واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ساده ترین روش برطرف کردن جای جوش
یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه استفاده از انواع اسکراب موجب شفافیت و صافی پوست میشود، گفت: استفاده از مواد آرایشی ضدجوش تنها جنبه تبلیغاتی دارد و موجب بدتر شدن جوش می شود.
به گزارش نامه نیوز، دکتر ریحانه مهرگان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه جوش صورت در زنان با اختلالات عادت ماهیانه ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: جوش صورت، ریزش مو، چاقی و رویش موهای زاید از نشانههای تخمدان پلی کیستیک هستند. درمان جوش بدون درمان مشکلات هورمونی نتیجهای ندارد.
وی با تاکید بر اینکه درمان جایگاه جوش باید پس از درمان کامل جوشهای صورت انجام شود، گفت: ساده ترین روش برطرف کردن جای جوش استفاده از کرم های لایه بردار است.
مهرگان یادآور شد: در صورتی که اسکار جوش در مراحل اولیه برطرف نشود و جوشها در مراحل پیشرفته درمان شود، جایگاه جوش عمیقتر شده و در این حالت با استفاده از میکرودرم و لیزر فراکسل CO2، می توان نسبت به برطرف کردن آثار باقی مانده از جوش اقدام کرد ولی مشکل استفاده از لیزر این است که 2 تا 3 روز پس از انجام لیزر بیمار باید در منزل بماند.
این متخصص پوست و مو تصریح کرد: لیزر فراکسل در مرحله التهاب جوشها تاثیری ندارد. برای درمان با استفاده از پانچ المیشن، منافذ پوستی را تخلیه کرده و 6 ماه بعد با استفاده از درم ابریشن و ایجاد سایش بر سطح پوست، نمایی شفاف برای پوست ایجاد میشود ولی در پوستهای روشن و موهای روشن این راهکار نتیجه بهتری دارد درحالی که در پوست های تیره امکان لک شدن پوست بیشتر است.
وی تصریح کرد: پس از استفاده از لیزر فراکشنال، پانچ المیشن یا درم ابریشن باید با استفاده طولانی مدت کرم های لایه بردار با درصد پایین، لایه برداری میکروسکوپی پوست ادامه یابد تا جایگاه جوش به خوبی برطرف شود.
مهرگان یادآور شد: استفاده از انواع کرمهای لایه بردار که در قالب ترتینوئین، گلایکولیک اسید (AHA) و انواع اسکراب است، موجب صافتر شدن ظاهر پوست می شود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین عارضه جوشهای جوانی باقی ماندن جای جوش است، گفت: جوش های صورت با توجه به شدت جوش و بر اساس صلاحدید پزشک قابل درمان هستند ولی اگر برای از بین بردن جای جوش دیر اقدام شود، از بین بردن آنها دشوار و گاه غیرممکن است.
این متخصص پوست و مو افزود: درمان دیرهنگام جای جوش سخت و هزینه بر است، بنابراین خانواده ها باید توجه داشته باشند که بلافاصله پس از بهبود کامل جوش برای از بین لکها، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: لکههای قهوهای ناشی از جوش با میکرودرم ابریشن برطرف میشود.
تاثیر مواد غذایی بر ایجاد جوش
مهرگان استفاده از برخی از مواد غذایی را در ایجاد یا تشدید جوش موثر دانست و گفت: مواد غذایی مانند انواع آجیل، کاکائو، چیپس، پفک، انواع سس و ادویه جات و مواد چرب و سرخ کردنی نیز موثر هستند.
وی با اشاره به اینکه مکملهای ویتامینی خانواده ویتامین B جوشها را بدتر میکند، گفت: علاوه بر مکملهای گروه B، استرس و برهم خوردن خواب شبانه نیز موجب وخامت جوشها می شود.
تاثیر مواد آرایشی بر جوش
مهرگان با اشاره به اینکه استفاده از مواد آرایشی ضدجوش تنها جنبه تبلیغاتی دارد، خاطرنشان کرد: استفاده از مواد آرایشی به دلیل بسته شدن منافذ پوست، اعم از هر نوع پنکک و کرم پودر تاثیر مستقیم در ایجاد و تشدید علایم جوش دارد.
وی گفت: رعایت رژیم غذایی مناسب، ترک عادات آرایشی و درمان اختلالات قاعدگی موجب تسریع روند بهبودی جوش می شود.
درمان انواع جوش
مهرگان یادآور شد: درمان جوش ریز با میکرودرم ابریشن امکان پذیر است ولی جوش های التهابی با IPL بهبود می یابند.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه داروی رآکوتان موجب انبساط عروق اطراف جوش میشوند، گفت: استفاده از IPL، نواحی قرمز به جا مانده از این درمان را از بین می برد.
وی با بیان اینکه پس از درمان با رآکوتان باید از IPL، استفاده کرد، گفت: میکرودرم و IPL، انبساط عروق را از بین می برند.
مهرگان در پایان خاطرنشان کرد: در مردان استفاده از هورمون هایی که در بدن سازی شایع شده است، موجب تشدید جوش صورت می شود.
1392/12/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]