واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خنثی سازی خرابکاری سایت اراک بهانه خبری رسانه های خارجی تهران - ایرنا، رسانه های خارجی خنثی سازی خرابکاری در بخشی از فرآیند سایت اراک را بهانه ای برای حاشیه پردازی درباره فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی قرار داده و سعی کردند خبرسازی هایی را نسبت به این ماجرا در دستور کار خود قرار دهند.
به گزارش ایرنا، در خبرها آمده بود که، مواردی از خرابکاری صنعتی از جمله در بخشی از فرآیند سایت IR40 خنداب اراک خنثی شد.
اصغر زارعان معاون حفاظت و امنیت هسته ای سازمان انرژی اتمی شنبه (24 اسفند/15مارس) در آیین افتتاح آزمایشگاه های تخصصی مقابله با خرابکاری صنعتی، اظهار داشت: با مساعدت و همکاری موثر وزارت اطلاعات و سایر مراجع امنیتی کشور طی چند ماه گذشته، مواردی از خرابکاری صنعتی با عنایت ائمه اطهار و همچنین رصد هوشمندانه شناسایی و قبل از بهره برداری خنثی شد.
رسانه های خارجی به بهانه موضوع خنثی سازی مواردی از خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران اقدام به حاشیه پردازی در ارتباط با فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی پرداختند.
*
رسانه های خارجی
پایگاه اطلاع رسانی بی بی سی با نگاهی به سخنان اصغر زارعان معاون حفاظت و امنیت هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران، نوشت: وی آثار مخرب، تبعات بین المللی و ایجاد جو روانی را از جمله دلایلی دانست که دشمن برای ضربه به برنامه هسته ای ایران انتخاب کرده است.
این رسانه خارجی با یادآوری موضوع مخالفت قدرت های غربی با برنامه هسته ای ایران و اعمال تحریم های وسیع علیه این کشور، از سوءقصد های انجام شده علیه برخی دانشمندان برنامه هسته ایران می نویسد.
به نوشته بی بی سی، علاوه بر این، مصطفی احمدی روشن، مسعود علی محمدی، مجید شهریاری و داریوش رضایی نژاد، از دانشمندان و دست اندرکاران برنامه هسته ای ایران هم مورد سوءقصد قرار گرفته اند.
این شبکه خبری انگلیسی تاکید می کند: مقام های ایرانی، اسرائیل را به ترور این افراد متهم می کنند و مقام های تل آویو نیز معمولا درباره چنین اتهاماتی موضع صریحی نمی گیرند.
بی بی سی در ادامه حاشیه پراکنی در این خصوص، سخنان یک مقام رژیم صهیونیستی را به گواه آورده و می افزاید: پس از سوءقصد به جان مصطفی احمدی روشن، یوا مردخای از فرماندهان نظامی اسرائیل، گفته بود که ˈمن نمی دانم چه کسی دانشمند ایرانی را کشته، اما مطمئنا برای او اشک نمی ریزمˈ.
پایگاه اطلاع رسانی دویچه وله هم عنوان مشابهی به موضوع پرداخته، می نویسد: یک مقام سازمان انرژی اتمی می گوید که تاسیسات آب سنگین اراک مورد حملات خرابکارانه قرار گرفته و با کمک وزارت اطلاعات این اقدام خنثی شده است.
به نوشته این رسانه آلمانی، این اولین بار نیست که تاسیسات اتمی ایران مورد حمله خرابکارانه قرار می گیرند.
تارنمای دویچه وله هم با نقل بخش هایی از سخنان معاون حفاظت و امنیت سازمان انرژی اتمی در این باره، به یادآوری اعلام خبر دستگیر 4 نفر در جریان خرابکاری یکی از مراکز هسته ای ایران از سوی علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، می پردازد.
دویچه وله با نگاهی به سابقه خرابکاری در مراکز هسته ای ایران، یادآور می شود: در سال ۲۰۱۰ میلادی مرکز غنی سازی اورانیوم نطنز مورد حمله ویروس ˈاستاکس نتˈ قرار گرفت. حمله به شکل موقت سانتریفیوژهای نطنز را از کار انداخت و برخی از کامپیوترهای تاسیسات اتمی ایران نیز به ویروس آلوده شدند.
این رسانه غربی هم بر متهم سازی مقامات اسرائیل از سوی ایران به چنین حمله های خرابکارانه تاکید کرده، می افزاید: تحقیقات بعدی نشان داد که رد پای حضور آمریکا و سازمان سیا در این حمله سازمان یافته سایبری به نطنز پررنگتر است.
در ادامه گزارش تارنمای دویچه وله گزارش روزنامه ˈدیلی تلگرافˈ را در این باره به استناد آورده اضافه می کند: این روزنامه یک سال بعد از حمله در گزارشی تحقیقی به نقل از چندین متخصص سایبری نوشت که طراحی استاکس نت بدون حمایت و اطلاع سازمان سیا ممکن نبوده است.
پایگاه اطلاع رسانی دویچه وله با شرحی مختصری از شیوه ورود ویروس استاکس نت و اثرا مخرب حمله سایبری آن گزارش را به پایان می برد.
دیگر رسانه های خارجی هم گزارش هایی با عناوینی مشابه در این باره منتشر کرده اند.
آنچه در اکثر گزارش های منتشره از سوی این منابع فارسی زبان خارجی به چشم می خورد، بازخوانی حاشیه های مربوط به فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی از جمله سوقصد به جان دانشمندان هسته ای ایران،دست داشتن رژیم صهیونیستی به این اعمال خرابکارانه، همچنین عدم موضع گیری صریح رژیم صهیونیستی در برابر این اتهامات از سوی ایران، است که به نظر می رسد این دسته از رسانه ها تلاش زیادی را صورت داده اند تا با طرح مسایل حاشیه ای اصل خبر را نزد مخاطبین خود تحت الشعاع قرار دهند.
ایرانم/7074**1144
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]