واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیشنهاد وزیر علوم برای تشکیل سازمان ملی حقوق و مالکیت فردی تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر حمایت از حقوق مالکیت فکری پیشنهاد داد که سازمان ملی حقوق و مالکیت فکری به منظور انجام کارهای کارشناسی در کشور تشکیل شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا دکتر رضا فرجی دانا روز یکشنبه در بیست و هفتیمن جشنواره بین المللی خوارزمی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: علاوه براین نبود قانون جامع حمایت از حقوق مالکیت فکری یکی از مشکلات موجود در این زمینه است که باید برای رفع آن اقدام شود.
وی ادامه داد: در نقشه جامع کشور یکی از وظایفی که بر عهده وزارت علوم گذاشته شده است حمایت از حقوق مالکیت فکری است و امیدوارم با تشکیل سازمان ملی حقوق و مالکیت فکری این وظیفه خطیر به خوبی انجام شود.
فرجی دانا افزود:حضور رییس جمهوری در جشنواره خوارزمی نشانه عنایت ویژه دولت به گفتمان علمی است. گفتمانی که باید به گفتمان غالب تبدیل شود.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های مهم در دولت یازدهم تکمیل زنجیره تبدیل علم به ثروت است. اگر به اولین حلقه از این زنجیره نگاه کنیم متوجه می شویم که در دوران پس از انقلاب اسلامی دستاورد ارزشمندی در این زمینه داشته ایم. به طوری که شمار مقالات انتشار یافته از نتیجه کارهای پژوهشی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از 700 مقاله بود. این در حالی است که امسال بیش از 25 هزار مقاله علمی - پژوهشی به چاپ رسیده که این دستاورد قابل توجهی است.
وزیر علوم ادامه داد: اخیرا در مورد تولید علم کشور و ثبت آنها در عرصه جهانی انقلابی صورت گرفته است. اگر به تولید علم به عنوان حلقه اول نگاه کنیم متوجه می شویم که چاپ مقاله هدف کار نیست بلکه هدف دستیابی به نتیجه است.
فرجی دانا خاطرنشان کرد: اگر به چاپ مقالات علمی و تشویق پژوهشگران به انتشار مقالات نگاه کنیم متوجه می شویم که هدف ما از این کار این است که دستاوردهای پژوهشی را در عرصه های مختلف در معرض نقد دیگران قرار دهیم تا بتوانیم دستاورد خود را محک بزنیم.
وزیر علوم افزود: البته در این عرصه از برخی بد اخلاقی ها نیز مطلع هستیم اما اگر وجود این بد اخلاقی ها باعث شود که کل دستاورد را زیر سوال ببریم، بی انصافی است.
فرجی دانا با تاکید بر مورد توجه قرار دادن اخلاق پژوهش گفت: پژوهش باید بر پایه تقاضای صنعت و جامعه انجام شود.
وی یاداور شد که هم اکنون در زمینه حلقه اول زنجیره تولید علم کارهای مهمی انجام شده و برای تداوم این فعالیت ها برنامه ریزی شده است .
وی ادامه داد: در بخش تبدیل علم به ثروت نیز کارهای مختلفی در کشور صورت گرفته که از آن جمله تاسیس 34 پارک علم و فناوری و شهرک علمی و تحقیقاتی، تاسیس 135 مرکز رشد در دانشگاه، پارک های علمی و تحقیقاتی و نقاط مختلف کشور است.
وزیر علوم همچنین به ایجاد آزمایشگاه های علمی و مرجع اشاره کرد و گفت که برای فاز تجاری سازی محصولات و افرادی که می خواهند در زمینه تجاری سازی فعالیت کنند، برنامه ریزی شده است تا علم در کشور به ثروت تبدیل شود.
فرجی دانا در مورد اهمیت شرکت های دانش بنیان در حلقه تبدیل علم به ثروت گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه های مختلف از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.در این میان نقش دانشجویان دکترا به عنوان یکی از محورهای توسعه آموزش عالی مورد تاکید است زیرا به دوره دکترا باید به عنوان یک فرصت نگاه شود و دانشجوی دکترا باید کارهای پژوهشی را با جدیت دنبال کند.
وی افزود: این دانشجویان باید با نوآوری به پژوهش بپردازند و کار کیفی بالاتر را با هزینه های کمتر انجام دهند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشجوی دوره دکترا باید دغدغه ای از لحاظ هزینه معیشتی نداشته باشد و باید او را از نظر مالی پشتیبانی کرد.
جشنواره بین المللی خوارزمی به عنوان یکی از سرآمدترین جشنواره های علمی و پژوهشی در کشور شناخته شده است .
درجشنواره امسال از 24 طرح برگزیده در 17رشته تقدیر شد.
787 طرح به دبیرخانه بیست و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی ارسال شد که از این تعداد، 126 طرح از دانشمندان 38 کشور جهان بود.
از این میان، 56 طرح به هیات داوران جشنواره ارایه شد که 16 طرح آن متعلق به دانشمندان ایرانی مقیم کشور، 5 طرح از بخش خارجی و 3 طرح از دانشمندان ایرانی مقیم کشورهای آلمان، فرانسه و آمریکا به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند.
برگزیدگان خارجی، از دانشمندان کشورهای آلمان، انگلیس، استرالیا، چین و مجارستان بودند.
بیست و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی هرساله با هدف تجلیل و قدردانی از پژوهشگران و فناوران در سطح ملی و بین المللی برگزار می شود .
علم(3)**2038**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]