تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844959836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش عملکرد 90 روز اول فعاليت استاندار کرمانشاه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ اسفند ۱۳۹۲ (۱۴:۵۴ب.ظ)
گزارش عملکرد 90 روز اول فعاليت استاندار کرمانشاه استاندار کرمانشاه گزارش عملکرد 90 روز اول فعاليتش به مردم شريف کرمانشاه را تشريح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج کرمانشاه؛ استاندار کرمانشاه عملکرد 90 روز اول فعاليتش به مردم شريف کرمانشاه را تشريح کرد.

*مقدمه؛
نيامده ام که آدم هاي خوب را پيدا کنم، آمده ام که خوبي را در آدم ها پيدا کنم.
صبحِ شنبه نهم آذرماه 1392 روزي نيست که هيچ گاه از خاطرم پاک شود. از هواپيما کوههاي زاگرس را که مي ديدم ياد اصل و تبار خودم مي افتادم. اصليت من بختياري است، قومي که در کوه هاي زاگرس شريک مردم کرمانشاه است و من حالا استاندار کرمانشاه شده بودم. رشته کوه هاي به هم پيوسته ي زاگرس، کرمانشاه را براي من به بختياري پيوند مي زد. نه، من اينجا غريبه نبودم. به خانه خود مي آمدم. من اين مردم را دوست دارم، با خود فکر مي کردم که آيا مردم از آمدن من خوشحال هستند يا نه؟
از هواپيما که پياده شديم، سوار اتومبيل شديم تا به استانداري برويم. در راه بنرهاي نصب شده اي را مي ديدم که روي آن ها براي من خوشامدگويي نوشته شده بود، اما نصب بنر کاري تشريفاتي است. دلم ميخواست بدانم در دل مردم چه نوشته شده است. اتومبيل که وارد استانداري شد همه ي خيال ها کنار رفت و با خود گفتم مردم الان درباره من نمي توانند قضاوت کنند. آنها که هنوز عملکردي ازمن نديده اند، زمان بايد بگذرد و آن وقت اين مردم خوب رسم قضاوت کردن مي دانند، بهتر است فقط به عملکرد ِ خوب بيانديشم و لحظه اي غفلت نکنم.
مراسم توديع و معارفه آغاز شد. نماينده ي ولي فقيه و امام جمعه کرمانشاه سخناني دلگرم کننده بيان کردند و واقع بينانه مشکل بيکاري ومشکلات ديگر مردم استان را نيز بيان کردند. هر چه از مراسم مي گذشت، با حرف هايي که گفته مي شد و نگاه هايي که معطوف به خودم مي ديدم سنگيني بار وظيفه را بيشتر بر دوش خود احساس مي کردم ومراسم که تمام شد ديگر همه سنگيني ها بر دوشم کامل شد.
حرف هايم در مراسم بسيار کوتاه بود. فقط مي خواستم بگويم و گفتم که براي خدمت آمده ام و تنوع قومي ومذهبي مردم کرمانشاه را پاس مي دارم. مي خواستم بگويم و گفتم که براي پيدا کردن آدم هاي خوب نيامده ام (فقط خداوند درباره ي خوبي و بدي آدم ها ميتواند قضاوت کند و معيارهاي ما آدم ها درباره ي خوبي و بدي کافي نيست). ما بايد خوبي را در آدم ها پيدا کنيم و هيچ انساني نيست که خوبي در وجودش نباشد.
و حالا حرفم را کامل مي کنم و مي گويم، من به کرمانشاه نيامده ام که بر اساس معيارهاي خودم انسان هايي را بد بنامم وکنار بگذارم و همه کارها را به انساني هايي بسپارم که خوب مي دانم، آمده ام که ضمنِ خوب دانستن همه ي انسان ها هر کسي را در جايگاهي قرار دهم که توانايي انجام وظايفش را داشته باشد.
حرف هايم در مراسم کوتاه بود. هيچ گاه سخنراني هاي طولاني و تهييجي را دوست نداشته ام. مردم نه تشنه حرف که تشنه عمل هستند چرا که "به عمل کار برآيد نه سخن" و اگر حالا در پايان يک روز سخت کاري مي خواهم بيدار بمانم و بگويم که در نود روزي که در کرمانشاه مسئوليت داشته ام چه چيزي از وضع واقع فهميده ام و چه تصميماتي گرفته ام، به اين خاطر است که مردم را نامحرم نمي دانم و اعتقاد دارم که بد وخوب کارها را بايد به مردم گفت. شنيدن خبرها و گزارش هاي مثبت، باعث اميد و شادي مردم مي شود و دانستن کاستي ها و نکات منفي هم حق مردم است. مردم قبل از اينکه به مثبت يا منفي بودن سخنان مسئولين بيانديشند، مشتاق شنيدن حقايق از زبان آنها هستند و سخن تلخ اما حقيقي را به سخن شيرين اما دروغين ترجيح مي دهند.

اين اولين يادداشت من براي مردم است واز اين به بعد مرتب، چند بار در هفته به مردم گزارش خواهم داد. اگر اولين يادداشتم را بعد از نود روز مي نويسم به اين خاطر است که به اين زمان نياز داشتم که به درکي از وضعيت کلي استان برسم و مقدمات کارها را فراهم کنم.

