تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812629568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

20 سال تلاش برای فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 20 سال تلاش برای فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران!
سال هاست که موضوع برنامه هسته ای ایران و ادعاهای کشورهای غربی درباره این برنامه، به یکی از مهمترین موضوعات عرصه بین الملل تبدیل شده و توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است. اما کتابی که به تازگی در آمریکا منتشر شده، از نقش وزیر دفاع پیشین این کشور در فضاسازی علیه برنامه هسته ای ایران و زمینه سازی برای تشدید فشارها بر کشور حکایت دارد.
کد خبر: ۳۸۸۷۸۶
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷ - 26 March 2014



20 سال تلاش برای فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران!
سال هاست که موضوع برنامه هسته ای ایران و ادعاهای کشورهای غربی درباره این برنامه، به یکی از مهمترین موضوعات عرصه بین الملل تبدیل شده و توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است. اما کتابی که به تازگی در آمریکا منتشر شده، از نقش وزیر دفاع پیشین این کشور در فضاسازی علیه برنامه هسته ای ایران و زمینه سازی برای تشدید فشارها بر کشور حکایت دارد.


به گزارش «تابناک»، گرث پیتر، نویسنده آمریکایی که بر حوزه برنامه هسته ای ایران تمرکز دارد،  در کتاب جدید خود با عنوان «بحران جعلی» به افشای دروغ ها و داستان سرایی های متعددی می پردازد که طی بیش از دو دهه، برای قانع کردن افکار عمومی آمریکا نسبت به خطرناک بودن برنامه هسته ای ایران تدوین و بیان شده است.


اما به نوشته روزنامه «هافینگتون پست»، یکی از بخش های جالب توجه در کتاب پورتر، به این موضوع اختصاص دارد که چگونه رابرت گیتس، وزیر دفاع اسبق آمریکا نقش اصلی را در تمام فضاسازی ها علیه برنامه هسته ای ایران در طول این سال ها ایفا کرده است. 


رابرت گیتس از زمانی که مشغول تحصیل در دانشگاه بود، به استخدام سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درآمد. وی شاهد ماجرای «ایران کنترا» بود و گزارشی را نیز در این زمینه به سازمان متبوع خود ارائه نمود. وی توانست در طول دهه های 1980 و 1990 خود را در سازمان سیا بالا کشیده و به سمت رأس حرکت کند؛ تا جایی که در سال 1991، به سمت «مدیر اطلاعات مرکزی» ارتقا یافت.


پورتر در کتاب خود می نویسد که در سال 1989، جرج بوش مایل به بهبود روابط با ایران و کنار زدن تحریم هایی بود که پس از انقلاب اسلامی بر این کشور وضع شده بود. در آن زمان، تعدادی از اتباع آمریکایی در لبنان گروگان گرفته شده بودند. علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت ایران در این ماجرا وارد شد و زمینه آزادی گروگان ها را فراهم آورد. بوش از این اقدام خرسند بود و برنت اسنوکرافت، مشاور امنیت ملی وی نیز در این زمینه با وی هم عقیده بود. اما ناگهان مسیر اقدامات دولت بوش در قبال ایران تغییر کرد.


این همان نقطه ای بود که رابرت گیتس وارد عمل شده و به بازیگر اصلی در فضاسازی علیه ایران تبدیل شد. آنگونه که پورتر می گوید، هرچند بوش و اسنوکرافت خواستار بهبود روابط با ایران بودند، همه دیگر اعضای تیم امنیت ملی – از جمله گیتس – مدعی بودند ایران در مجموعه ای از اقدامات تروریستی دخالت دارد و همین امر، بهبود روابط را بسیار بسیار دشوار می کند. این در حالی بود که آن ها هیچ مدرک مستدلی در این زمینه در دست نداشتند.


پس از رسیدن گیتس به مقام مدیریت سیا، روند تجمیع اطلاعات غلط درباره ایران ادامه پیدا کرد. پورتر اشاره می کند که در سال 1992، این گیتس بود که برای نخستین بار در گزارش خود برای کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، بدون ارائه هیچ سند و مدرکی مدعی شد که ایران در تلاش برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح های کشتار جمعی است و قصد دارد به توانایی ساخت سلاح هسته ای دست یابد. عبارت «توانایی ساخت سلاح هسته ای» از همان زمان متداول شد.


به این ترتیب، فضاسازی ها علیه ایران آغاز شد. هرچند دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در سال 1992 اعلام کرده بودند که ایران هیچ گونه تهدید جدی متوجه منافع آمریکا نمی کند، ادعاهای گیتس به انجیل دولت بوش تبدیل شد و سپس به دولت های کلینتون، بوش پسر و اوباما نیز نفوذ پیدا کرد.


پس از واقعه 11 سپتامبر 2001، دولت بوش پسر مملو از نومحافظه کارانی بود که از زمان دولت پدر وی در تلاش برای پیگیری سیاست «تغییر رژیم» در سرتاسر خاورمیانه بودند. آن ها این حقیقت که برنامه هسته ای ایران از سال های پیش از انقلاب اسلامی آغاز شده بود را نادیده گرفته و اعلام کردند که ایران در حال انجام فعالیت های مخفی هسته ای است. این در حالی بود که تمام فعالیت های هسته ای ایران هم راستا با قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می گرفت.


به هر حال، با وجود اینکه آژانس هیچ نشانه ای از فعالیت های مخفی هسته ای در ایران نیافته بود، اصرار 10 ساله گیتس بر اینکه ایران در تلاش برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح هسته ای است، مورد توجه نومحافظه کارانی قرار گرفت که می خواستند سیاست تغییر رژیم را در ایران نیز پیاده کنند.


آنگونه که پورتر اشاره می کند، پس از این جریان، آژانس به شدت درگیر بازی های سیاسی شد. محمد البرادعی، مدیرکل آژانس، به سبب خودداری از بیان اینکه ایران به دنبال سلاح هسته ای است، مورد غضب دولت آمریکا قرار گرفت و ایالات متحده تلاش کرد تا زمینه برکناری وی را فراهم کند. به هر حال، یوکیا آمانو، جانشین وی، بسیار بیش از برادعی با آمریکا همراه و همسو است.


اما نقش گیتس در این ماجرا همچنان ادامه داشت. در سال 2006، جرج بوش وی را به عنوان وزیر دفاع خود معرفی کرد. پس از روی کار آمدن باراک اوباما در سال 2008 نیز گیتس توانست جایگاه خود را همچنان حفظ کند. طی این دوران، کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا بیانیه های متعددی مشتمل بر ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای منتشر کرد.


تنها پس از کنار رفتن گیتس از وزارت دفاع بود که دولت اوباما نسبت به پیگیری روند دیپلماتیک در قبال ایران تمایل جدی از خود نشان داد. این روند پس از تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن حسن روحانی، شکل جدی تری به خود گرفت. هرچند، تأثیرگذاری نومحافظه کاران بر سیاست خارجی آمریکا همچنان از طریق مجاری مهمی همچون کنگره صورت می پذیرد. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن