واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان رضایی در گفتگو با مهر:
لزوم توسعه کارگاههای فرش بخش تعاون خمینی شهر/رکود 30 درصدی در بازار فرش شهرستان
خمینی شهر - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی شهرستان خمینی شهرگفت: دستگاه های دولتی باید از توسعه کارگاههای فرش دستباف متعلق به بخش تعاون شهرستان حمایت مالی کنند زیرا این بهترین روش ارتقای تولید است.
نعمت الله رضایی در گفتگو با مهر با اشاره به رکود 30 درصدی امسال در بازار فرش دستباف این شهرستان اظهار داشت: هر ساله در ماه آخر سال یک افتی در بازار وجود داشت اما این رکود را بی سابقه می دانم.
وی با بیان اینکه این رکود در هر دو عرصه بازار داخل استان و صادرات به خارج وجود دارد، افزود: قیمت فرش دستباف نیز در بازار تا حدی پایین آمده است.
مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی شهرستان خمینی شهر ادامه داد: البته نرخ اجناس و مواد اولیه در شش ماهه دوم سال جاری تاحدی کاهش داشته است و نوسانات قیمتی سابق آن برطرف شده است.
رضایی با بیان اینکه 95 درصد فرش دستباف شهرستان صادراتی است، گفت: باوجود تلاش دولت جدید برای رفع تحریم ها هنوز گره گشایی خاصی در این راستا صورت نگرفته اما تعاونی استانی فرش دستباف در حال تلاش برای صادرات این کالا به کشور ژاپن است.
وی در ادامه با بیان اینکه دو سوم از جمعیت بافندگان قالی در این شهرستان کاهش یافته گفت: این موضوع دو دلیل دارد اول اینکه دختران فعلی تمایل به کار در مشاغل دیگر را به قالیبافی ترجیح می دهند و علت دوم دستمزد پایین آن نسبت به سایر شغل هاست.
این کارشناس فرش بیان کرد: در دهه های گذشته رونق قالی بافی در خمینی شهر به حدی بود که عده ای با آوردن نقشه های نائینی در این منطقه و بافت آن و سپس فروش ثروت زیادی نصیب خود می کردند.
رضایی یادآور شد: در اواخر دهه 1360 نقشه های فرش نجف آباد در خمینی شهر بافته می شد که سپس به سمت نائیین و در حال حاضر نوع بافت به سمت نقشه ابریشمی و همچنین کرک و ابریشم اصفهان جهت پیدا کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل اتاق فکری در فرمانداری خمینی شهر اظهار داشت: حمایت از توسعه قالی بافی کارگاهی مورد بحث و تایید حضار قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی شهرستان خمینی شهر تاکید کرد: قالیبافی به صورت کارگاههای متمرکز از نظر سرعت و کیفیت به مراتب از بافت در منازل بهتر است اما تاکنون بخش تعاونی در این زمینه توان ایجاد کارگاه نداشته است.
رضایی تصریح کرد: در حال حاضر بخش خصوصی حدود 40 کارگاه فرشبافی در شهرستان ایجاد کرده اما به هر حال دستگاههای دولتی باید در این راستا از تعاونی ها حمایت مالی کنند.
وی همچنین ازتعداد سه هزار و 500 بیمه شده فرش دستباف روستایی در این شهرستان خبر داد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۶ - ۱۴:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]