واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۸:۴۲ب.ظ)
رئيس ستاد اجرايي خدمات سفر استان قم: حدود سه هزار نفر از موزه آثار مراجع بازديد کردند رئيس ستاد اجرايي خدمات سفر استان قم گفت: دو هزار و 640 نفر از موزه و گنجينه آثار مراجع در قم بازديد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از ستاد اجرايي خدمات سفر استان قم، عيسي رضايي در جمع خبرنگاران افزود: اين موزه در قم با هدف ارج نهادن به تلاش ها و مجاهدتهاي مراجع گرانقدر راه اندازي شده است.
وي خاطر نشان کرد: برنامهريزي براي احداث اين موزه از مدتها پيش آغاز شده بود و سال گذشته به مجموعه موزه هاي استان قم اضافه شده است.
وي تاکيد کرد: اين موزه با توجه به فضاي مذهبي و معنوي قم و سالها حضور حوزه علميه و مراجع تقليد در قم، راهاندازي آن ضروري بود.
رضايي ادامه داد: گنجينه آثار مراجع تقليد ظرفيتي عمده در راستاي آشنا ساختن مردم و زائران با سيره اجتماعي و اخلاقي بزرگان ديني بوده و علاوه بر اين معرفي خوبي هم در زمينه آثار مکتوب و ماندگار مراجع صورت ميگيرد.
وي اضافه کرد: گنجينه آثار مراجع عظام تقليد در مجموعه فرهنگي تاريخي بيت حضرت امام خميني(ره) واقع در بلوار معلم احداث شده و مکتوبات و زندگينامه 12 نفر از مراجع تقليد را به نمايش گذاشته است.
گفتي است، گنجينه آثار مراجع در استان قم از نوروز سال گذشته فعاليت خود را آغاز کرد که به دليل برخي مشکلات و برنامه هاي توسعه اي آن بازديد از آن متوقف شد و براي ايام نوروز امسال بار ديگر بازگشايي شد.
آثار ارايه شده در اين موزه در محوريت 12 نفر از مراجع و فقهاي برجسته عالم شيعه از حاج شيخ عبدالکريم حائري، آيت الله کوه کمره اي، سيدمحمدتقي خوانساري، آيت الله بروجردي، امام خميني(ره)، آيات ديگري چون اراکي، گلپايگاني، مرعشي نجفي، تبريزي، فاضل لنکراني و بهجت است.
زندگي نامه و شرح حالي از اين مراجع به همراه عکس هايي از آنان در مجموعه داخلي و اتاق هاي اين موزه ارائه شده است.
ارائه اطلاعات مختصري از ديگر زعما، دانشمندان و فقهاي شيعي از جمله شيخ کليني، شيخ مفيد، سيد رضي و سيدمرتضي ارايه شده است که بخش معرفي کلي از 40 مرجع ديگر را در برمي گيرد.
لازم به ذکر است که اين گنجينه آثار مراجع در فضايي بالغ بر 280 متر و در چهار اتاق آثاري را در معرض ديد عموم قرار داده است که به دليل مجاورت آن با بيت تاريخي حضرت امام خميني(ره) از استقبال بالاي مردم در دو بخش ملي و بين الملل برخوردار است.
اعتبارات هزينه شده براي ايجاد اين موزه از تملک فضا، مرمت و اقدامات امنيتي آن 300 ميليون تومان اعلام شده است.
همچنين به دليل ضرورت و اهميت چنين موزه اي در شهر فرهنگي و مذهبي قم برنامه هاي توسعه اين موزه بيشتر مورد توجه قرار گرفته است که توسعه آن نيازمند هزينه بسيار بالا و حمايت ديگر سازمان ها و نهادهاست و از توان اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم خارج است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]