تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821106519




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غول پیکر ترین ستاره جهان کشف شد +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



غول پیکر ترین ستاره جهان کشف شد +عکس
ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ بزرگ رصدخانه VLT در آتاکامای شیلی واقع در کویر آتاکامای شیلی موفق به مشاهده این ستاره ابر غول شدند که در صورت فلکی قنطورس جای دارد.




  به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ بزرگ رصدخانه VLT در آتاکامای شیلی واقع در کویر آتاکامای شیلی موفق به مشاهده این ستاره ابر غول شدند که در صورت فلکی قنطورس جای دارد.

این ستاره زرد که HR 5171 A نام گذاری شده است، در فاصله ۱۲ هزار سال نوری از زمین جای دارد. به گفته ستاره شناسان رصدخانه کوت دازور در نیس فرانسه و رصدخانه پارانال در شیلی، این ستاره یک میلیون بار بیشتر از خورشید روشنایی دارد.

ستاره های غول پیکر زرد رنگ، بسیار نادر هستند و تنها ده عدد از آنها در کهکشان راه شیری شناسایی شده اند که مشهورترین آنها ستاره رو کاسیوپیا (Rhô Cassiopeiae ) است. این ستاره در دسته‌ی متفاوتی از مرحله‌ی تحول ستاره‌ها قرار دارد. بنابراین به گونه‌ای دیگری از ستاره‌ها موسوم به ستاره‌های سرخ تعلق دارد.

هر دو ستاره جزء ستارگان ابر غول می باشند، اما تصور می‌شد که اندازه‌ی ستاره‌های ابر غول زرد حداکثر ۷۰۰ برابر خورشید باشد. اندازه‌گیری‌های تازه‌ی ستاره‌ی HR 5171 A نشان داد که این نوع ستاره‌ها می‌توانند بزرگ‌تر هم باشند. ستاره‌ی HR 5171 A حدوداً ۵۰ درصد بزرگ‌تر از ستاره‌ی ابط‌الجوزا – نهمین ستاره‌ی پرنور آسمان- در "صورت فکلی جبار" است. لازم بذکر است این ستاره با چشم غیر مسلح هم قابل مشاهده است.
 


 
تصویری از ستاره‌ی ابر غول زرد که اندازه‌ی آن ۱۳۰۰ برابر خورشید می‌باشد و در مرکز تصویر قابل مشاهده است.

طول موجی که این ستاره‌ی غول‌پیکر می‌تابد بسیار شبیه به خورشید است اما قطر آن ۱۳۰۰ بار بزرگ‌تر از "یگانه‌ ستاره‌ی منظومه‌ی شمسی" است. به عبارت دیگر اگر خورشید را از مرکز منظومه‌ی شمسی برداریم و این ستاره‌ی غول‌پیکر را جایگزین کنیم٬ همه‌ی سیارات از عُطارد تا مشتری را دربرخواهد گرفت.

جالب است بدانید که این ستاره‌ی ابر غول تنها نیست و ستاره‌ی همدم کوچک‌تری٬ چهر‌ه‌ به‌ چهر‌ه‌ی او در حال گردش می‌باشد که باعث ایجاد نوسان در گردش ستاره بزرگتر می شود.

ستاره‌ی HR 5171 A آن‌قدر بزرگ‌ است که با ستاره‌ی همدم خود چرخ به رخ شده و سطح آن را لمس و ساختاری بادام‌ زمینی مانند ایجاد می کند.   2008




۱۳۹۲/۱۲/۲۵ - ۲۰:۲۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن