تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804676111




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا نشان دادن چهره حضرت عباس(ع) به مصلحت است؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: آیا نشان دادن چهره حضرت عباس(ع) به مصلحت است؟ وبلاگ > پورحسین، رضا - هرکسی از شخصیت ابوالفضل العباس(ع) طرحواره ای درذهن خویش ساخته است که درون سازمان روانی ذهنی وی توحیدیافته است. ممکن است نشان دادن چهره ایشان ، بدلیل تطابق آن با چهره عینی یک بازیگر، موجب فروریختن طرحواره ای شود که موجب ارامش ومعنویت حماسی فرد بوده است.

این روزها حرف وحدیث درباره فیلم رستاخیز، ساخته کارگردان برجسته ومتعهد کشورمان، آقای احمدرضا درویش فراوان است. نظرات گوناگونی درباره ساختار، نوع روایت، مسایل محتوایی درزمینه های هنری، اعتقادی، فقهی و بعضا سیاسی مطرح شده است. نوع وحجم اظهارنظرها درباره فیلم سینمایی رستاخیز، جدا ازانگیزه های متفاوت، بیانگر حساسیت موضوع و دغدغه هایی است که موجب نقد وبررسی می شود. فضای نقد این چنینی را باید پاس داشت وبرای عمق بخشیدن به فضای نقد، توصیه می شود این گونه موضوعات در بحثهای گروهی که تعاطی افکار به خوبی بکار می افتد؛ متجلی شود.     موضوعی که درباره این فیلم، حساسیت بیشتری را برانگیخته است، نشان دادن چهره قمربنی هاشم، عباس ابن علی (ع)است. اظهارنظرهای فراوانی درباره نشان دادن ویا نشان ندادن چهره ایشان به لحاظ تاریخی، فقهی و اعتقادی مطرح شده است. اینجانب سعی دارم این موضوع را به لحاظ روانشناختی مورد توجه قراردهم.     براساس یافته های روان شناختی، هرفرد واجد یک سازمان روانی ذهنی است که بتدریج دراثر تعامل درون وبرون، پدید می آید. درون این سازمان، طرحواره های زیادی شکل می گیرد که درصورت همگونی با سازمان روانی فرد، موجب ارامش ذهنی و درصورت همگون نبودن با سازمان روانی ، ممکن است موجب تنش روانی شده و میزانی از سلامت روانی ِ فرد را به مخاطره اندازد. انسانها با طرحواره های ذهنی خود که بتدریج شکل گرفته اند زندگی می کنند . طبیعی است تخریب آنها به هرمیزانی، موجب برهم خوردن آرامش ذهنی فردخواهدشد.     طرحواره های که ازشخصیت ابوالفضل العباس(ع) درذهن ها شکل گرفته است، شخصی و ذهنی (Subjective)، و صفات این شخصیت، ناظر به آموزه ها و شنیده هایی است که از روایتگران حماسه کربلا در اذهان بوجودآمده است. طبیعی است این طرحواره (Schema) روز به روز استجکام بیشتری می یابد و تحت تاثیر روایت های شنیداری وبازسازی های هنری، متحول می شود.      روایت هنرمندانه از رگه های رفتاری و شخصیتی آن حضرت، کاری بسیارشایسته است و می تواند برخی تصورات ناصحیح را اصلاح ویا تصویر قبلی را تکمیل نماید. اما نشان دادن چهره ایشان، ممکن است موجب واگرایی بین تصویر شکل گرفته درطرحواره ذهنی، و تصویر عینی یک بازیگر گردد. دراین صورت، ممکن است ذهنیت شکل گرفته از ایشان  بدلیل عینیت بخشیدنِ چهره ای متناظر با چهره عادی،  فرو ریزد و طرحواره  شکل گرفته وتوحیدیافته فرد به مخاطره افتد. درواقع، این واگرایی به معنای واگرایی طرحواره ذهنی دستکاری شده با سازمان روانی ذهنی فرد خواهدشد که دراین صورت، امکان بروز تنش ذهنی درفرد، دورازانتظارنیست.    بنظر اینجانب، نشان دادن چهره ایشان، موجب تنزل منزلت مقدس وی در اذهان خواهدشد. قهرمانهای عینی شده، حداکثر قابل احترام خواهند بود، نه موجد حماسه وعشق. من فکرمی کنم خوب است واقعه کربلا را به خوبی وهنرمندانه بازسازی وروایت کنیم، اما  اجازه دهیم که مخاطب ما،  با ابوالفضلی که درذهن خویش ساخته است، آرامش داشته باشد وآن را با چهره دیگری که ممکن است شخصیت متفاوتی از آن حضرت را بسازد، جابجا نکنیم.



دوشنبه 12 اسفند 1392 - 23:57:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن