واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نخست وزیر پاکستان خواستار پیشبرد گفت وگوهای صلح با شبه نظامیان شد اسلام آباد - ایرنا - ˈمحمد نواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان روز پنجشنبه در دیدار با اعضای کمیته صلح دولت اسلام آباد با گروه طالبان پاکستان تاکید کرد: گفت وگوهای صلح میان دولت و شبه نظامیان باید تا زمان پایان خشونت ها و برقراری کامل ثبات در پاکستان ادامه پیدا کند.

دفتر نخست وزیری پاکستان با انتشار بیانیه رسمی اعلام کرد که نواز شریف در اسلام آباد با اعضای کمیته صلح دولت به سرپرستی ˈعرفان صدیقیˈ مشاور نخست وزیر و نمایندگان طالبان پاکستان به سرپرستی ˈمولانا سمیع الحقˈ رییس حزب جمعیت علمای اسلام شاخه سمیع دیدار کرد.
در این بیانیه آمده است؛ نخست وزیر پاکستان با تبادل نظر درباره راههای پیشبرد مذاکره های صلح از تلاش های نمایندگان دولت و طالبان در این خصوص قدردانی کرد.
این نخستین دیدار نمایندگان طالبان پاکستان با نواز شریف پس از آغاز گفت وگوهای بحث برانگیز صلح میان دولت و شبه نظامیان است.
روز گذشته (چهارشنبه) اعضای کمیته چهار نفری صلح دولت پاکستان در شهر ˈاکوره ختکˈ در شمال غرب این کشور (واقع در 100 کیلومتری اسلام آباد) در اقامتگاه ˈمولانا سمیع الحقˈ با اعضای کمیته صلح طالبان دیدار کرده بودند.
منابع خبری گزارش دادند که دیدار امروز نخست وزیر پاکستان با اعضای کمیته دولت و طالبان در حالی صورت می گیرد که اسلام آباد بمنظور پیشبرد مذاکره با طالبان تصمیم به تشکیل کمیته جدیدی گرفته است.
نواز شریف خطاب به مولانا سمیع الحق (معروف به پدر معنوی طالبان) تاکید کرد که دولت پاکستان هیچ ایده ای برای انجام عملیات گسترده نظامی در مناطق قبایلی در شمال غرب پاکستان نداشته و تلاش دارد تا در وضعیت فعلی و بطور فوری به مسائل رسیدگی شود.
شریف افزود که دولت اسلام آباد از هیچ تلاش و همکاری برای بررسی و اجرای توصیه های اعضای کمیته صلح دولت و نمایندگان طالبان دریغ نمی کند.
نخست وزیر پاکستان خاطر نشان کرد: پایان دادن به خشونت ها و ارتقای صلح در کشور وظیفه قانونی، انسانی و اخلاقی وی است ،زیرا پاکستان تاکنون هزینه های سنگینی در پی گسترش تهدید تروریسم و خشونت متحمل شده است.
پس از این دیدار سرپرست کمیته صلح طالبان پاکستان در گفت وگو با خبرنگاران گفت: دیدار امروز با نخست وزیر مثبت بوده و منتخبان طالبان تا چند روز آینده بمنظور نشست با سرکرده های شبه نظامیان عازم مناطق قبایلی ˈوزیرستانˈ خواهند شد.
مولانا سمیع الحق افزود: مذاکره کنندگان دو طرف باید با هماهنگی عناصری که خواستار بی نتیجه بودن تلاش های صلح در پاکستان هستند را شناسایی و طرح های آنان را شکست دهند.
عرفان صدیقی سرپرست کمیته صلح دولت پاکستان نیز اعلام کرد: نواز شریف بر ضرورت ارتقای صلح در پاکستان تاکید کرده و اکنون می توان به موثر بودن پیشبرد گفت وگوهای صلح با شبه نظامیان امیدوار بود.
وی افزود: روند ارتباط با شبه نظامیان و مطلع شدن از خواسته و مواضع آنان به پایان رسیده و دو طرف مذاکره کننده در حال حاضر به مرحله تصمیم گیری و اجرا رسیده اند.
نواز شریف نخست وزیر پاکستان روز 15 بهمن در جلسه علنی نمایندگان مجلس ملی اعلام کرد که ˈعرفان صدیقیˈ مشاور نخست وزیر و سرپرست کمیته صلح دولت ، ˈرحیم الله یوسف زییˈ روزنامه نگار برجسته، ˈرستم شاه مهمندˈ سفیر پیشین پاکستان در افغانستان و سرگردˈ عامرˈ افسر سابق سازمان اطلاعات این کشور از اعضای کمیته صلح برای پیشبرد مذاکره میان دولت و شبه نظامیان تحریک طالبان انتخاب شدند.
نمایندگان طالبان پاکستان موسوم به (تی تی پی) را نیز مولانا سمیع الحق (سرپرست)، ˈمحمد ابراهیم خانˈ رییس ایالتی حزب جماعت اسلامی و ˈمولانا یوسف شاهˈ دستیار ارشد سمیع الحق تشکیل می دهند.
آساق ** 1095**5981
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]