*اقتصادي؛
هيچ دستگاهي در استان حق ندارد که بنا به سليقه خودش اعمال محدوديت کند و مسير ايجاد سرمايه گذاري را با مشکل و موانع رو به رو سازد
نگاهم به توسعه تک بعدي نيست. توسعه در همه ي جنبه ها مهم است. به خوبي آگاهم که بدون توسعه ي سياسي، اجتماعي و فرهنگي، توسعه ي اقتصادي امکان پذير نيست. اما در شرايط امروز مطالبه ي اصلي مردم از دولت، بهبود اوضاع اقتصادي است. وضعيت اقتصادي ما اورژانسي است به همين خاطر طي نود روز گذشته با اينکه به طور کلي از وضعيت بحراني اقتصاد استان آگاه بودم اما در پي درکي از ريزِ مسائل و مشکلات بودم و تصميم هاي اوليه را نيز در اين زمينه گرفتم و اجراي آنها آغاز شد.
در همان روز اول، اولين جلسه را با فرمانداران گذاشتم و از آنان خواستم تا آنچه از استعداد و امكان در شهرستان هاي تحت مسئوليت شان است در قالب طرح و پروپوزال تهيه كنند و مستند ظرف 10روز ارائه بدهند. همين موضوع را بلافاصله بعد از فرمانداران از معاونين و مديران خواستم كه تجربيات و پيشنهادات را براي بهبود وضع و توسعه بيشتر و سريع تر به من بدهند. همان روز جلسه اي با اتاق بازرگاني داشتم. جلسه با اتاق بازرگاني اولين جلسه ي اقتصادي من بود. اتاق بازرگاني نماينده ي بخش خصوصي است و براي برون رفت از وضعيت اقتصاديِ امروز بهترين کار تقويت بخش خصوصي است. و بعد از آن جلسه تا پايان نود روز حدود صد جلسه و ديدارِ مفيد، درباره ي وضعيت اقتصادي استان داشته ام.

کنار نهادن نگاه غير کارشناسي:محال است که بتوانم با استبداد رأي توسعه اقتصادي را در استان محقق کنم. توسعه ي اقتصادي با استفاده از خرد جمعي محقق مي شود و من بدون نظر کارشناسان هيچ کاري نخواهم کرد. من عقل کل نيستم و تمام مشکلات اقتصادي که مردم با آن مواجه اند نتيجه ي عملکرد کساني است که خود را عقل کل مي دانستند. تصميمات اقتصادي بايد متکي به علم باشند. يازده روز از مسئوليتم درکرمانشاه نگذشته بود که از مرکز هم انديشي با محوريت "دکتر محسن رناني" خواستم که به عنوان بازوي مشورتي استانداري در برنامه ريزي هاي اقتصادي فعال باشند. نه فقط از اقتصاددان بزرگي چون دکتر رناني که از همه صاحب نظران اقتصادي مشورت خواهم گرفت. ترجيح مي دهم گام هاي اقتصادي در کرمانشاه کُند اما محکم و حساب شده باشند تا اينکه سريع و پر هياهو اما شتابزده و زيان بار.

مهم ترين نکته اي که دکتر رناني بر آن تاکيد داشت و از اولويت هاي من نيز هست اينکه به توسعه نگاه پروژه اي نداشته باشيم. اين پروژه ها نيستند که توسعه اقتصادي را محقق مي کنند. بايد به توسعه نگاه پروسه اي داشته باشيم. توسعه يک پروسه (فرآيند) است. در اين نود روز سعي کردم کساني را به کار بگيرم که نگاه پروژه اي از اقتصاد را کنار نهاده باشند. در آينده نيز همين مشي را با جديت ادامه خواهم داد.

بانک ها: بخشي از اصلي ترين مشکلات اقتصادي مردم کرمانشاه مربوط به کاستي هاي نظام بانکي است. مردم طي سال هاي گذشته از بي عدالتي ها در تخصيص وام هاي بانکي بسيار آسيب ديده و رنجيده خاطر شده اند. طرح هاي اقتصادي ارائه شده به بانک هاي عامل بايستي توجيه اقتصادي داشته باشند. در چهارمين روز، در جلسه اي، از مديران عامل بانک هاي دولتي خواستم که از اين به بعد بايد با استراتژي هاي مدرن بانکي فضاي رقابتي سالمي ايجاد کنند چرا که تنها در چنين فضايي امکان اشتغال زايي و پويايي جامعه امکان پذير است.

گزارش هايي مستدل از بانک ها خواستم و اين گزارش ها را پيگيري کرده و در آينده نيز پيگيري خواهم کرد. اگر در يک مملکت سيستم بانکي درست کار نکند، تلاش و فعاليت همه ي بخش هاي ديگر بيهوده است. در هشتمين روز به فعالين بخش خصوصي اعلام کردم که هدف ما بزرگ کردن بخش دولتي و شبه دولتي نيست. بخش خصوصي بايد قوي شود و هر سرمايه گذاري که به استان بيايد همه کاري براي سهولت و آرامش سرمايه گذاري او خواهم کرد.

کشاورزي: نُه روز بعد از حضور درکرمانشاه، اعضاي کارگروه تخصصي امور اقتصادي را ملاقات کردم. گزارش هاي آنها نشان مي داد اوضاع کشاورزي در کرمانشاه وخيم است و اين وخامت نتيجه ي عدم استفاده صحيح و بهينه از منابع آبي استان است. غير علمي برخورد کردن با منابع آبي باعث عدم مکانيزه شدن کشاورزي شده است. گفتگوهايي با قائم مقام وزير نيرو در خصوص رفع مشکلات مربوط به پروژه هاي آبي استان داشتم و در پي آن مذاکرات، وزير نيرو براي همين مساله به کرمانشاه آمدند تا با هم انديشي ها و اتخاذ تصميم گيري هاي لازم، گام هاي ضروري در جهت توسعه کشاورزي را برداريم.

مباحث توسعه ي کشاورزي را به طور جدي در جلسه اي چهار ساعته با فرمانداران، درست ده روز بعد از معارفه مطرح کردم.

دکتر نوبخت نيز در سفري که بيست و ششم آذرماه به استان داشت، خبرهاي خوبي درباره ي اختصاص منابع مالي به بخش هاي کشاورزي در بودجه سال آينده داد و گفت که با توجه به ظرفيت هاي بالقوه تان مي توانيم از اين صندوق استفاده کنيم.

استان كرمانشاه حدود يك ميليون هكتار اراضي قابل كشت دارد كه قريب سيصد هزار هكتار آن آبي است. استان، با ميانگين بارش سالانه بيش از چهارصد ميلي متر از وضعيت بارشي مناسبي برخوردار است و با توجه به اين منابع آبي قادريم سطح اراضي آبي استان را تا پانصد هزار هكتار افزايش دهيم.

مجموع توليدات بخش كشاورزي استان بيش از چهار ميليون تن است و با بر نامه ريزي هايي که صورت گرفته است، در آينده قادر خواهيم بود که ده درصد غذاي كشور را در استان تامين كنيم. اين اعداد و ارقام نشان دهنده ظرفيتهاي خوب استان دربخش كشاورزي است و از طرف ديگر وجود دانشگاه رازي وپرديس كشاورزي آن شرايط علمي خاصي رابراي توسعه بخش كشاورزي استان به وجودآورده است. تربيت نيروهاي متخصص کشاورزي براي حرکت به سمت کشاورزي صنعتي مهم ترين کاري است که بايد انجام دهيم.

چهاردهم بهمن و همزمان با دهه فجر از چندين طرح کشاورزي همچون طرح هاي احداث گلخانه هيدروپونيك توليدكننده گل شاخه در محل روستاي سالارآباد مياندربند، پرورش قارچ خوراكي در محل روستاي قمشه ماهيدشت و احداث ايستگاه پمپاژ در محل درود فرامان از جمله طرح هايي بودند كه از آنها بازديد کردم. با بهره برداري از اين طرح ها زمينه اشتغال بيش از دويست و شصت نفر فراهم مي شود. همچنين در همين روز طرح توليد بذر هيبريد توليدكننده دانه هاي بذر با اعتباري بالغ بر شش ميليارد تومان در منطقه ماهيدشت را افتتاح کردم.

اشتغال: مهم ترين دغدغه استان بحث ايجاد اشتغال است. سعي کردم و اين سعي ادامه خواهد داشت که ساختار اجرايي استان همراه وهمگام با کارآفرينان و صنعت گران اصلاح شود تا امکان اشتغال زايي جوانان فراهم شود و به تمامي دستگاه هاي اجرايي نيز اعلام کرده ام که مهمترين کار در استان تلاش براي ايجاد اشتغال جوانان است.

در بحث اشتغال دريافتم که بخش زيادي از مشکلات از اينجا ناشي مي شود که بسياري از جوانان آموزش لازم براي کار را نديده اند و اين بي شک از عدم استفاده از ظرفيت هاي فني و حرفه اي طي سالهاي گذشته بوده است. ما براي تربيت نيروي کارآزموده بايد فني حرفه اي را تقويت کنيم. در سفري که معاون وزير کار و رئيس سازمان فني وحرفه اي به استان داشتند اين مهم را به ايشان تاکيد کردم که اولويت اول در اين زمينه بايد گسترش فني و حرفه اي ها باشد. در همين سفر که درتاريخ سوم اسفند برگزار شد مرکز آموزش فني و حرفه اي مهارت هاي تخصصي ومرکز تربيت مربي فناوري برتر(هايتک)در کرمانشاه افتتاح شد.

کارگران و کار فرمايان نقطه مقابل هم نيستند. هر دوي آنها دشمن رکود و از هم پاشيدگي اقتصادي هستند. پانزدهم بهمن ماه ديداري با نمايندگان تشکل هاي کارگري و کارفرمايي استان داشتم به آنها گفتم که کارگران و کارفرمايان اگر با هم وحدت داشته باشند و تشکل هاي خود را گسترش بدهند، مي تواند نقش مهمي در گسترش توسعه اقتصادي و توليد مشاغل جديد داشته باشند.

گردشگري و صنايع دستي:در بحث توسعه اشتغال، استان کرمانشاه به خاطر ظرفيت هاي طبيعي، فرهنگي و تاريخي خود مي تواند به گردشگري و صنايع دستي تکيه کند و اين تکيه گاه مي تواند منبع درآمدي مطمئن براي استان ايجاد نمايد. در جلساتي که با ستاد گردشگري، شوراي اشتغال و سرمايه گذاري و ... داشته ام به بحث گردشگري به طور جدي پرداخته شده است. درخصوص گردشگري صحبت کردن از پتانسيل ها و ظرفيت هاي خاص بيهوده است، نياز به يک تفکر جهشي در اين زمينه و کار و تلاش گسترده و برنامه ريزي شده است تا در بدو امر چندين طرح بسيار مهم و کلان اجرايي شود.

اجراي طرح هاي ساماندهي بيستون و طاق بستان را كه جزء طرح هاي ملي و بين المللي است با كمك و همكاري سرمايه گذاران دنبال و پيگيري مي نمايم و آگاهم که تنها با واگذاري اجراي طرح هاي گردشگري به بخش خصوصي و افراد سرمايه گذار است كه مي توان تحول و شكوفايي در اين بخش را ميسر ساخت. ايجاد مكان هاي زيبا و مفرح از جمله در جنوب شهر كرمانشاه به عنوان برنامه هاي توسعه گردشگري نيز مد نظر قرار گرفته شده است. استان كرمانشاه داراي چهل و هشت منطقه گردشگري است كه بايد براي هر كدام از اين فرصت ها برنامه ريزي دقيق و كاملي داشته باشيم و شتابزده اين سرمايه ها را بر باد ندهيم. طي نود روزه گذشته تلاش کردم جلوي طرح هاي شتابزده را بگيرم.

