واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دانش و فناوری رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی:
ایجاد صندوق توسعه ملی برای بازسازی صنعت دارویی
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی با تاکید بر اینکه صنعت دارویی کشور یک صنعت مونتاژ نیست، گفت: برای ایجاد صندوق توسعه ملی برای بازسازی و نوسازی صنعت دارویی در وزارت بهداشت پیگیر خواهیم بود ضمن آنکه درخواست ایجاد کارگروهی در بانک مرکزی برای بازسازی صنایع دارویی داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود نجفی در نشست تولید کنندگان مواد دارویی و مواد موثره دارویی با انتقاد از تلقی صنعت دارویی کشور به عنوان یک صنعت مونتاژ، افزود: این تلقی حتی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز وجود دارد در حالی که پس از انقلاب به همت محققان این صنعت امروزه به مرز خودکفایی در برخی از اقلام دارویی رسیدهایم. رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی با بیان اینکه در دنیا صنایع دارویی به دلیل ارزش افزوده بالایی که دارد در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: پس از صنعت دارویی، صنعت الکترونیک و تولید نرم افزار دارای بیشترین میزان ارزش افزوده است که این وضعیت نیز در صنعت دارویی کشور نیز حاکم است. وی به مشکلات شرکتهای تولید کننده دارویی کشور اشاره کرد و ادامه داد: این شرکتها در سالهای 90 و 91 و بخشی از سال 92 سالهای سختی را پشت سر گذاشتهاند و نیازهای مالی خود را به روشهای مختلف تامین کردند. نجفی بحران ارزی کشور را از دیگر مشکلات این شرکتها نام برد و اضافه کرد: برگشت سرمایه این شرکتها به دلیل بدقولیهای دولت محقق نشد به گونهای که از سیستم بیمارستانی تا هزار میلیارد تومان بالغ میشود ضمن آنکه به ما گفتهاند داروهایی را که با قیمت گذشته فروختهایم را با ارز آزاد تسویه کنیم. وی به روز رسانی تجهیزات صنعت دارو را از دیگر نیازهای این صنعت نام برد و خاطر نشان کرد: در این زمینه پیشنهاد میشود تا کارگروهی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود تا راهکارهایی در این زمینه ارائه دهند تا شرکتهای تولید کننده از این مشکلات رهایی یابند. رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی نحوه ثبت سفارشات را از دیگر موانع پیش رو این شرکتها نام برد و یادآور شد: در گذشته به دلیل کسب اطلاعات از واردات و صادرات هر نوع واردات و صادرات باید در وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت میشد ولی در حال حاضر گمرکات کشور مجهز به پرتال هستند از این رو نیاز به ثبت سفارش در این وزارتخانه نیست. نحفی خاطر نشان کرد:در این راستا تقاضا میشود تا نسبت به حذف برخی از دستور العملها برای تسهیل در گردش کار اقدام شود. وی نبود رقابت میان شرکتهای تولید کننده دارو را از دیگر چالشهای این حوزه عنوان کرد و گفت: باید راهکارهایی در نظر گرفته شود تا رقابت در بازار اصلاح شود در حالی که شرکتهای دارویی برای کسب سود خود زنی میکنند، به داروخانهها زیرمیزی میدهند تا فضایی را برای خود فراهم کنند هرچند که ما با آنها برخورد میکنیم اما راهکاری برای رقابت سالم وجود ندارد.
نجفی همچنین گفت: برخی داروها را میتوان از سیستم قیمتگذاری و بیمه خارج کرد و این موضوع را در قالب داروهای OTC پیشنهاد دادهایم که امیدواریم عملیاتی شود البته سازمان غذا و دارو با آن موافقت کرده است. رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: برای ایجاد صندوق توسعه ملی و بازسازی و نوسازی صنعت دارویی در وزارت بهداشت پیگیر خواهیم بود.
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ - ۱۶:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]