واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
درخواست کمک رهبران مذهبی آفریقای مرکزی از سازمان ملل تهران – ایرنا - رهبران مذهبی جمهوری آفریقای مرکزی خواستار اعزام هرچه سریع تر صلح بانان سازمان ملل به این کشور آشوب زده شدند.
به گزارش خبرگزاری ˈفرانسهˈ، اعضای این هیات متشکل از اسقف اعظم، امام جماعت مسلمانان و رییس جامعه پروتستان های آفریقای مرکزی روز گذشته (دوشنبه) اعلام کردند در سفر اخیر خود به واشنگتن و نیویورک از ˈبان کی مونˈ دبیر کل سازمان ملل خواسته اند به منظور جلوگیری از تبدیل شدن آفریقای مرکزی به جهنم در نتیجه خشونت های فرقه ای، نیروهای صلح بان به این کشور اعزام کند.
اسقف اعظم کاتولیک های ˈبانگیˈ پایتخت آفریقای مرکزی تاکید کرد عملیات نجات کشورش از خشونت ها و آشوب باید بدون هر گونه تعلل و تاخیر انجام شود.
به گفته وی، صلح بانانی که هم اکنون در این کشور حضور دارند—6 هزار نیروی مسلح اتحادیه آفریقا به همراه 2هزار نظامی فرانسوی—با مشکلات فراوانی در زمینه پشتیبانی مواجه هستند و لازم است که نیروهای کمکی برایشان اعزام شود.
این سه رهبر آفریقای مرکزی روز چهارشنبه با ˈپاپ فرانسیسˈ رهبر کاتولیک های جهان در شهر رم دیدار خواهند کرد.
طبق برآورد رهبران مذهبی آفریقای مرکزی، برای جلوگیری از ادامه خشونت ها در این کشور به 15 تا 18 هزار نیروی صلح بان نیاز است.
این افراد همچنین ابراز نگرانی کردند که ممکن است تا ماه سپتامبر (شهریور/مهر) اقدامی در این زمینه صورت نگیرد.
امام جماعت بانگی نیز هدف از سفر این هیات به آمریکا را تشریح اوضاع وخیم انسانی در این کشور عنوان کرد و گفت مزارع این کشور که به آتش کشیده شده اند در آستانه فصل بارندگی از دست رفته اند و محصولی به بار نخواهند داد.
سازمان ملل متحد ماه گذشته پیشنهاد کرد که به منظور حفظ جان غیر نظامیان در مقابل حملات خشونت آمیز شبه نظامیان مسیحی، 12 هزار نیروی صلح بان به جمهوری آفریقای مرکزی اعزام شود.
این پیشنهاد به عنوان بخشی از گزارش ˈبان کی مونˈ دبیر کل سازمان ملل در دوشنبه گذشته خطاب به ˈشورای امنیتˈ این سازمان مطرح شد.
دبیر کل سازمان ملل همچنین ابراز امیدواری کرد که انتقال اختیارات از اتحادیه آفریقا به نیروهای صلح بان سازمان ملل تا پیش از 15 سپتامبر (اواخر شهریور ماه) انجام شود.
جمهوری آفریقای مرکزی که از منابع غنی الماس، طلا، نفت و اورانیوم برخوردار است، از زمان استقلال در سال 1960 و رهایی از استعمار فرانسه، تا کنون صحنه پنج کودتا و شورش های متعدد بوده است.
این کشور کوچک اما مهم آفریقایی، از ماه مارس (فروردین) گذشته و در پی سرنگونی ˈفرانسوا بوزیزهˈ رییس جمهوری و جانشینی وی توسط ˈمیشل جوتودیا ˈ که به جامعه اقلیت مسلمان این کشور متعلق بود، به صحنه بحران و درگیری های قومی و مذهبی میان شبه نظامیان مسیحی و مسلمانان تبدیل شده است.
با کناره گیری جوتودیا، ˈکاترین سامبا پانزاˈ شهردار بانگی به عنوان رییس جمهوری موقت این کشور انتخاب شد.
گروه خشونت طلب شبه نظامیان مسیحی سال گذشته با هدف حمله به اقلیت مسلمان این کشورکه قدرت را در دست داشتند، تشکیل شد.
این گروه طی ماه های اخیر در نتیجه حملات خونینی که علیه مسلمانان به راه انداخت توانست قدرت را از دستشان خارج و آن ها را وادار به ترک خانه هایشان کند.
با این حال حملات وحشیانه مسیحیان علیه مسلمانانی که همچنان در شهرباقی مانده اند ادامه دارد.
از زمان تشدید حملات شبه نظامیان مسیحی به مسلمانان در کشور آفریقای مرکزی در دسامبر (آذر/ دی) گذشته، هزاران نفر از غیر نظامیان کشته و بیش از 700 هزار نفر (معادل یک چهارم کل جمعیت این کشور) آواره شده اند.
خاورم**9156
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]