با اجراي يك طرح جامع مي توان، قره سو را به يك منطقه زيبا و مفرح هم براي شهروندان كرمانشاهي و هم مردم منطقه غرب تبديل نمود، لذا از اجراي طرح و واگذاري اجراي آن به بخش خصوصي با جديت حمايت و پشتيباني خواهم کرد.

در جلسه ي پانزدهم دي ماه با اعضاي سازمان نظام پزشکي با اعتقاد به لزوم همفکري با اعضاي اين سازمان بحث آمادگي کمک در خصوص اجراي طرح توريسم درماني پرداخته شد و کارها در اين زمينه به جريان افتاده است.

استانداري با تمام توان از طرح هايي که در جهت رشد گردشگري و صنايع دستي باشد حمايت مي کند.

سرمايه گذاري: براي توسعه در زمينه کشاورزي، صنعتي، گردشگري و ... نياز به جذب سرمايه گذاري داريم. ما فرصتي براي تلف کردن نداريم و به طور رسمي اعلام کرده ام که هيچ دستگاهي در استان حق ندارد که بنا به سليقه خودش اعمال محدوديت کند و مسير ايجاد سرمايه گذاري را با مشکل و موانع رو به رو سازد. هدف ما، هم جذب سرمايه هاي داخل و هم جذب سرمايه هاي خارج از کشور است بر همين اساس برنامه ريزي ها صورت گرفته تا همايش بين المللي سرمايه گذاري در نيمه اول سال آينده در کرمانشاه برگزار شود. برگزاري اين همايش قطعا گام مهمي در جهت معرفي و شناساندن دستاوردهاي اقتصادي و صنعتي استان است.

در ابتداي بهمن ماه با معاون وزير و رئيس سازمان سرمايه گذاري خارجي وزارت امور اقتصادي و دارايي جلسه اي داشتم ايشان گفتند که استان کرمانشاه طي چند سال گذشته در جهت جذب سرمايه گذاري خارجي موفق عمل نکرده است. اما بايد اين شرايط تغيير کند. لذا بر همين اساس توافق کرديم که به منظور ايجاد بسترهاي لازم و تسريع در اين امور مرکز جذب سرمايه گذاري خارجي در استان راه اندازي گردد.

بدون ترديد معرفي و شناساندن صحيح ظرفيت هاي اقتصادي استان، بستر بسيار مناسبي جهت جذب سرمايه گذاري هاي خارجي را فراهم خواهد ساخت.

از مسئولين دستگاه هاي اجرايي ذيربط خواسته ام تا پروژه هايي که قابليت اجرا توسط سرمايه گذاري هاي خارجي را دارند شناسايي ومعرفي نمايند.

در بيست و سوم آذرماه دو هفته بعد از حضورم در کرمانشاه هياتي متشکل از سرمايه گذاران سوئدي و ايتاليايي به استانداري آمدند.

به آن هيات گفتم که جمهوري اسلامي همواره از تعامل و روابط دوجانبه با كشورهاي دوست منطقه و جهان استقبال مي كند، خوشبختانه بعد از توافق ژنو سوئيس شرايط مناسبي بر اي سرمايه گذاري در كشور ايجاد شده است و در اين راستا استان كرمانشاه هم با دارا بودن ظرفيت ها و پتانسيل هاي سرمايه گذاري خاص خود آماده همكاري با سرمايه گذاران كشورهاي خارجي است.

راه اندازي بيمارستان فوق تخصصي روانسر،توريسم درماني، احداث كارخانه هاي سيمان وآسفالت و كارخانه پيش ساخته قطعات ساختماني از اهم پيشنهادات اين هيات سرمايه گذاري در استان براي منطقه پاوه و اورامانات است.

براي سرمايه گذاري بايد از پتانسيل ايرانيان خارج از کشور هم استفاده کنيم. در ششم بهمن ماه با مسئولين شوراي امور ايرانيان خارج از کشور، در تهران ديدار کردم. همچنين از دستگاه هاي اجرايي ذيربط خواسته ام كه در راستاي ايجاد و تشكيل بانك اطلاعاتي كرمانشاهيان خارج از كشور اقدام نمايند تا بتوانيم از نظرات و توان علمي، فكري و سرمايه اي اين افراد استفاده نمائيم.

مرز ها: سرمايه گذاري در استان مرزي کرمانشاه بدون ايجاد زير ساخت هاي مورد نياز در مرزها و گمرک هاي بين المللي بي معني است. در اولين سفر کاري خود، به قصر شيرين رفتم و از مرز رسمي پرويز خان و گمرک بين المللي خسروي بازديد کردم . بر خلاف آنچه انتظار مي رود شرايط آنجا مساعد نبود،به شدت پيگير شده ام که حرکت گسترده اي براي توسعه اين مرز انجام شود تا ظاهر آبرومندانه اي متناسب با جايگاهش کسب کند.

ما بايد بتوانيم مرزها را وارد چرخه ي سود اقتصادي کنيم. در صورتي که مرزنشينان کشور از وضعيت معيشت خوب و بدون دغدغه اي برخوردار باشند، امنيت در مرزهاي کشور برقرار خواهد شد. از بانك ها خواسته ام هماهنگي لازم براي حل مشكل گشايشLC را انجام دهند، اگرچه شرايط بانك ها سخت است و ما در تحريم به سر مي بريم؛ اما هنر آن است كه بتوانيم در اين شرايط سخت مشكلات را حل كنيم.

برنامه هايي داريم تا براي تسهيل كار بازرگانان و تجار استان بتوانيم يك صرافي كه زيرمجموعه بانك توسعه صادرات باشد در استان كرمانشاه و خصوصا شهرستان قصرشيرين ايجاد کنيم؛ پيگير ايجاد اين صرافي هستيم.

هدفگذاري ما براي سال آينده صادرات ده ميليارد دلاري به كشورعراق است وشبانه روز پيگير تحقق اين هدف هستيم.

