییس جمهور میانمار امروز در حالی از حرکت به سوی حکومت دموکراتیک سخن گفت که ساکنان اردوگاه های مسلمانان در این کشور شرایط بهداشتی و آموزشی خود را نامناسب و بحرانی می دانند.
هزاران نفر از مسلمانان میانماری در حال حاضر در اردوگاه زندگی می کنند و شمار آنها نیز رو به افزایش است.
بیش از 100 هزار نفر از مسلمانان روهنیگیا که از سال 2012 مورد حمله بوداییان استان راخین در غرب این کشور قرار گرفته اند مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر حوزه جنوب شرق آسیا شده اند و بسیاری از آنان نیز در ارودگاه های داخل این کشور اقامت دارند.
دولت میانمار حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و آنان را مهاجران غیرقانونی می داند که به این کشور وارد شده اند.
آساق**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]