واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جنگ هواپیمای بدون سرنشین چین با آلودگی هوا پکن - ایرنا - چین که یکی از بدترین شرایط آلودگی هوا را در سال های اخیر در شهرهای بزرگ خود تجربه می کند درصدد یافتن راه هایی برای مبارزه با این پدیده است .
به گزارش ایرنا ، مساله آلودگی هوا در شهر پکن پایتخت چین و اطراف آن به مدت دو هفته در ماه فوریه به یک بحران تبدیل شد و شاخص آلودگی به بالاتر از 500 میکروگرم در هر متر مکعب رسید.
مردم چین به دنبال این آلودگی هوا، دولت را به شدت مورد سرزنش قرار دادند و تاکید کردند دولت برای برطرف کردن آلودگی تلاش کافی نکرده و اقداماتش موثر واقع نشده است.
از سوی دیگر ˈلی که چیانگˈ نخست وزیر چین هفته قبل در مراسم گشایش اجلاس بزرگ کنگره ملی خلق این کشور گفت که چین برای جنگ با آلودگی آماده شده است.
نبرد با آلودگی که 75 شهر بزرگ چین را فرا گرفته کار ساده ای نیست.
از این بدتر اینکه روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین به تازگی گزارش داد تقریبا فقط سه شهر بزرگ در ماه های اخیر هوای سالم داشته اند که یکی از آنها شهر جزیره ای هایکو در جنوبی ترین نقطه چین بوده است.
چین که هواپیمای بدون سرنشین را هم به زرادخانه تسلیحاتی خود افزوده است اعلام کرد برای برطرف کردن دود و آلودگی هوا بدنبال استفاده از این نوع هواپیما است.
سازمان هواشناسی چین روز دوشنبه باردیگر وضعیت هشدار در باره آلودگی هوای پکن صادر کند. علایم نشان می دهد که پایتخت چین امروز در دود غوطه ور است و قبل از ظهر امروز هوای این شهر دو برابر حد مجاز آلوده شده است.
قرار است از این نوع هواپیما برای شلیک مواد شیمیایی، منجمدکردن هوای آلوده و فروریختن آن به سطح زمین استفاده شود.
اکنون هواپیماهای بدون سرنشین چین فقط قادر به حمل 176 تن مواد شیمیایی هستند، در صورتی که چین می گوید هواپیماها در آینده قادر به حمل یکهزار و 500 تن از این مواد خواهند بود.
تصاویری از این هواپیماها در رسانه های چین منتشر شده است که 100 پرواز آزمایشی در شهرهای شمالی انجام داده اند و شرکتی از چین هم سازنده آنهاست.
هواپیمایی که قرار است برای این کار استفاده شود 90 درصد ارزانتر از هواپیماهای سمپاش با بال های ثابت است که اکنون برای انتشار سموم شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند.
بسیاری از تارنماهای چینی نوشته اند که پکنی ها دیگر نمی توانند آلودگی را نادیده بگیرند.
از سوی دیگر برای دولت چین که یک میلیارد و 340 میلیون نفر را تحت کنترل دارد و خواستار برقراری ثبات اجتماعی است به طور طبیعی به این مساله می پردازد و نمی تواند نسبت به دود و دم و آلودگی هوای شهرهای بزرگ بی توجه باشد.
کاهش مصرف انرژی ، کاهش آلاینده ها ، بستن 50 هزار معدن کوچک غیراستاندارد ذغال سنگ، استفاده از مواد جدید انرژی و کاهش خودروهای آلوده کننده هم از تدابیر دیگر دولت است.
ضمنا تاکنون 150 کارخانه در فاصله 100 کیلومتری شهر پکن بسته شده است اما هنوز تاثیرات آن بر هوا مشخص نیست .
برخی از ناظران بر این باورند که اگر وضعیت آلودگی به همین منوال باشد صنعت خودرو در چین به خطر خواهد افتاد و ممکن است مشتریان خرید خودرو کم شوند، زیرا دولت چاره ای بجز محدودکردن استفاده از خودروهای سواری نخواهد داشت.
آساق ** 2100 ** 1611
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]