بودجه عمراني سال جاري كشور عراق حدود صد و چهل ميليارد دلار است و سهم ما از اين بودجه بايد بسيار بيشتر از شش و نيم ميليارد دلار صادرات كنوني باشد. بايد حركتي قابل توجه براي به دست آوردن سهم بيشتري از بازار عراق انجام دهيم، عراق معبر اصلي صادرات كشور است و بايد با ديد ديگري به بازار اين كشور نگاه کنيم،تا بتوانيم سهم كشور از بازار عراق را افزايش بدهيم.

هجده روز بعد از حضور در کرمانشاه در سفر به شهرستان پاوه از بازارچه مرزي شوشمي بازديد کردم. با توجه به اينكه بازارچه شوشمي در كنار بازارچه شيخ صله و مرز رسمي پرويزخان يكي از سه بازارچه مرزي استان محسوب مي شود، لذا تلاش و كوشش ما مسئولين به سمتي حرکت کرده است كه در جهت عمران و توسعه ي بيش از پيش اين بازارچه موثر واقع شود.

درباره ي مرز پرويز خان، بازارچه مرزي شوشمي، بازارچه هاي تيله کوه، سومار ، پروژه ي پالايشگاه آناهيتا، پروژه دشت هاي گرمسيري و پروژه ذوب آهن بيستون، با معاون اول رئيس جمهور صحبت کردم و مهندس جهانگيري نيز، تاکيد بر پيگيري مشکلات پروژه هاي ذکر شده داشتند.

حمايت از کارآفرينان تنها راه رسيدن به توسعه اقتصادي است. در اين مدت بازديد يا جلسه هاي ممتدي در اين حيطه داشته ام و به خوبي با مشکلات شان آشنا شده ام: مانيزان، شرکت سيمان غرب، فناوران صنعت غرب، به ستون، اليا ذرت سبز، الا چرم، تاير کرد، کاشي بيستون، روژين تاک، شرکت پتروشيمي و پليمر کرمانشاه، جهان فولاد غرب، نان صنعتي کرمانشاه، نان زاگرس، تيم شيرين فراز، کارخانه پمپاژ، پاک مايه، قند بيستون، کارخانه ورق بومان و فومان، مجمع انبوه سازان و ... از اين دست شرکت ها و واحدهاي کار آفرين بوده اند. اطمينان مي دهم که ديدارها وپيگيري هايم از مشکلات کارآفرينان هيچ گاه متوقف نخواهد شد.

توسعه شهري:از آنجا که هفتاد درصد از جمعيت کرمانشاه را شهرنشينان تشکيل مي دهند، سيماي شهر هاي استان، نقش بالايي در توسعه اقتصادي دارد. تاکنون آن اندازه که لازم بوده براي تعامل با شهرداران، وقت گذاشته ام و در آينده نيز وقت کافي خواهم گذاشت. اما بايد شهرداري ها هم برنامه محور باشند و طرح هايي ارائه دهند که داراي قابليت اجرايي باشند.

کرمانشاه بايد به شهري زيبا و مدرن تبديل شود. در اين زمينه نوسازي بافت هاي فرسوده از اولويت هايم بوده است. در ضمن به بحث ساخت و سازها هم توجه ويژه داشته ام، يكي از اولويت هاي كاري ما در استان، توجه به ساخت و سازها خواهد بود. در جلسات مختلف با اساتيد و افراد مجرب در مهندسي شهري، از آنان خواسته ام كه پيشنهادات و نظرات خود را پيرامون عمران شهري كرمانشاه ارائه كنند بنابراين براي ساماندهي و تبديلِ كرمانشاه به شهري مدرن و زيبا از همه مي خواهم كه داراي طرح و برنامه باشند.

در زمينه ي ترافيک شهري و پروژه مونوريل هم سخنان موافقان ومخالفان اين طرح را با دقت و حساسيت شنيده ام. درباره مونوريل، متاسفانه در بدو امر تمام جوانب سنجيده ومطالعاتي نشده است و حالا هم هرچند علاقه دارم که تکليف اين پروژه هر چه زودتر مشخص شود، اما قصد انجام هيچ عمل شتابزده اي را ندارم. تصميم گيري در مورد اين طرح را در حال حاضر به کارشناسان خبره سپرده ام و تصميم آنها هر چه باشد با جديت پيگيري مي کنم.





فرهنگي و اجتماعي؛



زمينه براي فعاليت سازمان هاي غير دولتي فراهم شده است

تا زمانيکه نتوانيم استان را به توسعه ي فرهنگي و اجتماعي برسانيم توسعه در هيچ حيطه اي امکان پذير نيست.

کتابخواني: دو روز بعد از ورود به کرمانشاه بخت يارم بود که توانستم از نمايشکاه کتاب ديدن کنم. همان جا هم گفتم که تلاش خود را براي تبديل استان كرمانشاه به قطب فرهنگي غرب كشور به كار خواهيم گرفت و به همين لحاظ بايد اهتمام بيشتري صورت گيرد كه سال آينده نمايشگاه بزرگ كتاب در كرمانشاه با شكوه هر چه بيشتري برگزار گردد. فرصت مناسبي را براي انجام كارهاي فرهنگي اختصاص خواهيم داد؛ زيرا بدون فرهنگ سازي تمامي كارها بي نتيجه خواهد بود و ثمري در پي ندارد.

