محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844947505
خاتمی: روحانی رویکرد درستی به فرهنگ و آموزش داشته است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خاتمی: روحانی رویکرد درستی به فرهنگ و آموزش داشته است
جناب آقای دکتر روحانی رویکرد درستی به قضایا از جمله به فرهنگ و آموزش عالی داشته اند. مردم هم با اشتیاق به این رویکرد رأی داده اند و در واقع عهدی میان دولت و مردم برقرار شده است و باید با اهتمام ویژه نسبت به عملی شدن این عهد نگریست. ما نباید بگوییم کسانی که مسؤولیت به آن ها داده می شود از کدام باند و جریان هستند. البته مدیریت نباید باندی باشد، ولی آن چه مهم است این که مسؤولیت می پذیرند تا چه اندازه با دولت و شعارهای او و عهدی که میان دولت و مردم بسته شده است باور دارند و تا چه اندازه توان عملی کردن آن ها را دارند."
آفتاب- سرویس سیاسی: حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی با وزیر و مدیران آموزش عالی دولت اصلاحات دیدار کرد.
به گزارش آفتاب، متن کامل این سخنان در پی آمده است:
خیلی خوشوقتم از دیدار شما دوستان عزیز که توفیق داشتیم همراه با شما در خدمت انقلاب و جامعه و مردم باشیم. خیلی از دوستان هم در جمع حضور ندارند.
من وجدانم را گواه می گیرم و پناه می برم به خدا که گزافه نگویم. در دوران مسؤولیت ما به حاکمیت یک جناح خاص نمی اندیشیدیم، بلکه حاکمیت یک رویکرد و تفکر برای پیشرفت و اعتلای کشور مورد نظر ما بود. بینی و بین الله شهادت می دهم که بعد از مسئولیت برادر عزیزمان جناب آقای دکتر معین در وزارت علوم و تحقیقات و فناوری که از دورانهای بسیار خوب و دارای آثار مثبت بود، مدیریت جناب آقای توفیقی مدیریت موفقی بود. ایشان نه از باند ویژه ای بودند و نه وابستگی جناحی به معنی خاص آن داشتند، بلکه ایشان را شخصیتی یافتیم که می توانستند منشاء خدمات خوبی برای کشور و نظام آموزش عالی باشند خواهش کردیم و آمدند یکی از موفقیت های دوران ما مدیریت آموزش عالی با محوریت آقای دکتر توفیقی بودید. اکنون هم نظر شخص من این نیست که باندی برود و باند دیگر بیاید، بلکه انتخاب ها و انتصاب ها باید جوری باشد که آموزش عالی کشور در موقعیت و جایگاه خودش قرار بگیرد و این بخش بسیار مهم در کشور و نظام واقعاً بتواند کار خود را انجام دهد.
امروز بنایم بر این نیست که درکارها دخالت کنم. دعا می کنم که دوستان در دولت موفق شوند و انصافا گام های خوبی برداشته شده است، اما صمیمانه عرض می کنم که دولت باید مدد بگیرد از تجربه، دانش و به اصطلاح سرمایه ای که نیروهای خیرخواه جامعه اند. اگر بنا بود مشاوره به جناب آقای دکتر روحانی بدهم می گفتم جمع را در عرصه آموزش عالی، علم و فن آوری و مدیریت آن طرف مشورت قرار دهند. نه اینکه کسان دیگری شایسته نیستند اما این دوستان کسانی هستند که درمدیریت آموزش عالی صاحب نظر و تجربه اند و خیر خواه هستند و نقشی را که آموزش عالی در پیشرفت کشور دارد می توانند درک کنند و تجربه عملی دارند و می توانند نظر بدهند و اطلاعات خوبی عرضه بدارند و تصمیمات خوبی بگیرند.
