واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > هرمزگان
بزرگترین مانور جستجو و نجات دریایی منطقه خلیج فارس در هرمزگان برگزار شد
بندرعباس - خبرگزاری مهر: بزرگترین مانور جستجو و نجات دریایی منطقه خلیج فارس با حضور مسئولان محلی شهرستان بندرعباس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ظهر دوشنبه در مراسم برگزاری مانور بزرگ جستجو و نجات دریایی که برای نخستین بار در منطقه خلیج فارس و در آب های ساحلی بندرعباس عملیاتی شد. بیان داشت: این مانور که توسط مرکز هماهنگی و جستجو و نجات دریایی (MRCC) هرمزگان طراحی شد، ساعت 10:30 صبح روز دوشنبه دوازدهم اسفندماه جاری در آب های ساحلی بین بندرعباس و جزیره هرمز برگزار شد. مهدی نوفرستی عنوان کرد: یک فروند هواپیمای فوکر F27، دو فروند بالگرد، دو فروند شناور ناجی، سه فروند شناور مسافری، یک فروند لندینگ کرافت، سه فروند شناور یدک کش، دو فروند شناور هادی، سه فروند شناور ناجی دریابانی، یک فروند شناور هلال احمر و چهار فروند شناور همیار ناجی در این مانور بزرگ شرکت کردند.
نوفرستی با اشاره به سناریوی این مانور گفت: یک شناور مسافری حامل 80 نفر سرنشین از بندر شهید حقانی بندرعباس- به عنوان بزرگترین بندر مسافری کشور- عازم بندرگاه جزیره هرمز شد؛ شناور مذکور در فاصله دومایلی ساحل بندرعباس دچار آتش سوزی و آبگرفتگی شد که به همین دلیل به مرکز هماهنگی و جست و جو و نجات دریایی (MRCC) اعلام اضطرار می کند.
وی ادامه داد: بلافاصله، از سوی این مرکز به ارگان های دریایی همکار تقاضای کمک و مشارکت می شود و طی یک عملیات نفسگیر یک ساعته، 80 سرنشین شناور مسافری حادثه دیده نجات یافته و شناور مضطر نیز غرق می شود.
این مسئول اضافه کرد: همچنین در عملیاتی دیگر، یک اقدام خرابکارانه و گروگانگیری نیز در شناور یدک کش مستقر در محل برگزاری مانور نیز خنثی می شود. از سوی دیگر، یک نفر پایلوت (راهنما) در حین خروج یک کشتی از کانال بندر شهید باهنر از روی شناور به دریا سقوط می کند که پس از تقاضای کمک، توسط شناور ناجی از خطر غرق شدن نجات می یابد.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان هدف از برگزاری این مانور را ایجاد آمادگی درون سازمانی و برون سازمانی و همچنین تقویت سطح هماهنگی ها بین ارگان های درگیر با عملیات جستجو و نجات دریایی در آب های خلیج فارس جهت اقدام به موقع و سریع عنوان کرد که در آستانه آغاز طرح نوروزی سال 93 انجام می شود.
وی اضافه کرد: ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان، واحد پروازی یگان هوادریا، دریابانی، جمعیت هلال احمر، ادارات کل فرودگاه ها و هواشناسی در برگزاری این مانور بزرگ، یاریگر اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان هستند.
به گفته نوفرستی، اهمیت این مانور جستجو و نجات دریایی که در مقیاس بزرگ برگزار می شود، بدان جهت است که منطقه خلیج فارس برای نخستین بار نظاره گر عملیاتی با این حجم کار و گستردگی بود. به گزارش مهر، سناریوی اول جستجو در مقیاس بزرگ است در این سناریو یک شناور مسافربری با 70 سر نشین به طور فرضی دچار آتش سوزی شده و اعلام استراق به مرکز کنترل اعلام می کند و مجبور می شود دستور ترک شناور را صادر کند. مسافران در قالب چهار گروه در نقاط مختلف از شناور خارج می شوند و بعد از ان عملیات امداد و نجات توسط شناورهای ناجی و آذرخش یک و دو برای بیرون آوردن مسافران از اب شروع می شود. شناورهای آذرخش یک و دو برای نجات گروه های 15 نفره ،لندیگرافت گروه 18 نفره، شناور ناجی 12 گروه 6 نفره و شناور ناجی 16 گروه 7 نفره را نجات می دهد و همیاران ناجی که سه شناور است اقدام به کمک کردن 3گروه 2 نفره می کند.و در اخر هم دو بالگرد وارد منطقه می شوند و 2 نفر آخر را از اب بیرون می آوردند. سناریوی دوم یدک کش با باری است که از بندر نامشخصی وارد مناطق بندری شهر می شود و هدف آن خرابکاری و انفجار مواد منفجره در منطقه را دارد. این یدک کش توسط نیروهای امنیتی شناسایی می شود و با اقدامات به موقع 4 انفر از افراد داخل یدک کش را دستگیر می کنند ولی در این بین یک نفر از آنها که در یدک کش هنوز حضور دارد و اقدام به انفجار یکی از کانتینرها می کند و کانتینر منفجر می شود و فرد آخر نیز دستگیر می شود و نیروهای امنیتی مربوطه به وسیله بالگرد به یدک کش می آیند تا اقدامات خنثی سازی دیگر کانتینرها در یدک کش مربوطه انجام شود. سناریوی سوم که در همان شناور سناریوی دوم انجام می شود عملیات اتفا حریق است که شناور ناجی 12 در شحنه حضور می یابد و با همکاری دو فروند یدک کش آتش خوار به نام عاشورا و گنو به خوبی عملیات انجام می پذیرد. سناریوی چهارم در خصوص پای لود هست که می توان انرا ادم به دریا هم نامید.در زمانی که یک کشتی وارد منطقه ناشناخته می شود تا اینکه بتواند بصورت امن وارد بندرگاه شود درخواست پای لود یا راهنما می کند که وظیفه پای لود یا راهنما هدایت شناور از داخل خوابگاه تعیین شده و پهلو دادن شناور به صورت ایمن به کشتی و بر عکس است. پای لود توسط قایق پای لود بر به کشتی مورد نظر وارد شود که در هنگام ورود راهنما به کشتی در اثر پوسیدگی پله راهنما ،پای لود در آب سقوط می کند و نجات پای لود توسط شناور پای لود بر و همکاری ناجی 16 انجام می گیرد.
۱۳۹۲/۱۲/۱۲ - ۱۶:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]