اگر آمار دقيقي درباره تاثير مطالعه بر کم شدن جرم و جنايت به دست مي آمد، مي فهميديم که از کنار چه موضوع مهمي به سادگي گذشته ايم. تمام تلاش خود را به کار خواهم بست که تعداد افرادي که به کتابخانه ها و کتابفروشي ها مراجعه مي کنند را بيشتر کنم؛ چرا که مي دانم هر تعداد که به مراجعه کنندگان به مراکز فرهنگي اضافه شود از تعداد مراجع کنندگان به کلانتري ها و محاکم قضايي کاسته مي شود و استان زود تر در مسير توسعه قرار مي گيرد. بر اساس همين باور در سيزدهم آذر در جلسه با رئيس کل دادگستري استان گفتم کهتوجه به برنامه هاي فرهنگي خيلي موثر است و اين مهم از يكسو منجر به كاهش جرائم و از سوي ديگر منجر به كاهش مراجعه كنندگان به مراجع قضايي خواهد شد كه در اين صورت دادگستري قادر خواهد بود به كارهاي مهم تر خود بيشتر رسيدگي كند.

از گروه هاي مطالعاتي خواسته ام و مي خواهم که راه هاي بالا بردن سرانه مطالعه مردم استان را بيان کنند. در اولين گام در جلسه شانزدهم دي ماه از شهرداري هاي استان خواستم که در زمينه سهم پنج درصدي انجمن كتابخانه هاي عمومي استان كه در پرداخت آن از سوي شهرداري ها تاخير صورت گرفته است، نهايت مساعدت و همكاري لازم را انجام دهند.

نخبگان فرهنگي: کرمانشاه؛ نخبگان، نويسندگان وهنرمندان بسياري در سطح کشور دارد که مي توان از پتانسيل و محبوبيت آنها در ترغيب مردم به امور فرهنگي استفاده کرد. نمونه ي اين استقبال را در شور و شعف مردم براي حضور شهرام ناظري در کرمانشاه به عينه ديدم. من در آن جلسه به احترام هنرمند محبوب مردم حضور پيدا کردم و از اين به بعد نيز تمام تلاش خود و مجموعه دولت در استان رابراي حضور و به کارگيري همه فرهيختگان کرمانشاهي به کار خواهيم گرفت.

موسيقي و سينما:طي نود روز گذشته تلاش کرده ايم که موج اميدي که بعد از انتخابات از تغيير وضعيت فرهنگي ايجاد شده است را حفظ کنيم. از سالهاي دور مي دانستم که کرمانشاه يکي از پايه هاي سترگ موسيقي کشور است و خرسندم که در اين دوره بيش از هر دوره اي کنسرت موسيقي در استان برگزار شده است. از طرف ديگر، هيچ سالي به اين اندازه از جشنواره فيلم فجر در استان استقبال نشده است و خبر هاي جشنواره مورد پيگيري مردم نبوده است. در همين جشنواره بود که دو فيلم از فيلم سازان جوان کرمانشاهي ( آقاي خالدي و مکري ) حضور داشت و همين مساله نشان از پتانسيل بالاي استان در زمينه هنر و بالاخص هنر سينما است.

دانشکده فرهنگ و هنر:از روزي که به کرمانشاه پا گذاشتم در ديدارها و جلسات مختلف بارها مي شنيدم که کرمانشاه به دانشکده فرهنگ و هنر نياز دارد. اين همه علاقه وتاکيد بر مساله فرهنگ از طرف کرمانشاهيان باعث مباهات من بود و به شدت پيگير اين مساله شدم. پيگري ها نتيجه داد و از مرکز با اين طرح موافقت شد و در تاريخ چهاردهم بهمن ماه توانستم اين خبر را به هنر دوستان و فرهنگ دوستان کرمانشاه بدهم که به زودي دانشکده فرهنگ و هنر در دانشگاه رازي کرمانشاه تأسيس خواهد شد.

مطبوعات: از اهميت مطبوعات غافل نيستم. نسبت به مطالبي که طي سه ماه گذشته در مطبوعات استان منتشر شده به شدت حساس بوده ام، چرا که اعتقاد دارم بدون حضور مطبوعاتِ پويا، سخن گفتن از مردم سالاري بي معناست. در نشستي که بيستم آذرماه با اعضاي خانه مطبوعات داشتم، با دقت مشکلات ودغدغه هاي آنها را شنيدم و همان جا گفتم که رسانه ها و مطبوعات با توجه به ايفاي نقش خود قادر به تاثيرگذاري در توسعه و بالندگي استان مي باشند، من عملكرد و تاثيرگذاري مطبوعات را باور دارم. لذا تدابيري انديشيده ام که شرايطي ايجاد شود كه همه مديران نسبت به رسانه ها پاسخگو باشند.هيچ كس نبايد نگران انتقاد و نقد سازنده از سوي مطبوعات باشد.

مشکلات اجتماعي و سازمان هاي غير دولتي: مشکلات اجتماعي در جامعه ي ما جدي است؛ اما با اتکاء به خداوند، اميد، جديت و هم انديشي بايد اين مشکلات را حل کنيم. بخش اعظمي از اين مشکلات تنها بدست خود مردم قابل حل است، به همين خاطر طي نود روز گذشته همه تکيه ي خود را بر برنامه ريزي براي ايجاد و تقويت NGO ها (سازمان مردم نهاد) به کار برده ام.

در ديداري که چهاردهم بهمن ماه با نمايندگان سازمان هاي غير دولتي داشتم، آنها به بيان مشکلات و موانع پيش روي NGO ها پرداختند. موانع پيش روي آنها کم نبوده است؛ اما با تدبير و اميد مي توان بر آن مشکلات چيره شد. در همان ديدار گفتم که با تلاش و پيگيري هاي مستمر قطعا تلاش خواهيم كرد كه در جهت ارتقاء اين سازمان ها اقدامات موثر و قابل توجهي از سوي مديريت ارشد استان صورت گيرد.

