واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کره شمالی و آمریکا، خطر رویارویی/ پیونگ یانگ 25 موشک شلیک کرد پکن - ایرنا - شواهد در شبه جزیره کره شمالی حکایت از آن دارد که هر روز بر تنش میان کره شمالی و آمریکا افزوده شده و خطر رویارویی طرفین در شبه جزیره کره فزونی می گیرد.
به گزارش ایرنا ، تازه ترین مدرک دلیل بر این مدعا پرتاب 25 فروند موشک کوتاه برد از سوی کره شمالی به سمت آبهای شرقی است.
پیونگ یانگ در اقدامی کاملا هشدار دهنده از ساعت 18 و 30 دقیقه شب گذشته شروع به پرتاب این موشک ها کرد و تا ساعت 21 و 30 دقیقه به این کار ادامه داد.
این اتفاق درست در شرایطی می افتد که آمریکا و کره جنوبی رزمایش بزرگی را در منطقه تجربه می کنند که دستکم نزدیک به 13 هزار نظامی آمریکایی در آن حضور دارند.
بررسی اینکه چرا آمریکایی ها در این رزمایش شش هزار نظامی خود را از خارج از پایگاه های کره به منطقه اعزام کرده اند موضوع را بغرنج تر کرده است.
آمریکا 28 هزار و 500 نیروی نظامی در منطقه دارد، اما در رزمایش های سالانه خود نظیر ˈفول ایگلˈ و ˈکی ریزالوˈ که ده ها هزار نظامی کره ای هم در آن شرکت دارند نیروهای خارج از منطقه خود را اعزام می کند و ناوهای هواپیمابر و هسته ای و دیگر تجهیزات و تسلیحات پیشرفته را وارد میدان می کند.
در واقع شبه جزیره کره به محل رزمایش های مکرر و امتحانات تسلیحاتی آمریکایی ها تبدیل شده است.
در این شرایط آمریکا هر روز بهانه موشک پرانی های کره شمالی را مطرح می کند، در صورتی که کره شمالی تا زمانی که چنین رزمایش هایی برگزار نشود و اقدامی تحریک آمیز و تهدیدکننده را شاهد نباشد دست به چنین اقداماتی نمی زند.
اکنون در شبه جزیره کره به عنوان حیاط خلوت کره شمالی نظامیان آمریکایی جولان می دهند . این بزرگترین تهدید برای حق حاکمیت و تمامیت ارضی کره شمالی است.
افزون بر این آمریکا می گوید کره جنوبی را زیر چتر هسته ای خود قرار داده است. بمب افکن هایش را بر فراز این کشور به پرواز در می آورد. پروازهای جاسوسی زیادی بر فراز کره شمالی دارد و بعضا مامورانی را مخفیانه از مرزهای کره شمالی عبور می دهد تا اطلاعات جمع آوری کنند.
رزمایش های مکرر این کشور با کره شمالی و استفاده از ناوهای هسته ای و دیگر تجهیزات پیشرفته خطر بزرگ دیگری برای کره شمالی محسوب می شود.
با این حساب خیلی طبیعی به نظر می رسد کشوری نظیر کره شمالی که خود قدرت بزرگ نظامی است و ارتشی عظیم در اختیار دارد از وجود این همه نیرو و تجهیزات نظامی بیگانگان احساس خطر و تهدید کند.
نظامیان آمریکایی در کنار گوش کره شمالی با همتایان کره جنوبی خود رژه می روند و بر روابط نظامی خود می افزایند و سامانه های بزرگ موشکی و تسلیحاتی را برای آنچه تهدید کره شمالی خوانده می شود آزمایش می کنند، اما واشنگتن حتی پرتاب های ماهواره های کره شمالی را از نوع علمی و تحقیقاتی تهدید می پندارد و بر نمی تابد.
از سوی دیگر تحولات بزرگی در کره شمالی پس از روی کار آمدن کیم جونگ وون جوان رخ داده است.
او به نظر یک سیاست معتدل را در قبال کره جنوبی همسایه خود بکار گرفته است و می کوشد نه فقط از چین بلکه از آمریکا هم عبور کرده و تنها در اندیشه روابط مطلوبتر با کره جنوبی باشد.
در واقع کره شمالی به این نتیجه رسیده است که اگر بتواند سیاست روابط مسالمت آمیز و مصالحه را با کره جنوبی به پیش ببرد بهانه حضور نظامی آمریکا را در منطقه از این کشور می گیرد.
بهبود روابط شمال - جنوب شبه جزیره کره بهترین اقدام از سوی پیونگ یانگ برای بیرون راندن نظامیان آمریکایی است که چندین دهه است در کره جنوبی حضور دارند و تمامیت ارضی کره شمالی را تهدید می کنند و مانع بزرگ صلح و وحدت دو کره هستند.
با این حساب است که آمریکایی ها هرگز اجازه نمی دهند روابط دو کره به سمت مطلوب پیش برود و به محض اینکه ندای صلح طلبی دو کشور بلند می شود هیات های نظامی آمریکا راهی کره جنوبی می شوند و بحث فروش های تسلیحاتی و رزمایش های مشترک را پیش می کشند.
در واقع به نظر می رسد که امروز بزرگترین مانع برقراری صلح در شبه جزیره کره، آمریکا است. شاید به همین دلیل بود که خبرگزاری کره شمالی روز گذشته گزارش کرد: آمریکا سیاست خصمانه دارد. این کشور نمی گذارد صلح برقرار شود.
کره شمالی واشنگتن و قدرت نظامی این کشور را تهدید بزرگی خواند که به ناچار پیونگ یانگ را به سمت تقویت نیروی بازدارندگی هسته ای سوق داده است.
آینده شبه جزیره کره در هاله ای از ابهام فرو رفته است. ابرهای جنگ در حال بارور شدن است و آمریکا با خیال آسوده و به دور از سرزمین اصلی خود در حال مانور کردن در شبه جزیره کره در نزدیکی مرزهای کره شمالی است.
واشنگتن اجازه امضای تفاهم نامه های صلح دایمی را به دو کره نمی دهد و تنها بهانه اش این است که کره شمالی در حال توسعه تسلیحات هسته ای است. فرایندی که مسبب آن از دیدگاه پیونگ یانگ سیاست های خصمانه دیرینه آمریکا با کره شمالی است.
آساق ** 2100 **1611
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]