واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیم ها و امیدهای ورزش کردستان در سالی که گذشت سنندج - ایرنا - ورزش کردستان سال 92 را پشت سر گذاشت اما می توان گفت موفقیت هایش را بیشتر مدیون عشق و علاقه ورزشکاران و مربیان بود.
به گزارش خبرنگار ایرن، در ابتدای سال گذشته تشکیل نخستین نشست شورای ورزش همگانی، در حالی که نوید بخش توجه به این شورا بود، تبدیل به آخرین نشست شد تا این امیدواری به یاس مبدل شود. شورای ورزش که می توانست با سیاستگذاری و ارائه راهبردهای کلان به اهرمی تاثیرگذار در رشد و توسعه ورزش در میان اقشار مختلف تبدیل شود، دیگر به آن اهمیتی داده نشد.
سال 92 یکی از سال هایی بود که با حمایت غیرمعمول مدیر کل سابق اداره ورزش و جوانان کردستان، شاهد حضور بیشترین تعداد مدیران دولتی در راس هیات های ورزشی بودیم؛ به نحویی که تعداد این مدیران در هیات ها به 11 نفر رسید.
در نهایت کار به دستور استاندار وقت برای توقف این رویه و استعفای مدیران از سمت ریاست هیات ها، رسید.
یکی از هیات هایی که بیشترین ضربه را از ورود مدیر دولتی خود خورد، هیات وزنه برداری بود. یدالله کریم پور که هم اکنون ریاست این هیات را به دست دارد معاون سرپرستی بانک ملت است.
قطع شدن استعدادیابی، غیرفعال شدن بیشتر هیات های شهرستانی، افت نتایج کردستان در مسابقات کشوری و راندن پیشکسوتان این رشته از پیامدهای مدیریت فعلی هیات وزنه برداری است.
سالی که گذشت انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا برگزار شد، در حالی که کاندیداهای شورای اسلامی شهر و روستا کمترین حرفی از ورزش در برنامه های خود می زدند، پس از انتخاب اعضای شورای شهر سنندج دوره چهارم تعداد تیم های ورزشی که شهرداری از آنها حمایت می کرد افزایش یافت اما شهرداری سنندج امسال حمایت از تیم بسکتبال کردستان که در دسته یک لیگ قرار داشت را قطع کرد و موجب شد این تیم نتواند در دسته یک حضور پیدا کند.
تیمی که در هر بازی آن در خانه، تعداد زیادی از جوانان سنندجی برای دیدن بازی و تشویق تیم خودشان در سالن آزادی گردهم می آمدند و تعداد زیادی نیز با اینکه در سالن حضور نداشتند اما طرفدار این تیم بودند و نتایج آن را دنبال می کردند. حذف شدن این تیم از رقابت های دسته یک لیگ، توجه جوانان زیادی را از ورزش دور کرد.
در کنار قطع حمایت شهرداری از این تیم، دلایلی همچون بی برنامه گی ها در تصمیم گیری و نبود اسپانسر جایگزین، موجب حذف تیم کردستان شد و اکنون هم اگر حامی مالی برای تیم پیدا شود تیم بسکتبال کردستان ناچار است از زیرگروه آغاز کند.شهرداری سنندج اکنون از چند تیم ورزشی بانوان حمایت می کند.
راهیابی تیم هندبال بانوان شهرداری سنندج، به جام باشگاه های آسیا پس از اینکه نائب قهرمان لیگ برتر شد، در کنار قهرمانی تیم بسکتبال بانوان شهرداری سنندج در لیگ دسته یک و راهیابی تیم به سوپر لیگ از جمله خبرهای ورزشی خوشحال کننده سال 92 بود که با حمایت شهرداری از این دو تیم رخ داد.
سمیرا علی رمایی همراه با تیم هندبال شهرداری سنندج توانست موفقیت های زیادی کسب کند و خانم گل لیگ برتر شود.
وی که پیشنهاد 30 میلیون تومانی از سوی تیم های دیگر لیگ را رد کرده بود با وجود مشکلات فراوان تیم خود را رها نکرد.