از طرف ديگر نبايد به تاثيرNGO ها در ريشه کن کردن بزرگترين معضل اجتماعي يعني اعتياد بي توجه بود. وجود خيرين و سازمان هاي غير دولتي استان گامي مثبت در جهت ريشه كني اين آسيب اجتماعي است و بدون ترديد اشاعه و گسترش اين گونه نهادهاي حمايتي مي تواند بخش عمده اي از مشكلات و مسائل مربوط به افراد معتاد درون جامعه استان را مرتفع و حل نمايد.

چه در زمينه ي مقابله با اعتياد، چه در زمينه رفع مشکلات زيست محيطي و حراست از محيط زيست و... اعتقاد دارم با تقويت NGOها ميتوان رشد کرد. طي نود روز گذشته تمام توان خود را بر بستر سازي براي رشد اين گونه سازمان هاي غير دولتي صرف کردم. دولت باحمايت مادي و غير مادي تنها بايد به رشد اين گونه سازمان ها کمک کند. با رشد اينگونه سازمان هاست که خود مردم مي توانند به خوبي معضلات فرهنگي و اجتماعي رابا کمترين هزينه و بالاترين بهره وري رفع کنند.

فرهنگ و اجتماع رود هايي هستند که تنها از دل مردم سرچشمه مي گيرند، دولت تدبير و اميد تاکيد ويژه دارد که اين امور را به خودِ مردم واگذار کند، به غير از وظيفه حمايتي و نظارتي دولت باقي دخالت هاي ما مسئولين، در اين امور تنها مي تواند کلاف هاي سر در گم را سر در گم تر کند.



سياسي؛

پايبند به شعار ها و برنامه هاي دولت يازدهم بوده و هستم

هچنانکه در زمينه ي اقتصادي، دولت بايد زمينه را براي فعاليت بخش خصوصي فراهم کند و همچنانکه در زمينه فرهنگي و اجتماعي دولت بايد زمينه را براي فعاليت نخبگان و NGOها فراهم کند، در زمينه ي سياسي نيز دولت بايد زمينه را براي فعاليت و تقويت احزاب فراهم کند. در زمينه ي سياسي، دولت بيش از همه ي زمينه ها بايد سعي در کناره گيري داشته باشد. بر همين اساس در نود روز گذشته اولين هدفم بر دوري از سياسي کاري بوده است. فعاليت سياسي حق احزاب است و نه دولت.

من به عنوان يک شهروند حق دارم که ذائقه وگرايش هاي سياسي داشته باشم (چنان که ذائقه و گرايش هاي خودم را دارم)؛ اما در جايگاه استاندار از روزي که به اين سمت منصوب شده ام، فارغ از هرگونه گرايش سياسي، دست ياري به سوي همه ي کرمانشاهيان دراز کرده و مي کنم. طي نود روز گذشته اجازه نداده ام که هيچ طيف سياسي احساس شکست کند. بازيِ برد- برد نه شعارِ اين دولت، که استراتژي و سرلوحه همه ي امور اين دولت در همه سطوح است. مقام اجرايي تنها بايد پايبند به دين و اخلاق، قانون، کارِ کارشناسي و نگاه توسعه محور باشد؛ طي نود روز گذشته تلاش کرده ام که تنها پايبند به اين امور باشم و مديران خود را نيز بر اين اساس انتخاب کنم.

طي سه ماه گذشته با همه ي طيف هاي سياسي ملاقات داشته ام و سخنان آنها را شنيده ام، بيش از شصت ديدار با شخصيت ها و گروه هاي سياسي از طيف هاي مختلف داشته ام و باز هم از چنين ديدار هايي استقبال مي کنم، چرا که تاکنون از هيچ کدام از اين گفتگوها زيان نکرده ام و از تمام آنها چيزهايي آموخته ام. گفتگوي احزاب و دولت سرمايه ي بزرگي است که سود آن، توسعه در همه ي زمينه هاست.

طي نود روز گذشته وظيفه داشته ام که بستر هاي لازم در زمينه توسعه ي سياسي را فراهم کنم، بر همين اساس به حرفها و ديدگاه هاي صاحبان سلايق مختلف گوش داده ام، تا روزي که استاندار باشم اين وظيفه ام ادامه دارد، اما فراموش نکرده و نمي کنم که دولتمردي مي تواند در مسير توسعه ي سياسي گام بردارد که در مقام اجرا خالي از هرگونه سوگيري سياسي باشد.

در گفتگو با همه ي گروه هاي سياسي اين اصل را يادآوري کرده ام که من نماينده ي دولت تدبير و اميد در استان هستم و ملزم به اجراي برنامه هاي اين دولت مي باشم. رئيس جمهورِ اين دولت به وضوح در تبليغات انتخاباتي خود برنامه هايش را اعلام کرده است، مردم به آن برنامه ها راي داده اند و آن انتخاب مورد تنفيذ مقام معظم رهبري قرار گرفته است. از طرفي اين دولت با دولت قبل متفاوت است و کساني نبايد انتظار داشته باشند که رفتارهاي دولت قبل را ادامه بدهند و از طرف ديگر نمايندگان اين دولت حق دارند با آزادي به انتخاب نيرو هاي خود بپردازند. بعد از انتخابات، رئيس جمهور حق داشت هر کسي را به عنوان وزير به مجلس معرفي کند و هيات دولت مي توانست هر کسي را به عنوان استاندار انتخاب کند و استاندار حق دارد هر کسي را به عنوان مدير خود انتخاب کند، اما از رئيس جمهور تا جزء ترين مدير دولتي حق ندارند که بر خلاف برنامه هايي که به مردم وعده داده شده است عمل کنند. گوش هاي من آمادگي نقد و نظر همه ي کساني را دارد که حرکت در مسير وعده ها و برنامه هاي دولت را به من يادآوري کنند؛ اما گوش هايم هيچ جايي براي سخنان کساني که به جاي تاکيد بر برنامه ها، اصرار در به کار گيري فردي خاص را دارند، ندارد(البته اين به معني مشورت ندادن به دولت در انتصاب ها نيست. چنانکه طي سه ماه گذشته از مشورت همگان در انتصاب ها استفاده کرده ام. مشورت دادن حق همگان است، چنانکه انتخاب نهايي هم حق نمايندگانِ دولت منتخب است).