دانشگاه چنانکه از اسمش معلوم است خانه دانش است و در دنیای امروز دانش منشاء اقتدار، ثبات و امنیت همه کشورها است یا باید باشد و دانش حاصل تفکر است. البته وقتی می گوییم دانشگاه خانه دانش است مراد بیشتر دانش به معنی جدید آن یعنیscience است. گرچه در دانشگاه علاوه بر آن الهیات و فلسفه و موضوعات و مباحث گوناگون هم مطرح می شود که شاید بعضی ها میان آنها و دانش به معنی جدیدش تفکیک قائل شوند، ولی همه اینها از مقوله دانایی هستند و بهتر است دانایی و معرفت را ملاک قرار دهیم و در مورد دانایی صحبت کنیم. حوزه علمیه و مجامع دیگری هستند که دست اندرکار امر دانایی هستند "سوفیا" که فلسفه یا "فیلسوفیا" در بر دارنده آن است یعنی دانایی و حکمت. سقراط می گفت که من دانا نیستم، بلکه دوستار دانایی و حکمت هستم. اساس فلسفه تقاطی معرفت و دانایی است و همچنان که عارف با یک نوع دانایی سر و کار دارد این دانایی گاه ناشی از شهود است و گاه برهان و تجربه است و دانایی وجه امتیاز انسان از سایر موجودات است. انسان چون صاحب تفکر است دانا و فیلسوف و دانشمند می شود. اگر دانشگاه خانه دانش است و اگر دانایی حاصل تفکر و فکر است، فکر فقط و فقط در یک محیط آزاد بروز پیدا می کند و رشد می باید و اثر می گذارد. آزادی شرط دانایی است این نکته اول و منظور از آزادی آزاد اندیشیدن و با امنیت اندیشیدن و آنرا بیان کردن و به تبادل اندیشه و آگاهی پرداختن در این صورت است که انسان و جامعه کمال پیدا می کند و خوددانایی افزایش می یابد و نقص ها از بین می رود و در دانشگاه باید شاهد چنین وضعیتی باشیم و اگر نبود ما بزرگترین شرط تحقق دانشگاه و محیط های علمی و اندیشه ای را فاقد هستیم.
پس اولین گام این که دانشگاه باید خانه آزادی اندیشه و امنیت و آزادی بیان و تبادل اندیشه و بحث و فحص باشد.
نکته دیگر که از ده، دوازده سال پیش مطرح شد اینکه توسعه و برنامه ریزی دانش بنیاد باشد. در سیاست های اخیر اقتصاد مقاومتی هم بحمدالله دانش بنیاد بودن برنامه و توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است که جای تشکر دارد.
نکته دیگر اینکه پیشرفت در یک رشته خاص به معنی توسعه علمی نیست، در صورتی توسعه هست که همه جنبه ها باشد و بعد دانش در متن جامعه جریان پیدا کند. مثلا دست آوردهای دانشمندان در سلول های بنیادی و نانو تکنولوژی مهم است اما به تنهایی این را توسعه علمی نمی گوییم بلکه اولا رشد متوازن در همه رشته ها لازم است و ثانیا باید دست آوردها در متن مدیریت و متن جامعه پیاده شود. به هرحال رشد باید همه جانبه باشد و نیز پیشرفت های علمی در متن جامعه جاری شود، وقتی می گوییم دانش باید بنیاد پیشرفت جامعه و حکومت و کشور باشد معنی اش این است که تصمیم سازی برعهده متخصصان و دانشمندان باشد مدیریت کشور به سمت محافل دانشگاهی برود و از آنها بخواهد تصمیم سازی کند. در تمام دستگاه های مدیریتی باید اتاق فکری مرکب از دانشمندان وجود داشته باشد. در کمیسیون های مجلس هم کمیته های علمی و اتاق فکر باشد و در کل تشکیلات باید دانشمندان حضور موثر داشته باشند و تصمیم ها بر اساس نظر متخصصان، اندیشمندان و متفکران باشد.
موضوع مهم دیگر استقلال محافل دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی است. نکاتی که جناب آقای دکتر توفیقی گفتند مهم بود ولی این امور تصادفی نبوده، بلکه یک رویکرد اساسی و اندیشیده شده بود . ما وزارت علوم را پشتیبان و حامی محافل تولید کننده علم می دانستیم نه ارباب آن. حتی اختیارات وزارت علوم داوطلبانه واگذار می شود. دانشگاه پادگان نیست، باید مستقل باشد. دانشگاه فرمان بر نیست باید فرمان ده باشد. این که در دوران ما هیأت امناء دانشگاه ها مورد اهتمام قرار گرفت (که البته امناء هم باید انسان های آگاه و کاردان باشند) و تصمیمات اساسی به عهده آن ها قرار گرفت و این که دانشگاه ها در هزینه کردن بودجه استقلال و ابتکار عمل داشتند این ها همه ناشی از این رویکرد بود که دانشگاه ها باید مستقل و دارای حرمت باشند. اصرار به انتخابی بودن هیأت های علمی، مدیران گروه ها و مدیران دانشکده ها و دانشگاه ها دقیقا با توجه به جایگاهی بود که دانشگاه می بایست داشته باشد. امری که متأسفانه در چند سال گذشته متروک ماند. بلکه انتصاب ها جای انتخاب را گرفت و امیدوارم برگردیم به همان وضع درست.
در موقعیت جدید هم عرض می کنم که جناب آقای دکتر روحانی رویکرد درستی به قضایا از جمله به فرهنگ و آموزش عالی داشته اند. مردم هم با اشتیاق به این رویکرد رأی داده اند و در واقع عهدی میان دولت و مردم برقرار شده است و باید با اهتمام ویژه نسبت به عملی شدن این عهد نگریست. ما نباید بگوییم کسانی که مسؤولیت به آن ها داده می شود از کدام باند و جریان هستند. البته مدیریت نباید باندی باشد، ولی آن چه مهم است این که مسؤولیت می پذیرند تا چه اندازه با دولت و شعارهای او و عهدی که میان دولت و مردم بسته شده است باور دارند و تا چه اندازه توان عملی کردن آن ها را دارند.
بی تعارف بگوییم آن چه در سال های گذشته صورت گرفته است قابل قبول نیست. نمی خواهم بگویم حتما سوء نیت بوده است، ولی سوء تدبیر و دید غلط بوده است. بسیاری از استادان برجسته کنار گذاشته شده اند. کسانی نیز ایران را ترک گفته اند و عده ای هم با محدودیت های زیادی روبرو بوده اند و به جای آن ها تعداد زیادی افرادی بدون رعایت ضابطه و معیارهای (استانداردهای) لازم به دانشگاه ها تزریق شده اند و نیز انبوهی از دانشجویان فاضل و شایسته از تحصیلات تکمیلی محروم شده اند و به جای آن ها کسانی که در درجات بسیار پایین تری بوده اند امتیاز ادامه تحصیل را یافته اند. خوب آثار مخرب این وضع را باید در 5 – 6 سال دیگر ببینیم گرچه همین حالا هم تا حدودی معلوم شده است. باید دید امنیتی نادرست درمورد دانشگاه ها عوض شود. باید علم و عالم مورد اهتمام و احترام باشد. درست است که بسیاری از این امور ناشی از سیاست ها و رویکردهای نادرست بوده است، ولی بالاخره مدیرانی که بدون دغدغه این سیاست ها را نیز اجرا کرده اند این ها می توانند با دولت کنونی و با رویکردهای کنونی کار کنند. اگر میتوانند بسم الله و الا نمی شود مصلحت کشور و انقلاب و دانشگاه و دانشجو را فدای ملاحظات نادرست کرد.
و نکته آخر این که فضای دانشگاه باید باز و امن باشد. باید باب بحث و گفت و گو و فعالیت باز باشد. انجمن های اسلامی، انجمن های علمی و صنفی و تشکل های واقعا دانشگاهی و دانشجویی باید با امنیت فعالیت کنند، بحث کنند، نقد کنند و نشاط را به دانشگاه ها برگردانند.
البته در همین مدت هم بحمدالله شاهد تغییر فضا و وضعیت در دانشگاه ها بوده ایم، همانگونه که در جامعه هم شاهد هستیم ولی باید شاهد تحول های بنیادی و با ثبات در همه جنبه ها باشیم تا امید جامعه بخصوص فرهیختگان و دانشگاهیان ما از بین نرود.
بحمدالله تاکنون هم رویکردها درست بوده و هم گام های خوبی در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مسائل خارجی برداشته شده است.
امیدوارم با همت و عمق و گستردگی بیشتر شاهد بهبود بیشتر و بهتر امور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
نظامهای آموزشی به مسائل فرهنگی و شخصیتی دانشجویان توجه ویژه داشته باشند
روستا آزاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران نظامهای آموزشی به مسائل فرهنگی و شخصیتی دانشجویان توجه ویژه داشته باشند رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت پرداختن به مسائل شخصیتی و فرهنگی چیزی است که دانشجو و نظامهای آموزشی دانشگاهها باید به آن توجه ویژه داشته باشند رضا روستا آزاد در گفمعاون اداره کل آموزش و پرورش زنجان خبر داد آمادگی برای پذیرش روزانه 820 خانوار فرهنگی در زنجان
معاون اداره کل آموزش و پرورش زنجان خبر دادآمادگی برای پذیرش روزانه 820 خانوار فرهنگی در زنجانمعاون اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت آمادگیهای لازم به منظور پذیرش روزانه 820 خانوار و میهمان فرهنگی در استان زنجان ایجاد شده است ابوالقاسم احمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فابرگزاری کارگاه آموزشی فرهنگ سازمانی در مدارس علوم دینی اهل سنت
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۱۲ رئیس اداره آموزش و پژوهش مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور گفت کارگاه آموزشی فرهنگ سازمانی در مدارس علوم دینی ویژه مدیران مدرسین و ناظران مدارس علوم دینی اهل سنت استان گلستان برگزار میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سید قربان حسینینجفقلی حبیبی: در دولت خاتمی، تندروها قدرتمند بودند/ روحانی به افراطیون هر دو جناح"نه" گفت
نجفقلی حبیبی در دولت خاتمی تندروها قدرتمند بودند روحانی به افراطیون هر دو جناح"نه" گفت اگر بخواهیم بین دولت خاتمی و روحانی مقایسهیی انجام بدهیم به این مساله میرسیم که در دولت خاتمی بنا به شرایطی که به وجود آمده بود جریانهای تندرو خیلی قدرتمند بودند و میتوانستندروحانی:مذاکرات را تا پیروزی نهایی مردم ایران انجام خواهیم داد/ قدم جدیدی در زمینه هدفمندی یارانه ها برداشته خو
در جمع مردم استان هرمزگان روحانی مذاکرات را تا پیروزی نهایی مردم ایران انجام خواهیم داد قدم جدیدی در زمینه هدفمندی یارانه ها برداشته خواهد شد بندرعباس - ایرنا - رییس جمهوری با بیان اینکه باید زنجیرهای به ناحق و ظالمانه تحریم را که ظالمان و مداخله گران بر دست و پای اقتصاد کشور ممدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل: ترویج فرهنگ نماز و قرآن در مدارس بزرگترین صیانت تربیتی است
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل ترویج فرهنگ نماز و قرآن در مدارس بزرگترین صیانت تربیتی استمدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت ترویج فرهنگ نماز و قرآن در مدارس یک دژ مستحکم در مقابله با هجمهها و تهدیدات دشمنان است که میتواند سلامت جامعه آموزشی و پرورشی ما را تضمین کند به گمدیرکل آموزش و پرورش قزوین: از فرهنگیان قزوین کار فرهنگی انتظار میرود
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین از فرهنگیان قزوین کار فرهنگی انتظار میرودمدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت از جامعه فرهنگیان استان قزوین انتظار کار تربیتی میرود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان البرز به مناسبت هفته تربیت اسلامی و روز امور تربیتی که یادگار شهیدان رجایی و باهنرنجفقلی حبیبی: در دولت خاتمی، تندروها قدرتمند بودند/ روحانی به افراطیون هر دو جناحنه گفت
نجفقلی حبیبی در دولت خاتمی تندروها قدرتمند بودند روحانی به افراطیون هر دو جناح نه گفت آفتاب نجفقلی حبیبی به روزنامه اعتماد گفت موفقیتهای دولت در عرصه خارجی بیشتر از امور داخلی است احیای روابط سازنده و برقراری تعامل با دنیا که یکی از شعارهای انتخاباتی رییسجمهوروحانی در دیدار سران قوا با رهبر معظم انقلاب:تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی متحول کننده اقتصاد کشور است/دولت از
