واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مکارم شیرازی: افشاگری تا زمانی که ثابت نشده، حرام است
آیت الله ˈناصر مکارم شیرازیˈ از مراجع تقلید گفت: افشاگری تا زمانی که ثابت نشده، حرام است.
آفتاب: به گزارش ایرنا به نقل از مرکز خبر حوزه، وی روز چهارشنبه در آخرین درس خارج فقه خود در سال 92 در قم افزود: رسانه ها نباید به افشاگری بپردازند، خیلی اوقات مسائل غیرواقعی در رسانه ها منتشر و دست قاضی بسته می شود و نمی تواند حکم بدهد.
وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسکری(ع) افزود: امروز افشاگری هایی صورت می گیرد که بعدا معلوم می شود درست نبوده؛ لذا تا وقتی کسی در دادگاه اسلامی محکوم نشده است، نباید شایعاتی را در باره او منتشر کنند، زیرا موجب رفتن آبروی دیگران خواهد شد.
مکارم شیرازی با بیان اینکه افشاگری تا زمانی که ثابت نشود، حرام است و نباید رسانه به افشاگری و آبروریزی افراد بپردازند،گفت: خیلی از شایعه سازیها دست قضات را می بندد و دادگاه را منحرف می کند؛ پس خوب است در مسیر دین و تعالیم اسلام حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه ابراز عقاید باطنی در مقابل افراد خطرناک، نوع دیگری از افشاگری است، افزود: این کار را نباید انجام داد، زیرا خطراتی به همراه دارد؛ تقیه در اسلام به همین معناست و قرآن مجید و روایات بصراحت به این موضوع اشاره دارند.
وی اضافه کرد: امروز برخی افراد تقیه را مربوط به شیعه می دانند، در حالی که تعالیم قرآن برای همه مسلمانان بوده و جایی که اظهار عقیده صحیح خطراتی دارد، انسان باید جانش را حفظ کند.
این مرجع تقلید با اشاره به سوره هایˈغافرˈ و ˈمومنˈ خاطرنشان کرد: استتار در میدان جنگ از مصادیق تقیه به شمار می رود؛ تمام نامه هایی که با عنوان محرمانه و سری هم ارسال می شود، اینگونه است.
وی با بیان اینکه برخی روزنامه ها گمان می کنند مملکت فقط تهران و آن هم شمال شهر است، ابراز داشت: به دیگر نقاط کشور هم باید توجه شود و در شهرهای مرزی و دیگر مناطق مشکلات زیادی وجود دارد؛ اگر بخواهیم از الطاف الهی بهره مند شویم باید به فکر اقشار محروم هم باشیم.
وی با تاکید بر دعا برای حل مشکلات کشور گفت: بهترین حالات آن است که مسائل اخلاقی اسلامی رعایت شوند، مشکلات فرهنگی و اقتصادی حل شده باشد و امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رواج یابد، نکند فساد در جامعه عیان و آشکارا جلوه کند.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: در مساله اقتصاد مقاومتی همه وظایف بر عهده دولت نیست، بلکه مردم هم باید تشریفات را کمتر و زندگی ها را ساده تر کنند و درعین حال دولت هم بتواند بیشتر به اقشار محروم جامعه کمک کند.
وی خطاب به طلاب و فضلا نیز تاکید کرد: طلاب و مبلغان باید حتما با لباس روحانیت در مناطق مختلف حاضر شوند و به این امر افتخار کنند که سربازی امام زمان(عج)را انجام می دهند.
وی همچنین با اشاره به سخنان نخست وزیر ترکیه و نسبت های ناروای او به شیعیان تصریح کرد: امروزه معمول شده است که ندانسته در مورد شیعه و عقاید پیروان مکتب اهل بیت(ع) قضاوتهای نادرست می کنند.
این مرجع تقلید افزود: نخست وزیر ترکیه با اینکه مقام اول یک کشور را دارد، بدون اطلاع و از روی سخنان دشمنان مکتب اهل بیت(ع) در مورد شیعیان قضاوت کرده و سخن می گوید.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اتفاقات شرق و غرب دنیا بیان داشت: درگیریهای شرق و غرب و سران عرب در روزهای اخیر اتفاق افتاده است ضمن اینکه باید معارضان سوری را هم که به جان یکدیگر افتاده اند، به این تنشها اضافه کرد.
وی اظهار امیدواری کرد:سال جدید، سال اتحاد و وحدت میان مسلمانان در مقابل دشمنان باشد؛سالی باشد که برای مبارزه با مشکلات اقتصادی جامعه و جلوگیری از فشار بر قشر محروم همدل و متحد باشیم.
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان امام علی(ع) گفت: عشق به ریاست و مقام، انسان را به هلاکت می کشاند و سبب می شود آدمی آبرو، وجدان و همه سرمایه های خود را از دست بدهد؛ انسان باید مقام را بعنوان امانتی الهی و در راستای خدمت خلق طلب کنند.
وی به ایام فاطمیه نیز اشاره کرد و افزود: فاطمیه دوم را در روزهای 12 تا 14فروردین در پیش داریم که باید احترامش را حفظ کرد؛ در سایر روزها شاد بودن و آیینهای مشروع و معقول برگزارکردن اشکال ندارد، همه باید توجه داشته باشند که این آیینها با حرام آلوده نشود.
وی با بیان اینکه برغم هشداری هایی که داده بودیم شب چهارشنبه سوری اتفاقات تلخی افتاد، گفت: شب گذشته عده ای از جوانان بدلیل یک امر خرافی آسیب های فراوانی به خود زدند و عده ای هم از فرصت سوء استفاده کردند و کارهای خلاف دیگری را مرتکب شدند.
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]