مردم تنها اجراي برنامه ها و وعده ها را مي خواهند و تا آنجا که ديده ام به جز افرادي بسيار بسيار معدود، نيروهاي سياسي هم چيزي جز خواست مردم را نمي خواهند.

خوشبختانه نشاط سياسي مردم و فعاليت گروه هاي سياسي در استان کرمانشاه طي ماه هاي گذشته روز به روز بيشتر شده است و در آينده نيز اميدواريم با برنامه هايي که اجرايي خواهيم کرد، اين نشاط و فعاليت را پر رنگ تر کنيم و البته همه ي اينها در کنار حفظ آرامش و امنيت استان باشد.

مؤخره:

توسعه، توسعه، توسعه ي پايدار

صبح نهم آذر، نود روز پيش که به کرمانشاه مي آمدم، بر اساس تحقيقاتي که انجام داده بودم مي دانستم که جنگ تحميلي پيامدهاي ناگوار ماندگاري براي مردم قهرمان اين استان که هشت سال مقاوت کردند و تن به ذلت ندادند، داشته است، چون:

1- جنگ زير ساخت هاي استان را ويران کرده است

2- جنگ مهاجرت هاي جمعيتي را به استان تحميل کرده است

3- جنگ ساختار اجتماعي استان را در هم ريخته است و 4 و 5 و 6 که ديگر اين موارد را نمي دانستم و نمي دانم و شما بايد به من بگوييد.

صبح نهم آذر، نود روز پيش که به کرمانشاه مي آمدم، بر اساس تحقيقاتي که انجام داده بودم مي دانستم که مردم غيور استان به نظام وارزش هاي شان وفادار مانده اند؛ اما متاسفانه پس از جنگ نيز پيامدهاي جنگ مرتفع نشده و بلکه تشديد شده اندچرا که:

1- بعد از جنگ نخبگاني که در زمان جنگ مهاجرت کرده بودند به استان باز نگشته اند

2- روستاييان مهاجر به مناطق کشاورزي و روستايي خود باز نگشته اند

3- ساختار جمعيت شهرنشين کرمانشاه به تدريج تغيير کرده و همين باعث نوعي در هم ريزي اجتماعي در شهر کرمانشاه شده است

4- تداوم غلبه نگاه امنيتي در مديريت استان در سالهاي پس ازجنگ وجود داشته است

5- نوعي نگاه محدود کننده نسبت به مشارکت اقليت ها در سطوح مختلف مديريت استان - بر حسب سليقه هاي شخصي افراد و نه سياست هاي نظام- ظهور پيدا مي کند و 6و 7 و 8 که ديگر اين موارد را نمي دانستم و نمي دانم و شما بايد به من بگوييد.

صبح نهم آذر، نود روز پيش که به کرمانشاه مي آمدم، بر اساس تحقيقاتي که انجام داده بودم مي دانستم که اصلي ترين موانع توسعه در استان چيست و آن ها را در ذهنم مرور مي کردم که:

1- وجود نگاه امنيتي نسبت به مسائل

2- بي ثباتي در مديريت ارشد استان

3- ضعيف بودن مديريت هاي مياني استان (ناشي از رقابت مخرب گروه هاي سياسي)

4- فقدان نهادهاي مولد انديشه براي توسعه استان

5- ضعف سيستم آموزشي و 6 و 8 و 12 که ديگر اين موارد را نمي دانستم و نمي دانم و شما بايد به من بگوييد.

صبح نهم آذر، نود روز پيش که به کرمانشاه مي آمدم، مي دانستم که کار سختي در پيش دارم، اما مي دانستم که بايد همه ي تجربياتم را در مسير توسعه ي کرمانشاهِ عزيز به کار بندم.

نود روز پيش که به کرمانشاه آمدم خيلي چيزها را نمي دانستم، طي اين نود روز خيلي چيز ها را فهميدم؛ اما باز هم خيلي چيز ها را نمي دانم و شما بايد به من بگوييد. در کنار همه ي ندانستن هايم اين هايي که در بالا به ترتيب شمردم را مي دانستم و آمده ام که تا حد ممکن آنها را بر طرف کنم. اين موارد را در بالا به ترتيب شمردم که بگويم وقتي به کرمانشاه مي آمدم به توسعه ي استان فکر مي کردم و نه چيز ديگري.

صبح نهم آذر، نود روز پيش که به کرمانشاه مي آمدم، بر اساس تحقيقاتي که انجام داده بودم مي دانستم که مردم کرمانشاه دوست داشتني هستند؛ اما فکر نمي کردم تا اين اندازه ي زياد دوست داشتني باشند.

اين يادداشت براي شما بود و از اين به بعد مرتب براي شما خواهم نوشت. اما چرا مي گويم «شما» وقتي که مي توانيم با هم صميمي تر باشيم و بگوييم «تو»، آن هم وقتي که من با تو سخن مي گويم

درخت با جنگل سخن مي گويد / علف با صحرا / ستاره با کهکشان / و من با تو سخن مي گويم

دستت را به من بده / دست هاي تو با من آشناست / اي دير يافته با تو سخن مي گويم / به سان ابر که با طوفان/ به سان علف که با صحرا/ به سان باران که با دريا/ به سان پرنده که با بهار سخن مي گويد/

زيرا که من /ريشه هاي تو را دريافته ام / زيرا که صداي من / با صداي تو آشناست














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن