واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
![](http://multimedia.mehrnews.com/Larg1/1392/12/26/IMG10141407.jpg)
استانها > مرکز > قم در گفتگو با مهر مطرح شد:
خشکسالی بودجه، فیلمنامهنویسی را هم به زمین زد
قم - خبرگزاري مهر: کمبود اعتبارات به خصوص در مباحث فرهنگی بسیاری از فعالیتها را با رکود مواجه کرده است. فیلمنامه نویسی هم یکی از مهمترین رشتههای هنری است که با این مشکل دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، زمانی که حمایت نباشد و پولی خرج نشود، فیلمی که باید در طول یک هفته و با تامل و دقت ساخته شود، فیلمبرداری آن در عرض یکی دو روز تمام میشود و دست آخر فیلمی از آب در میآید که نه رضایت مخاطب عام را دارد و نه میتواند از جانب مخاطبان خاص نمرهای بگیرد. زمانی هم که از دورههای آموزشی طولانی مدت و کارگاههای آموزشی فیلم و فیلمنامه با حضور استادان فن خبری نیست تا تولیدات به سمت آفرینش آثار وزین و فاخر برود، نه نویسنده آنچه را که باید بنویسد، مینویسد و نه بیننده از آنچه تولید میشود، راضی است. رضا ابوذر، معاون انجمن سینمای جوان قم در گفتگو با مهر، از برگزاری دورههای فیلمسازی میگوید که یکی از دروس آن فیلمنامهنویسی است که سه واحد را به خود اختصاص داده است. وی تایید میکند که برنامه خاص و ویژه برای فیلمنامه نویسی برگزار نمیشود و همچنین با فیلمسازان موافق است که بخشی از ضعف موجود در حوزه فیلمسازی متوجه فیلمنامه نویسی است. ابوذر، فیلمنامه را پایه فیلمسازی میداند و معتقد است اگر فیلمنامه قوی باشد، اثر از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود و اگر فیلمنامه ضعف داشته باشد، کیفیت اثر پایین است. معاون انجمن سینمای جوان قم میگوید: استادان فن از فیلمنامه نویسان میخواهند که روی آثار خود بیش از پیش وقت بگذارند، حتی در برخی موارد پیشنهاد میشود قبل از پیش تولید اثر، فیلمنامهها را بررسی کنند تا اثر تولیدی ویژگیهای یک اثر مطلوب و مورد قبول را داشته باشد.
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/06/23/IMG12584997.jpg)
هنرمندان حمایت نمیشوند وقتی سخن از حمایت و برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی میشود، وی از خشکسالی بودجههای فرهنگی هنری در سال جاری سخن میگوید و ادامه میدهد: امسال در هیچ حوزه فرهنگی به درستی وارد عمل نشدیم و حمایتهای لازم از فیلمنامه نویسان و هنرمندان دیگر رشتهها به عمل نیامد. زمانی که دوره آموزشی برگزار نمیشود، حمایت مالی نمیشود و ساعتها وقت و زمان هنرمند صرف نوشتن یک فیلمنامه چند صد صفحهای میشود اما در آخر مزد و هزینه آنچنانی دریافت نمیکند، نباید انتظار ساخت و تولید آثاری باکیفیت مطلوب را داشت. به گفته ابوذر، سالانه میانگین تولیدات فیلم در قم 10 حلقه است که فیلمنامه همه آنها توسط فیلمنامه نویسان قمی به نگارش در میآید، چراکه کارگردانی و شرایط ساخت فیلم کوتاه غیر از فیلم بلند است. معاون انجمن سینمای جوان قم تصریح میکند: هزینه فیلمی که ساخته میشود، زیاد است به طوری که در بسیاری موارد، کارگردان پولی ندارد که به نویسنده بدهد و خود فیلمنامه را مینویسد. او معتقد است که ضعف در فیلمنامه یکی از علل ضعف در حوزه فیلمسازی است، امکانات خوب و حمایتهای مالی نیز میتواند در کیفیت اثر تولیدی تاثیرگذار باشد. اینکه امکانات در سطح بالایی نیست یک واقعیت است که فیلمسازان جوان و مجرب با آن مواجه هستند، یکی دیگر از معضلات بحث مالی است، اگر پول و هزینه به صورت مناسب به مجموعه فیلمسازی تزریق شود، تماشاگر یک فیلم خوب میبیند اما عکس این موضوع نیز وجود دارد.
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/07/21/IMG13421039.jpg)
دقت فدای سرعت ابوذر یادآور میشود: گاهی اوقات گروههای فیلمساز مجبور هستند اثر تولیدی خود را در عرض یکی دو روز جمع کنند و در این صورت دقت فدای سرعت میشود، این سرعت هم ناشی از کمبود اعتبار و هزینه است. معاون انجمن سینمای جوان قم همچنین به این موضوع اشاره دارد که در سه سال گذشته کرایه یک دوربین فیلمبرداری با 20 هزار تومان انجام میشد اما امروز باید مبلغی چند برابر هزینه کرد که این با توجه به نبود هیچ حمایتی از فیلمساز امکانپذیر نیست. دستمزد عوامل، بازیگران، کرایهها و... سنگین است و کارگردان و فیلمساز اثر خود را که باید در عرض یک هفته جمع بزند، دو روزه به اتمام میرساند و این خود در کیفیت تاثیر میگذارد و در نهایت بیننده از اثر تولیدی رضایت ندارد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۶ - ۱۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]