مهرزاد فتحی یکی از چهره های ورزش کردستان، جوان سنندجی است که توانسته بود در طول 9 ماه 117 کیلو وزن کم کند و رکورد خود را نیز در فدراسیون ورزش های همگانی به ثبت برساند.
فتحی که پیش از این ثبت رکورد به طور مفصل با ایرنا مصاحبه کرده بود، امیدوار است که با یافتن هزینه های لازم، رکورد خود را در کتاب رکوردهای گینس نیز ثبت کند.
سالار علی ویسی که رشته اصلی اش کیک بوکسینگ است یک ورزشکار کردستانی دیگر بود که توانسته بود رکوردی جدید ثبت کند.
وی توانسته بود 9 ساعت متوالی به کیسه بوکس ضربه بزند و رکورد آن را نیز در کشور ثبت کند. اما هیچ مسوولی یادی هم از وی نکرد.
شیا کاظمی با کسب مدال برنز قهرمانی جهان، آریا امیری با کسب سهمیه ایران در فدراسیون جهانی پینگ پنگ، پوریا مینایی با کسب مقام سوم آسیا در رشته دو و میدانی و میلاد سیار نیز در همین رشته ورزشی برخی از چهره های موفق سال 92 بودند.
در سالی که گذشت، سامان احمدی مربی تیم کشتی فرنگی آذربایجان غربی شد و به این ترتیب یکی دیگر از ورزشکاران کردستانی امسال قرادادی خارجی بست.
در رشته کشتی نیز پیمان محمدی با کسب مقام دوم مسابقات کاپ جهانی کشتی های سنتی یکی دیگر از چهره های موفق سال گذشته ورزش کردستان بود.
در حوزه زیر ساخت ورزش استان یک سرمایه گذار خصوصی اقدام به ساخت یک پیست اتومبیلرانی و موتورسورای کرد، امسال پیست اتومبیلرانی و موتورسورای شهاب سنندج در حالی که ساخت آن نزدیک به اتمام است، دچار بروکراسی اداری شد. این پیست اکنون با شکایت جهاد کشاورزی در دادگاه قرار دارد. اما دو هفته پیش قاضی دادگاه، چند کارشناس دادگستری، مدیر کل اداره جهادکشاورزی و چند مسوول آن اداره و همچنین چند نفر از اداره ورزش و جوانان برای بررسی کارهای صورت گرفته از نزدیک از پیست دیدن کردند و این امید به وجود آمد که رایی به سود ورزش استان صادر شود.
وجود 100 پروژه ورزشی نیمه تمام در کردستان که تکمیل آنها نیاز به 90 میلیارد تومان اعتبار دارد در کنار پروژه هایی که ساخت آنها آغاز هم نشده است، حجم بزرگی از طرح های مورد نیاز استان را نشان می دهد که تامین اعتبار آنها دور از انتظار می رود.
ناتمام ماندن سالن شش هزار نفری 22 گولان بعد از گذشت سال ها، در کنار پروژه خوابگاه 400 نفره سنندج و سالن سرپوشیده این شهر، برخی از این طرح های نیمه تمام مهم استان کردستان هستند.
در سفر وزیر ورزش و جوانان به استان کردستان هیچ قولی برای تزریق اعتبار بیشتر به این طرح ها داده نشد و حتی وزیر گفت که در نظر دارند تکمیل و ساخت طرح های ورزشی را به بخش خصوصی بسپارند. وزیر با این گفته خود، ساخت و تکمیل طرح های ورزشی در استان را به رویایی غیر قابل تعبیر برای کردستانی ها تعبیر کرد.
ورزش کردستان در سالی که گذشت نه تنها یکی از بدترین سال ها را در کمبود اعتبارات و وضعیت مالی پشت سر گذاشت، بلکه در حوزه مدیریت نیز با مشکلات زیادی روبرو شد و تاثیرات منفی بر پیکر آن برجای گذاشت که امید می رود مدیریت جدید استان به ویژه در بخش ورزش، اگر اعتباری نیز وجود ندارد دست کم در زمینه مدیریت مشکل ورزش کردستان را رفع کند. ک/4
570
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]