واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ (۱۹:۵۱ب.ظ)
استاندار چهار محال و بختياري: حفر تونل انتقال آب، مرگ چهارمحال و بختياري را به دنبال دارد سليماني دشتکي گفت: انتقال آب بين حوضه اي به وسيله حفر تونل مرگ باعث مرگ و نابودي اين استان مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، سليماني دشتکي استاندار چهار محال و بختياري آب را مايه حيات و وجود آن در چهارمحال و بختياري را باعث زنده ماندن اين استان اعلام و تأکيد کرد: حفر تونل هاي گلاب و بهشت آباد، استان ما را به طور کامل نابود مي کند.
وي خشک سالي هاي پي در پي هفت سال گذشته در کشور و به ويژه چهارمحال و بختياري را باعث کمبود منابع آبي دانست و افزود: اکنون آبي در اين استان براي انتقال بين حوضه اي وجود ندارد.
سليماني دشتکي سرانه ي روزانه ي مصرف آب در استان اصفهان را 100 ليتر بالاتر از ميانگين کشوري اعلام و تصريح کرد: صرفه جويي در اصفهان نقش مهمي در بهبود مديريت مصرف آب دارد.
استاندار چهارمحال و بختياري ظرفيت ذخيره آب در پشت سد زاينده رود را يک ميليارد و 400 ميليون مترمکعب برشمرد و گفت: اکنون تنها 110 ميليون مترمکعب در پشت اين سد وجود داشته که بيش از 60 ميليون مترمکعب آن گل و لاي و فقط 50 ميليون مترمکعب آب موجود است.
وي مصرف آب کارخانجات صنعتي اصفهان را بسيار بالا اعلام و خاطرنشان کرد: با نوين کردن دشتگاه هاي کارخانجات، استفاده از پساب هاي صنعتي براي مصرف کارخانجات، صرفه جويي در مصرف روزانه خانوارها، اجراي شبکه آبياري نوين در زمين هاي کشاورزي و استفاده از ارقام کم مصرف محصولات کشاورزي مي توان ذخيره آب در پشت سد زاينده رود را افزايش داد و آب را در رودخانه جاري کرد.
سليماني دشتکي حفر تونل گلاب را غيرقانوني و بدون مجوز دانست و افزود: حفر تونل 65 کيلومتري بهشت آبادنابودي چهار شهرستان در چهارمحال و بختياري و دو شهرستان در اصفهان را به دنبال دارد.
استاندار چهارمحال و بختياري اظهارداشت: حفر تونل سوم کوهرنگ نيز باعث خشک شدن بسياري از چشمه ها و قنات هاي در مسير حفر اين تولن شده که پرداخت غرامت به ساکنان اين منطقه ضروري است.
وي ادامه داد: در سال هاي اخير سطح آب هاي زيرزميني اين استان حداقل 23 متر کاهش يافته است.
سليماني دشتکي از وجود 850 رشته قنات در چهارمحال و بختياري و خشک شدن افزون بر 60 درصد اين قنات ها اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون 218 شهرو روستاي اين استان با تانکر آبرساني سيار مي شود.
وي با اشاره به استفاده نکردن از آب هاي سطحي در چهارمحال و بختياري گفت: 93 درصد صنايع و 70 درصد کشاورزي استان از منابع آب زيرزميني استفاده مي کنند.
استاندار چهارمحال و بختياري تأکيد کرد: وکلا بايستي با ارائه ي طرح هاي حقوقي مناسب مساله ي چالش ها و مشکلات اجتماعي مربو به آب را از کف خيابان ها جمع و آن را در مجامع علمي و کارشناسي بررسي کنند.
وي افزود: قضات و وکلا همچنين بايستي براي رسيدن سريع تر به توسعه ي همه جانبه و پايدار، امنيت سرمايه مربوط به سرمايه گذاران در چهارمحال و بختياري را تأمين کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]