واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی: آیین نامه قانون ایمنی زیستی بازنگری می شود تهران- ایرنا- رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت : دستور بازنگری در آیین نامه قانون ایمنی زیستی در کشور از سوی معاون اول رییس جمهوری صادر شده است و این بازنگری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و با همکاری انجمن های علمی انجام می شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ، بهزاد قره یاضی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مورد نحوه تصویب قانون ایمنی زیستی در کشور گفت: قانون ایمنی زیستی در روزهای پایانی دولت دهم و به صورت آنی در مدت دو هفته به همراه مصوبات و آیین نامه مربوط به آن در کشور تصویب شد.
وی یادآور شد که قانون ایمنی زیستی در 19 تیرماه 92 ابلاغ شد این درحالی است که این قانون مصوب 19 فروردین ماه 91 بوده است.
قره یاضی خاطرنشان کرد که ابلاغ این قانون پس از 15 ماه توسط مسئولان دولت دهم جای سوال دارد و این در حالی است که دنیا با سرعت باور نکردنی در زمینه زیست فناوری ،کشاورزی و ایمنی زیستی حرکت می کند .
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: آیین نامه مربوط به قانون ایمنی زیستی مصوب شورای عالی ایمنی زیستی نیست و این ایین نامه از سوی انجمن های علمی ایمنی زیستی و زیست فناوری مورد اعتراض قرار گرفت و این انجمن ها خواستار لغو این آیین نامه شدند.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران همچنین با بیان اینکه معاون اول رییس جمهوری دستور بازنگری در آیین نامه ایمنی زیستی را ابلاغ کرده است ، گفت: دستور بازنگری و اصلاح این آیین نامه به رییس سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ شده اما متاسفانه تاکنون در این زمینه هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تاکید کرد: براساس بررسی های کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در مورد نحوه تولید محصولات تراریخته در کشور در دولت های نهم و دهم مشخص شد که مسوولان وقت به خاطر تولید نشدن محصولات تراریخته مقصر شناخته شده اند.
قره یاضی افزود: نتیجه بررسی های کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی هم اکنون برای بررسی های بیشتر به قوه قضاییه ارسال شده است و باید در این زمینه تصمیم گیری شود.
رییس پژوهشکده مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از رسانه های حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی انتقاد کرد و گفت: چرا به جای واژه هایی مانند دستکاری ژنتیک از واژه های علمی مانند مهندسی ژنتیک استفاده نمی شود. استفاده از کلمات با بار معنایی درست باعث اقبال و خوش بینی در مورد علم ژنتیک خواهد شد.
قره یاضی در واکنش به خبرنگارانی که اصرار بر خطرناک بودن استفاده از محصولات تراریخته داشتند، خاطرنشان کرد : تاکنون در هیچ گزارش علمی و موثقی در دنیا از خطرات و یا زیان های محصولات تراریخته صحبت به میان نیامده است. اما اگر شما کسی بتواند گزارش مکتوب و مورد تایید دولتها و یا نهادهای رسمی در این زمینه بیاورید من به او 10 میلیون تومان جایزه می دهم .
وی گفت: در 18 سال گذشته حدود 27 کشور جهان از محصولات تراریخته استفاده کرده که بیش از نیمی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند. تا کنون حتی یک گزارش از ایجاد کوچکترین مشکل (حتی بروز حساسیت) در مورد استفاده از محصولات تراریخته ارایه نشده است .
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین یادآور شد: علاوه بر این سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر کشور موظف به رصد عارضه های ناشی از مصرف این گونه محصولات هستند ولی تاکنون هیچ مشکلی در این زمینه گزارش نشده است.
علمی(3)**9190** 1581
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]