تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر که بر خدا توکل کند دشواریها برایش آسان شده و اسباب برایش فراهم گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827045529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آفت‌های بهاری دولت تدبیر و امید


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


آفت‌های بهاری دولت تدبیر و امید وبلاگ > خوش چهره، جلال - "سکه سخن را هر دوری به‌نامی می‌زنند... و پس از ما، راویان هر دور خود می‌دانند که این حدیث چگونه بایست گذارد و هر قصه به‌چه طرز باید نوشت." _ ابوالفضل بیهقی.

خاورمیانه 1392 تصویری متشنج و به هم ریخته داشت. بهار عربی کوتاه بود و به سرعت جایش را در این سال به نزاع و بازگشت به "وضع طبیعی" آکنده از ترس و خشونت داد.
"هگل" قرن‌ها پیش از این درباره مردم شرق گفته بود : شرقی‌ها شخصیت ثابتی دارند که هرگز تغییر نمی‌کند؛ جوهر روح شرقی زور است."
مناقشه بر‌سر درستی یا نادرستی این تعبیر غربی از مردم شرق نیست بلکه مصداق‌هایی که به ویژه خاورمیانه عربی در یکسال گذشته از خود نشان داد، چیزی جز "خشونت بلاتکلیف" برای مردمانی نیست که هنوز در خم ایجاد دولت_ملتند. تحولات مصر، تونس، لیبی، عراق و... همگی حکایت از نوعی بازگشت به گذشته دارد که حداقل 2سال پیش از این تصویری از حرکت به جلو را نشان می‌داد.
در این صحنه آشفته اما ایران چهره‌ای متفاوت از وضع طاقت‌فرسای بخش‌بزرگی از همسایگان منطقه‌ای‌اش داشت؛ چشم‌اندازی از عقلانیت و وفاق‌ملی. انتخابات 24خرداد‌92 تصویری از ثبات در کشوری بود که مردمش با عبور از تجربه‌های سخت‌و طولانی و در انتخاباتی آزاد و مسالمت‌آمیز، توانست حریم خود را از ناامنی‌های ناشی از انشقاق‌های ‌ملی دیگر ملت‌های منطقه مصون کند.
انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری ایران یک توافق ملی میان آحاد ایرانیان بود. تجربه تلخ هشت سال رویکردهای افراطی چنان عبرت‌آموز شد که مردم با درک آنچه گذشت؛ آنچه جاری است و آنچه ممکن بود پیش روی ملت و کشور قرار گیرد، حضوری آگاهانه و هدفدار را پای صندوق‌های رأی به نمایش گذاشتند. در واقع انتخابات خرداد92 نماد رویکرد ملتی است که افراط و تفریط را به تمامی تجربه کرده‌اند.
کیفیت مشارکت انتخاباتی ایرانیان در حالی بود که علاوه بر تجربه‌های خود، تصویر همسایگان منطقه‌ای خود را نیز به دقت زیرنظر داشته است. آنان بخوبی دریافته‌اند که وضع جاری چرا رخ داد؛ با چه خطراتی روبرویند و برای برون رفت از این وضع لازم است چه آینده‌ای را رقم بزنند.
اما آیا انتخابات خرداد 92 به مفهوم پایان تلاش برای برون رفت از مشکلاتی است که هشت‌سال رویکردهای افراطی بر همه جنبه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک ملت سایه انداخته است؟
اگر گرایش غالب انتخاباتی مردم را نماد توافق‌ملی‌ بدانیم، آنچه این وفاق را مستمر و موفق می‌کند، کارآمدی دولتی است که وظیفه اصلاح امور را در سخت‌ترین موقع تاریخی کشور عهده‌دار است. بدیهی است مشروعیت دولت یازدهم برخاسته از انتخاب اکثریت جامعه ایرانی است ولی بی‌تردید رئیس‌جمهور روحانی و دولتش باید درک کنند که در فضای امروز کشور، حفظ مشروعیت و اعتبار رابطه مستقیم با توانمندی دارد.
دولت یازدهم برای قضاوت شدن، زمان محدودی دارد. او برای موفقیت در این کار لازم است نخست درکی واقعی از میزان توانایی و اختیاراتش برای اصلاح امور داشته باشد. به عبارت دیگر دریافت رابطه هندسی حمایت از یک ایده و نیروی لازم برای دفاع از آن، کلید عزیمتگاه او برای اصلاح روابط قدرت و درمان دیوانسالاری بیمار است.
برون‌رفت از مشکلات بیش از هرچیز به ایجاد همزیستی میان گروه‌های رقیب بستگی دارد. روحانی باشناخت از متحدان و رقیبانش خوب است مراقب باشد که چه کسانی سرانجام در صف متحدانش باقی می‌مانند. مهمترین متحدان او مردمی هستند که با خاستگاه‌های روشن به او رأی دادند. به دست فراموشی سپردن خاستگاه‌های انتخاباتی، خطرناک‌ترین تهدید برای مشروعیت دولت‌های منتخب خواهد بود.
مردم باید درک کنند که ترجیحات دولت در اجرای برنامه‌هایش منافع آنان را شامل می‌شود.
رئیس‌جمهور روحانی در برابر منتقدانش نباید دچار انفعال شده و مانند تجربه دولت اصلاحات، خود را در شمار مصلحان در اقلیت بپندارد. در این صورت او به جای همسو‌سازی گسترده، تبدیل به ناقد منفعل وضع به‌جامانده از دوران افراطی‌گری خواهد شد. های‌و‌هوی افراطیون بیش از آنکه متکی بر منطق باشد، آخرین تقلای طیفی است که برای روزگار درحال سپری شدن خود، جنجال می‌کند. برای آنان حفظ طبقه‌ای که در آن شکل گرفته‌اند مهم است نه منافع ملتی که به دلیل سیاست‌های افراطی گروه اقلیت، بیشترین صدمات را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی متحمل شده‌است.
سال پیش‌رو هنگامه اجرای برنامه‌هایی است که دولت یازدهم براساس بودجه تصویبی و امکانات موجود می‌خواهد خود را وارد معرکه آن کند. از حالا می‌شود پیش‌بینی کرد که بودجه انقباضی شرایط سخت‌تری را به ویژه برای اقشار کم درآمد رقم خواهد زد؛ یعنی همان‌هایی که با آرای خود پیروزی را برای رئیس‌جمهوری رقم زدند. تحمل بودجه انقباضی اجتناب‌ناپذیر می‌نماید ولی عبور از آن به همدلی و همسویی گسترده‌ای محتاج است که ضامن آن استمرار مشروعیت و اعتبار دولت خواهد بود.
بررسی دلایل سقوط اقتصاد کشور تا رشد منفی 6/5 درصد، افزایش مشکلات اجتماعی تا مرز تهدید جدی نهاد خانواده، فساد در سیستم بوروکراسی، بی‌‌تصمیمی¬های سیاسی برای رفع مشکلات در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی، تحلیل بی‌سابقه توان صادرات‌نفتی و غیرنفتی،افزایش نرخ بیکاری، فرسودگی بخش کشاورزی، اختلاس و فساد در نظام‌بانکی و خلاصه در آستانه زمین‌گیر شدن کشور به دلیل مشکلات چند‌لایه، هرگز مربوط به تحریم‌هایی نبود که غرب علیه ایران در یکسال گذشته اعمال کرد؛ بلکه تأثیرگذاری آن می‌توانست از نیمه دوم سال 92 خود را بروز دهد. آنچه کشور را دچار بحران کرد عدم مدیریت و ناتوانی افراطیون در اداره کشور بود. مدیریت سالم درآمد 700 میلیارد دلاری دولت سابق از فروش نفت، می‌توانست برای کشور در دوران سخت تحریم‌ها راهگشا باشد ولی چنین نشد. افراطیون در هشت‌سال حضور انحصاری در صحنه تصمیم‌سازی چنان عمل کردند که خاطره آن در حافظه‌تاریخی ملت تا دهه‌ها باقی خواهد ماند. از این‌روست که رویکرد غالب مردم در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری، خواستی ملی محسوب می شود. این رویکرد کشور را برمدار عقلانیت و تدبیر و پرهیز از افراطی‌گری تجربه شده می‌خواهد. بنابراین حسن‌روحانی تنها با حفظ و تقویت خاستگاه‌های انتخاباتی خود می¬تواند از ماه‌های سخت سال 93 با موفقیت عبور کند.
ایران اکنون نماد آرامش و وفاق ملی در میان کشورهایی است که اعتبار و مشروعیت دولت‌هایشان سخت آسیب دیده و یا از هم پاشیده است. حفظ این وضع و تعالی آن متکی بر کارآمدی دولتی است که امید را به مردمش وعده داده است. ایران 92 چهره‌ای متفاوت از تعبیر نهادینه غربیان از خصلت مردم شرق داشت.



دوشنبه 26 اسفند 1392 - 11:25:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن