واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پكن از تداوم بحران در اوكراين استقبال ميكند
سفير سابق ايران در چين معتقد است، غرب تصور مي كرد با دخالت در اوكراين مي تواند روسيه را در منطقه شرق اروپا اولا تضعيف كند و ثانيا اوكراين را به عنوان اولين گام براي تغييرات بيشتر در منطقه انتخاب كند.
جوانآنلاين: جواد منصوري در گفتوگو با «جوانآنلاين» اظهارداشت: دولت چين طبعا علاقمند است امريكا در گوشه و كنار جهان به هر شكلي كه ميشود، درگيري داشته باشد، اين درگيري مي تواند مورد استقبال دولت چين قرار بگيرد چرا كه مي تواند تا حدودي فشار امريكا بر چين را كم كند و حتي در مواردي مي تواند انگيزه اي براي نزديكي و يا همكاري امريكا با چين باشد.
به گفته وي، به اين دليل است كه مي توان گفت چيني ها در سه دهه گذشته از درگيري امريكا در خاورميانه به اشكال مختلفي استقبال كردند و آن را كاملا در راستاي منافع اقتصادي و بين الملي خودشان دنبال نموده اند.
اين كارشناس مسائل بين الملل افزود: به نظر مي رسد چيني ها در اين مسئله علي رغم روابط ويژه اي كه با روسيه دارند و نمي خواهند در روسيه مشكلي به وجود آيد اما به دليل اينكه براي امريكا و اروپا مسئله اوكراين مسئله بسيار مهمي است طبعا موافق هستند اين تشنج براي يك مدت طولاني ادامه داشته باشد.
وي ادامه داد: بحران در اوكراين فرصتي است براي چين كه در شرق آسيا و همچنين در روابط خودش با امريكا بتواند به فرصت هاي بهتري دسترسي پيدا كند در عين حال از اينكه اين تنش به يك درگيري بزرگ منتهي شود شايد استقبال نكند به دليل اينكه در آن صورت مي تواند براي منافع چين تا حدودي مسئله ساز باشد چرا كه به دليل روابط ويژه با روسيه بايد بخشي از هزينه هاي اين درگيري را چين تحمل كند.
منصوري تصريح كرد: در عين حال به نظر مي رسد چين در اين زمينه تلاش مي كند تنش بين غرب و روسيه به شكل كنترل شده اي ادامه پيدا كند؛ اين موضوع طبعا تا حدودي براي منافع شان در خاورميانه هم مفيد خواهد بود زيرا در آن صورت يك مقدار فشار امريكا بر خاورميانه كم خواهد شد و چيني ها مي توانند منافع بيشتري را در اين منطقه داشته باشند.
وي اضافه كرد: غرب تصور مي كرد با دخالت در اوكراين مي تواند روسيه را در منطقه شرق اروپا اولا تضعيف كند و ثانيا اوكراين را به عنوان اولين گام براي تغييرات بيشتر در منطقه انتخاب كند لذا فكر نمي كرد روسيه به دليل مجموعه شرايطي كه امروز در منطقه و در سطح بين المللي دارد چنين موضع گيري بكند.
سفير سابق ايران در چين عنوان كرد: با توجه به اينكه چين تصور مي كرد روسيه آنچنان كه در چند سال گذشته در قبال قضيه ايران با غرب به نوعي تعامل كرد درمورد اوكراين هم ممكن است چنين كند چون ناگهان متوجه شدند كه روسيه كاملا متوجه اهداف غرب در اوكراين شده و به هيچ عنوان حاضر به پذيرش اين اهداف و تبعات آن نيست، بنابراين پيش از آنكه غرب زمزمه كند محكم و قاطع در برابر غرب ايستاد.
منصوري در خصوص عواقب الحاق كريمه به روسيه و تاثير آن در نوع رفتار روسيه نيز افزود: روسيه عجله اي براي اين اقدام ندارد و مدتي راجع به اين موضوع مانورهاي تبليغات سياسي مي كند تا بتواند دقيقا آثار و تبعات اين الحاق را بگيرد اگر احساس بكند كه الحاق كريمه يك جنگ گسترده اي را به دنبال ندارد حتما اين كار را خواهد كرد ولي اگر احساس كند كه الحاق كريمه ممكن است به يك جنگ كنترل نشده اي بي انجامد در آن صورت ممكن است روسيه دست به يك معامله بزند؛ سابقه ي چنين كاري هم وجود دارد و يك احتمال ديگر هم وجود دارد و آن اين است كه روسيه جريان كريمه را با قضيه سوريه مرتبط كند و يك خط معاملاتي در اينجا شكل بگيرد.
وي ادامه داد: ممكن است روسيه دخالتش در سوريه و حمايتش از دولت فعلي سوريه را قطع كند و در ادامه كريمه را ملحق به روسيه كند؛ اما غرب هم ممكن است بازي را ببرد به اين ترتيب هم روسيه و هم غرب به اهدافشان رسيده و به اين ترتيب ممكن است معامله به اين شكل پايان پيدا كند كه البته اين مسئلهي خيلي سادهاي نيست.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: 26 اسفند 1392 - 12:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]