تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837087625




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشکیان: موافق دیدن موفقیت های ظریف نیستند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پزشکیان: موافق دیدن موفقیت های ظریف نیستند تهران _ ایرنا - روزنامه اعتماد در روز یکشنبه گفت و گویی با دکتر مسعود پزشکیان نماینده مجلس را در ارتباط با سیاست خارجی منتشر کرد و از قول پزشکیان نوشت: عده یی نمی خواهند موفقیت های «ظریف » را ببینند


این گفت و گو افزوده است: تیم مذاکره کننده هسته یی در طول هفت ماه گذشته در معرض نقد بخشی از جریان های سیاسی کشور قرار داشته است که حجم بالای سوالات و تذکرات به وزیر امور خارجه در مجلس اصولگرایان نیز نمونه بارز همین مساله است. البته نمایندگان میانه رو و برجسته مجلس در تلاش هستند که تا حد توان از تحمیل فشار به ظریف بکاهند. مسعود پزشکیان از جمله نمایندگانی است که حجم بالای سوالات و تذکرات نمایندگان به ظریف را درست نمی داند. او در گفت وگویی با «اعتماد» به همین مساله می پردازد و می گوید: منتقدان اگر می خواستند ببینند یا بدانند حداقل منصفانه قضاوت می کردند و منصفانه حرف می زدند. جالب هم هست این منتقدان همان افرادی هستند که در طول هشت سال در برابر اشتباهات و سیاست های نادرست احمدی نژاد هیچ نقدی نداشتند و سکوت می کردند ولی حالا دایم انتقاد می کنند و سوال طرح می کنند.
ارزیابی شما به عنوان یک نماینده مجلس درباره عملکرد وزارت امور خارجه چیست؟
بنده بر این نظر هستم که آقای ظریف و تیم مذاکره کننده در عرصه سیاست خارجی موفق عمل کرده اند.
اما گروهی از منتقدان ژنو بر این نظر هستند که تیم مذاکره کننده و وزارت امور خارجه تاکنون دستاوردی نداشته یا حداقل اشتباهات این وزارتخانه بیش از نقاط قوت و دستاوردهایش بوده است.
خب این نظر بخش محدودی از نمایندگان مجلس است. بگذاریم آنها نیز نظرشان را بگویند. بالاخره هر کسی نظر و عقیده یی دارد که بر اساس تحلیل خودش آن را ارائه می کند. اما اگر بخواهیم یک بررسی تحقیقی و مطالعاتی در رابطه با دستاوردهای تیم مذاکره کننده و وزارت امور خارجه داشته باشیم باید روند مذاکرات را از ابتدا تاکنون مورد نقد و بررسی قرار بدهیم. در روند کار همین که رژیم صهیونیستی ناراضی و ناراحت است یا همین که در ایالات متحده سیاستمداران تندرو و بخشی از جمهوریخواهان فریاد می زنند تا با ایران مقابله شود و بیشتر تحت فشار قرار بگیرد، نشان می دهد تیم مذاکره کننده و وزارت امور خارجه توانسته در راستای اهداف کشور گام بردارد و در این مسیر موفق عمل کند.
در عین حال مخالفانی در داخل کشور هستند که تحرکات تیم مذاکره کننده را قبول ندارند.
ما باید مشخص کنیم که اگر نتیجه و روند مذاکرات خوب است پس چه انتظار و توقعی از تیم مذاکره کننده یا شخص آقای ظریف داریم که باید انجام بدهد و انجام نداده است. بازی برد – برد یک اصل مهم در سیاست خارجه است و ما نباید توقع داشته باشیم که در این عرصه یک طرف یعنی ما حتما برنده باشیم و همزمان طرف مقابل بازنده باشد.
اما از رفتار و گفتار مخالفان داخلی آقای ظریف اینچنین برداشت می شود که به دنبال بازی برد – باخت هستند.
اصلاچنین چیزی امکان ندارد. تا حالاکارهایی که در عرصه سیاست خارجی انجام داده ایم بر اساس سیاست برد – برد بوده است. در ضمن ما برای برنامه هایی که می خواهیم اجرایی یا دنبال کنیم باید واقعیت را در نظر بگیریم. ما در هشت سال گذشته اوج بیکاری، تورم، رکود اقتصادی و غفلت از جوانان را داشتیم. نسل جوان ما به سرعت پیر می شود و ما از آنان غافل و نسبت به آینده بی تفاوت هستیم. همه اینها در حالی است که اگر ما به دنبال شعارها و برنامه های اساسی از جمله ثبات نظام هستیم، می بایست نگاه به داخل کشور داشته باشیم. نگاه به امور داخلی کشور یعنی فکر کردن به مشکلات و چالش های داخلی که در مقایسه با مسائل بین المللی خیلی عمیق و جدی تر است. لذا اگر ما دل مان برای مملکت می سوزد و اهداف کلان نظام را دنبال می کنیم باید ابتدا مشکلات داخلی را بر طرف کنیم. اینکه بخواهیم به یک بار در عرصه بین المللی تمام خواسته هایمان را جامه عمل بپوشانیم بدون اینکه بخواهیم مسائل داخلی را رفع کنیم، درست نیست. علاوه بر این با اختلاف افکنی، تفرقه پراکنی، دامن زدن به شکاف ها و عمیق تر کردن اختلاف هایی که وجود دارد و انکارناپذیر است راه به جایی نمی بریم. اینکه یک نفر فکر کند همه حق با اوست و تنها اوست که درست می گوید و غیر او در اشتباه هستند، نخواهیم توانست در داخل کشور به ثبات برسیم و این بدتر از چیزی است که برخی ها در عرصه بین المللی زیر ذره بین قرار داده اند. حرف من این است که سیاست خارجی ما تا این مرحله از موفق ترین حوزه هایی بوده که دولت روحانی در شش، هفت ماه گذشته انجام داده است ولی یک عده هستند که نمی خواهند این را بدانند.
چرا مخالفان نمی خواهند موفقیت تیم مذاکره کننده را بدانند ؟
این را باید از خودشان پرسید که چرا نمی خواهند موفقیت های سیاست خارجه دولت روحانی را بدانند. اگر می خواستند ببینند یا بدانند حداقل منصفانه قضاوت می کردند، منصفانه حرف می زدند. جالب هم هست این منتقدان همان افرادی هستند که در طول هشت سال در برابر اشتباهات و سیاست های نادرست احمدی نژاد هیچ نقدی نداشتند و سکوت می کردند ولی حالادایم انتقاد می کنند و سوال طرح می کنند.
یکی از اعضای جبهه پایداری در نقد عملکرد تیم مذاکره کننده گفته است که دولت احمدی نژاد هشت سال در کنار کشورهای اسلامی قرار گرفته بود ولی دولت روحانی در طول شش، هفت ماه گذشته نشان داد بیشتر تمایل به غرب دارد . به نظر شما این تحلیل تا چه اندازه درست است ؟
اگر چنین چیزی هم درست باشد سوال من این است که در تمام سمینارها و اجلاس بین المللی چند بار کشورهای اسلامی به نفع جمهوری اسلامی رای دادند و با مصوبات ضد ایرانی در جوامع بین المللی مخالفت کردند؟ مگر در همین نشست های منطقه یی نبود که کشورهای عربی، جمهوری اسلامی ایران را مهم ترین تهدید دانستند؟ آیا کسانی که دولت احمدی نژاد را در کنار کشورهای اسلامی و روحانی را غربگرا می خوانند، خبر از چنین مسائلی دارند و می دانند یا همین گونه می خواهند خبری را در جامعه نشر دهند؟
حجم بالای تذکرات و سوالات از وزیر امور خارجه این نگرانی را به وجود آورده است که مخالفان ظریف به دنبال استیضاح وی هستند؟ شما این فرضیه را چقدر جدی می دانید؟
به فرض اینکه آقای ظریف استیضاح شوند هم نباید نگران بود. ایشان می توانند در صحن حاضر شوند و حرف شان را به نمایندگان بزنند لذا جای نگرانی ندارد. کسی که در دیپلماسی خارجی موفق بوده می تواند از خودش در برابر نمایندگان نیز دفاع کند. استیضاح زمانی رخ می دهد که اقدامات تیم مذاکره کننده بدون هماهنگی مقام معظم رهبری صورت گرفته باشد یا اهداف و خطوط قرمز نظام در نظر گرفته نشود که مشخصا تیم مذاکره کننده حداقل تاکنون بدون هماهنگی و مستقل از نظر رهبری در مذاکرات هسته یی عمل نکرده و همواره با هماهنگی و تحت چارچوب های نظام قدم برداشته است و مقام معظم رهبری نیز چند مرتبه گفته اند «تیم مذاکره کننده را قبول دارند و از ایشان حمایت می کنند». پس معنایی ندارد که عده یی بخواهند استیضاح ظریف را برنامه ریزی کنند حجم بالای سوالات اینچنین به نظر می رساند که فضای مجلس نسبت به حمایت از تحرکات دیپلماسی دولت در حال تغییر است.
از حجم بالای سوالات نمی توان اینچنین برداشت کرد که فضای کلی مجلس در حال تغییر است یا اکثریت مجلس مخالف تیم مذاکره کننده هستند .
سوال یا استیضاح باید یک توجیه داشته باشد. وقتی که دیپلماسی در حال ارتقاست چرا باید عده یی استیضاح را پیش بگیرند. مقام معظم رهبری بر تعامل سازنده با تمام کشورهای دنیا اشاره داشتند. آنانی که جلوی سفارت انگلستان جمع شدند و از دیوار بالارفتند و بی خودی بهانه دست غرب و کشورهای مخالف جمهوری اسلامی دادند و آن هزینه های سنگین را به کشور در عرصه بین الملل وارد کردند چرا در آن زمان مورد انتقاد قرار نگرفتند که دست از رفتارهای هزینه بر و غیرکارشناسانه بردارند و حالاعده یی از همان افراد منتقد مذاکرات ژنو می شوند.
اول ** 581 **
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن