واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرتضی بانک: سفرهای خارجی باید در راستای منافع ملی و توسعه اقتصادی کشور باشد تهران- ایرنا- رییس هیات نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت، گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال این است که سفرهای خارجی کارکنان دولت با هدف مشخص و برنامه ریزی برای حصول بیشترین بهره وری و کمترین هزینه ها انجام شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، مرتضی بانک نماینده رییس جمهوری و رییس هیات نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت در نشست چشم انداز و اهداف سفرهای خارجی در دستگاه های اجرایی که با حضور معاونان دستگاه های اجرایی برگزار شد، افزود: هدف برگزاری نشست این است که ببینیم چگونه از سفرهای خارجی برای ارتقای بهره وری و بهینه سازی در فعالیت های مربوط به هر دستگاه اجرایی استفاده شود و سفرها با اهداف دقیق تر و مشخص تر برگزار شود تا اهداف نظام را بیش از پیش محقق کند.
وی با بیان این که سفرهای خارجی هم به لحاظ سیاسی و در راستای توسعه روابط اقتصادی با دیگر کشورها اهمیت دارد و هم به لحاظ تامین امکانات و نیازمندی های کشور، ادامه داد: البته با وجود تحریم ها و مضایقی که در عرصه بین المللی به جمهوری اسلامی تحمیل شده است با عنایت به روحیه ای که برای اتکا بر توانمندی، تخصص و تجربه نیروهای داخلی در تمام اجزای نظام ریشه دوانده، محدود شدن تعاملات خارجی نتوانسته مشکل خاصی در تامین نیازمندی های کشور ایجاد کند و روحیه خودباوری و استقلال طلبی در دولتمردان و مردم توانسته برنامه ها و سیاست های بدخواهان نظام را خنثی سازد.
رییس هیات نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت، اظهار کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر بهره گیری از دانش های نوین با تکیه بر استفاده از توانمندی های داخلی باعث شده که عزم، اراده و حرکتی قوی در کشور برای تامین نیاز کشور به دستاوردهای علمی و فنی جدید در بدنه کارشناسی و متخصصین کشور ایجاد شود که این مایه افتخار ایران است.
وی ادامه داد: در عین حال باید در سفرهای خارجی و تبادل هیات های کارشناسی در عرصه بین المللی، کسب دانش، تجربه و بهره گیری از دستاوردهای روز دنیا و بومی کردن این دستاوردها را در اولویت قرار دهیم.
بانک تصریح کرد: باید این رویکرد را مبنای سفرهای خارجی در دستگاه اجرایی قرار دهیم و هر سفری را که نتواند در راستای راهبرد به تامین منافع کشور بینجامد، از دستور کار خارج کنیم.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: در کشوری مثل ایران که تحولات پرشتاب اقتصادی، سیاسی و بین المللی را به عنوان یک کشور اسلامی و مستقل در منطقه و جهان تجربه می کند، بسیار مهم است که سفرهای خارجی به نحوی برنامه ریزی و اجرا شود که عزت، آبرو و حیثیت نظام و ملت در آن ها به نحو احسن لحاظ و حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه همه تحرکات و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی مستقل در معرض توجه ویژه ناظرین بین المللی است، اضافه کرد: اگر هیات های مختلف برای یک هدف و منظور واحد سفرهای متعدد به خارج از کشور داشته باشند این علاوه بر اینکه هزینه های مادی به کشور تحمیل می کند بالاتر از آن هزینه های سیاسی و حیثیتی نیز به جمهوری اسلامی تحمیل خواهد کرد و تحلیل و تصویری نامطلوب را از کشورمان به جهان ارایه می کند.
مرتضی بانک با تاکید بر اینکه سفرهای خارجی مسوولان دستگاه های اجرایی باید به نحوی تنظیم و انجام شود که کمترین بار منفی و بیشترین استفاده را برای کشور به ارمغان بیاورد، اظهار کرد: متاسفانه در کشور بانک اطلاعاتی درباره سفرهای خارجی وجود ندارد و دولتمردان و مسوولان جدید که بر سر کار می آیند امکان استفاده از تجربیات مسوولان دولت های قبلی در سفرهای خارجی را ندارند و خود این مساله باعث انجام سفرهای متعدد و تکراری برای تحقق یک هدف می شود.
رییس هیات نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت تصریح کرد: سفرهای پیش روی مسوولان دستگاه های اجرایی کشور باید به گونه ای تنظیم شود که در ادامه و در راستای تکمیل سفرهای گذشته باشد و برای این منظور همه دستگاه های اجرایی باید بانک اطلاعات کاملی از سفرهای خارجی قبلی و فعلی خود تهیه کنند که در آنها اهداف سفر، میزان تحقق این اهداف، چرایی عدم تحقق اهداف و راهکارهای تحقق این اهداف در سفرهای احتمالی آتی مشخص شده باشد.
بانک با طرح این سوال که چگونه باید بانک اطلاعاتی سفرهای خارجی تهیه شود و چگونه این بانک مورد استفاده قرار گیرد، گفت: وقتی در وضعیت فعلی توانسته ایم اقدامات و تاثیرگذاری های ارزشمندی در جهان داشته باشیم، قطعاً با استفاده از تجربیات گذشته دستاوردها و تاثیرگذاری های جمهوری اسلامی در جهان چندین برابر خواهد شد.
وی تاکید کرد: برای تامین حداکثری منافع ملی و استفاده بهینه از روابط خارجی در توسعه بیش از پیش کشور باید فعالیت ها و روابط خارجی کشور بسیار دقیق برنامه ریزی شود.
رییس هیات نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت با اشاره به تاکید سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بر استفاده از توان داخلی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه تکیه بر امکانات، دانش و تجربه داخلی کشور باشد و در صورت ضرورت، برای استفاده از ظرفیت های تکمیلی، به خارج از کشور مراجعه شود و این نگاه متفاوت از آن است که اقتصاد بر اساس شرایط خارجی هدایت شود.
وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید به دنبال سخت گیری درباره سفرهای خارجی نیست و فقط به دنبال این هدف است که این سفرها با هدف مشخص و برنامه ریزی برای حصول بیشترین بهره وری و کمترین هزینه ها انجام شود.
سیام(1)1429**1572
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]