روحانی در دیدار سران قوا با رهبر معظم انقلاب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی متحول کننده اقتصاد کشور است دولت از همان ابتدای کار به امنیت غذایی و سلامت مردم اهتمام ویژهای داشته است رییس جمهوری گفت دولت با اعتقاد کامل مصمم به اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است زیرا دولت تحققبه مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس سالروز شهادت آیتالله محلاتی در شاهرود گرامی داشته شد
به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدسسالروز شهادت آیتالله محلاتی در شاهرود گرامی داشته شدسالروز شهادت آیتالله محلاتی به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس در شاهرود گرامی داشته شد رئیس سازمان بسیج طلاب و روحانیان شهرستان شاهرود امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در استان سمنانسرپرست اداره ارشاد نوشهر: آموزش رشتههای فرهنگی و هنری باید تقویت شود
سرپرست اداره ارشاد نوشهر آموزش رشتههای فرهنگی و هنری باید تقویت شودسرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشهر گفت ایجاد فضای پویا و با نشاط در حوزه آموزش رشتههای فرهنگی و هنری باید تقویت شود به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر بابک شمسناتری امشب در نشست شست هماندیشی با مدیران موسمسؤولان با جبهه دشمن مرزبندی صریح و شفاف داشته باشند/ نگران مسائل فرهنگی کشور هستم
توصیههای مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری مسؤولان با جبهه دشمن مرزبندی صریح و شفاف داشته باشند نگران مسائل فرهنگی کشور هستم خبرگزاری رسا ـ رهبر معظم انقلاب در دیدار رییس و نمایندگان خبرگان رهبری تاکید کردند امروز دشمنان ملت ایران جزو بدنام ترین ها هستندسعید جلیلی:اقتصاد مقاومتی یک تحول فرهنگی در عرصه اقتصاد است/نگاه نرم افزاری در انقلاب اولین رویکرد اعلام شده ا
سعید جلیلی اقتصاد مقاومتی یک تحول فرهنگی در عرصه اقتصاد است نگاه نرم افزاری در انقلاب اولین رویکرد اعلام شده از سوی امام بود عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر سایت و هر وبلاگی یک سنگر است و باید به صورت جبهه در کنار هم قرار گیرند اظهار داشت توان نرمافزاری می تواند دررئیس شورای شهر تهران: وضعیت مرمت مدرسه دارالفنون تأسف آور است/ آموزش و پرورش ضوابط میراث فرهنگی را اجرا کند
رئیس شورای شهر تهران وضعیت مرمت مدرسه دارالفنون تأسف آور است آموزش و پرورش ضوابط میراث فرهنگی را اجرا کندرئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت وضعیت مرمت مدرسه دارالفنون توسط وزارت آموزش و پرورش به دلیل رعایت نکردن ضوابط و قوانین میراث فرهنگی نگران کننده است امیدواریم با تعامل شهردارئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیروان: رسانهها انتقاد کارشناسانه نسبت به عملکردها داشته باشند
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیروان رسانهها انتقاد کارشناسانه نسبت به عملکردها داشته باشندرئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر شیروان گفت رسانههای ما باید انتقاد کارشناسانه نسبت به عملکردها داشته باشند و راهکار نیز ارائه دهند به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان هما کلالیان صبفانی سیاستهای پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش را ابلاغ کرد
فانی سیاستهای پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش را ابلاغ کرد وزیر آموزش و پرورش سیاستهای بخش پرورشی و فرهنگی را در ۲۰ بند ابلاغ کرد به گزارش نامه نیوز علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش سیاستهای 20 گانه معاونت پرورشی و فرهنگی را صادر کرد که این سیاستها به شرح زیر است 1- تقویتمعاون دانشگاه قم: قم باید در آموزش عالی کشور نقش ویژهای داشته باشد
معاون دانشگاه قم قم باید در آموزش عالی کشور نقش ویژهای داشته باشدمعاون سیاسی امنیتی استاندار قم گفت لازم است قم به سطحی برسد که در آموزش عالی کشور بتواند نقشآفرینی ویژهای داشته باشد به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام علی بنایی شنبه شب در نشست مشترک با رئیس معاونا-
گوناگون
پربازدیدترینها