واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
تولید راه حل خودکفایی محرومان اردبیل/ مددجویانی که تولید کننده شدند
اردبیل – خبرگزاری مهر: در حالی پنج درصد از جمعیت استان اردبیل تحت پوشش کمیته امداد بوده و به عنوان مددجو خطاب می شوند که این افراد نشان داده اند که با حمایت و مساعدت می توانند محرومیت را پشت سر گذاشته و در عرصه تولید گام نهند.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از اهداف سند چشم انداز 20 ساله کمیته امداد خود اتکاء کردن افراد و خانواده ها بعد از شناخت انواع محرومیت و ارتقا سطح زندگی محرومان است. در پیش گرفتن این سیاست باعث شده تا حمایت های نقدی و غیر نقدی کمیته امداد وابستگی مداوم ایجاد نکرده و در عوض بتواند زمینه ای برای احیای زندگی فرد و گریز از حصار محرومیت ایجاد کند. این آرمان در سال های اخیر با عنوان خودکفایی مددجویان طرح شده و کمیته امداد اردبیل توانسته تاکنون 11 هزار خانوار را خودکفا کند که در مقایسه با رقم پوشش 31 هزار خانوار قابل توجه است. عمده خودکفایی تنها در سایه ایجاد زمینه شغلی برای افراد خانوار و به ویژه سرپرست آن ایجاد شده است، بطوریکه با وجود ایرادات ریز و درشت نحوه اجرای مشاغل خانگی و تسهیلاتی که دیر هنگام محقق شده و نابجا هزینه می شود. مدیر کل کمیته امداد استان اردبیل معتقد است همین خود اشتغالی بود که امروز مددجویان کمیته امداد را به یکی از اهرم های درآمدزایی استان تبدیل کرد.
درآمدزایی 600 میلیارد ریالی مددجویان دامدار به گفته بهروز زلالی در صورتی که مشاغل خانگی به درستی اجرا شود و دستگاه اجرایی نظارت مداوم داشته باشد این طرح می تواند خروجی قبل توجهی داشته باشد. وی که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، افزود: در حال حاضر 42 درصد از مددجویان کمیته امداد استان بیش از 60 سال سن داشته و از کار افتاده محسوب می شوند. به گفته زلالی در روی دیگر سکه مددجویان جوان و نیروی کاری وجود دارد که فقط با حمایت و دستگیری اندک نه تنها می توانند صاحب شغل شوند بلکه در ادامه خانواده خود را نیز تامین می کنند. مطابق اظهارات این مسئول در حال حاضر در بخش طرح های حود اشتغالی دامی این مهم محقق شده و شش درصد از دام سنگین و پنج درصد از دام سبک استان تحت اختیار مددجویان کمیته امداد است. وی ادامه داد: 32 هزار و 649 راس دام سنگین، 121 راس دام سبک، 20 هزار قطعه طیور و دو هزار و 671 کندوی عسل متعلق به مددجویان کمیته امداد است. مدیر کل کمیته امداد استان با بیان اینکه مددجویان با آموزش و استفاده از تسهیلات مشغال خانگی به شغل و دام خود دست یافته اند، تاکید کرد: در حال حاضر سالانه 20 هزار و 63 تن گوشت قرمز، 18 هزار تن شیر و 62 تن پشم و کرک توسط مددجویان تولید می شود. به عبارتی باید اذعان داشت مددجویانی که تا چندی پیش با ماهیانه ناچیز کمیته امداد و هدایای مردمی روزگار سپری می کردند و امروز بالغ بر 600 میلیارد ریال سالانه درآمد ایجاد می کنند.
خودکفایی که کمیته امداد به آن تاکید دارد در حد و اندازه ای است که با تورم امروز بتواند نیاز یک خانوار را تامین کند، چنانچه به گفته زلالی متوسط درآمد خوکفایی شش میلیون و 250 هزار ریال است. اجرای این طرح محدود به طرح های دامداری نبوده و در حال حاضر در شهرستان کوثر مددجویان کمیته امداد طویله بی استفاده ای را تنها با مبلغ اولیه 80 میلیون ریال به کارگاه خیاطی تبدیل کرده اند. مدیر کل کمیته امداد استان تصریح کرد: این مددجویان در ابتدا حتی اعتیاد به مصرف مواد مخدر داشته و در وضعیت اسفناکی زندگی می کردند. وی افزود: امروز اما با ترک اعتیاد که ثمره بیکاری بود و درآمد ماهانه 10 میلیون ریال می توانند معاش خود و خانواده شان را تامین کنند. فعال سازی کارگاه های فرش بافی برای مددجویان در عین حال بخش عمده دغدغه کمیته امداد حمایت از زنان سرپرست خانوار است که در حال حاضر 57 درصد از خانوارهای تحت پوشش را شامل می شوند. اغلب زنان به دلیل فوت همسر در 52 درصد خانوارها و طلاق در چهار درصد مجبور به تامین معاش خود و خانواده تحت پوشش شده اند. زلالی با اظهار تاسف از افزایش سالانه آمار زنان سرپرست خانوار معتقد است، کمیته امداد آموزش و خود اشتغالی را به عنوان گزینه عملی معیشت این زنان در نظر گرفته و با آموزش قالی بافی توانسته است هزار و 400 قالیباف در سراسر استان تربیت کند.
علاوه بر این کار بر روی سنگ های قیمتی و طلاسازی نیز جزو مشاغل پیشنهادی درآمد زا برای زنان سرپرست خانوار است که با حداقل امکانات بتوانند باری از دوش خانواده خود بردارند. در سال جاری سه هزار و 500 طرح عملی با هدف خودکفایی مددجویان با اعتبار 190 میلیارد ریال به اجرا درآمده است که در مقایسه با سهمیه دو هزار و 800 موردی کارگروه اشتغال استان تمرکز کمیته امداد به مباحث خودکفایی مددجویان را تاکید دارد. زلالی معتقد است عمده این تمرکز در آموزش و سپس پیشنهاد زمینه شغلی است. تاجایی که 9 هزار و 200 نفر آموزش دیده و برای 978 نفر شغل ایجاد شده است. مسئولان این نهاد حمایتی تاکید دارند که هم اکنون کمیته امداد غالب فکری گدا پروری را در هم شکسته و به دنبال راهکار اساسی گریز مددجو از محرومیت است. امروز این تفکر باعث شده که ضرب المثل یاد دادن ماهیگری به جای دادن ماهی برای دستانی که نه کمبود استعداد و مهارت بلکه کمبود حمایت دارد، محقق شود. ............................. گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۲/۱۲/۱۴ - ۰۹:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]