تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805627789




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کثرت گرایی غربی، خاستگاه بحران های منطقه ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کثرت گرایی غربی، خاستگاه بحران های منطقه ای تهران - ایرنا - خاورمیانه به دلیل بهره مندی از تنوع قومی و مذهبی بی بدیل خود، کثرت گرایی را در بطن خود می پرورد. به عبارتی، همان پدیده ای که تمدن جهانی وامدار آن است. اما این تنوع و ثمره بلافصل آن در سده های اخیر به عاملی برای ایجاد جنگ و درگیری در منطقه تبدیل شده است.


خاورمیانه مهد ادیانی همچون اسلام، مسیحیت و یهودیت است. این منطقه در طول تاریخ با تکیه بر تنوع ادیان و قوم ها و بهره مندی از کثرت گرایی ناشی از آن به پیشرفت خود ادامه داده است.
جهان نیز به طور مستقیم یا غیر مستقیم، از پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حاصل این روند رشد و پیشرفت سود جسته است.
این کثرت گرایی ذاتی و دیرینه، به عنوان آموزه ای برخاسته از خاورمیانه، حتی برای بسیاری از سیاستگذاران جهان به عنوان منبعی الهام بخش درآمده تا بر اساس آن برای اداره و حفظ جامعه جهانی طرحی دراندازند.
به عبارت دیگر، دنیا بر آن است تا با بهره گیری از کثرت گرایی شرایطی ایجاد کند تا هرکس با هر نژاد، دین و فرهنگی بتواند به حیات خود ادامه دهد، جامعه با او مدارا کند و در عین حال سهم خود را از قدرت داشته باشد.
به عنوان نمونه، می توان به کشورهایی همچون آمریکا، کانادا و انگلستان اشاره کرد که در زمره قدرت های بزرگ جهان غرب هستند. این کشورها نهال کثرت گرایی را از خاورمیانه به عاریت گرفته اند و با تنوع بخشیدن به اقتصاد و جوامع خود آن را آبیاری کرده اند و توانسته اند به نتایج مطلوب خود برسند.
اما مشکل این جا است که تنوع قوم ها، دین ها و فرهنگ ها اگرچه توانسته سبب به بار نشستن کثرت گرایی از نوع غربی آن بشود و رهبران غربی از آن به مثابه الگویی سیاسی استفاده کنند، اما قدرت های جهانی در گذشته و حال همین تنوع و گوناگونی را وسیله ای برای ایجاد بحران در دیگر قسمت های دنیا قرار داده است .
برای مثال با نگاهی نزدیک به خاورمیانه می توان دریافت که پیش از استعمار اروپا اقوام و ادیان گوناگون در این منطقه، یعنی در پهنه ای به وسعت شمال آفریقا تا بخش عظیمی از غرب آسیا، در کنار هم زندگی می کردند، بی آن که لزوما در جنگ و درگیری باشند.
البته این منطقه خالی از اختلاف و درگیری هم نبوده. اما هرچه بوده اکثر نزاع ها بر سر دستیابی به منافع بیشتر بوده است. اما این ناسازگاری ها به جنگ های بزرگ ختم نمی شد تا منطقه و جهان را متاثر از خویش سازد.
به بیان دیگر، اگر چه امروز خاورمیانه را منطقه ای بحران خیز طبقه بندی می کنند، اما تا دیروز اگر هم منطقه شاهد ناآرامی بود، این ناآرامی بالقوه سبب به بار آمدن شرایطی مشابه در نقطه ای دیگر از جهان نمی شد.
اما به مجرد آن که قدرت های بزرگ به اهمیت خاورمیانه به لحاظ وجود منابع سرشار و بهره مندی از موقعیتی ژئوپلتیک پی بردند، رفته، رفته در تلاش برآمدند برای خود در منطقه جای پایی بیابند و به اصطلاح منافع خود را در این منطقه حساس تضمین کنند.
بر کسی پوشیده نیست که بهترین راه برای گستردن سلطه بر یک منطقه، چه در گذشته و چه در زمان حاضر، دامن زدن به ناآرامی های قومی و مذهبی است. این را به عیان می توان در جنگ داخلی خونین سوریه که سه سال از آن می گذرد، به نظاره نشست و این که چه طور غرب با بی تابی هرچه تمام تر برای گستردن سلطه خود در شرق، اقوام و مذاهب مختلف را به جان هم می اندازد.
این راهی است که قدرت های استعماری در سده های گذشته پیموده اند و امروز همپالگی های جدید آن ها پا جای پای آن ها گذاشته اند.
نکته در این جا است که با وجود همه ناسازگاری های پیدا و پنهان میان ملت خاورمیانه، آن چه در این نقطه از جهان سبب پدید آمدن بحران های بزرگ شده، پیوسته عاملی خارجی بوده است.
امروز هم همه تلاش غرب تعیین جهتی تازه برای خاورمیانه است. غرب بر آن است تا این کار را با القای تعریف خود از دموکراسی و آزادی به سرانجام برساند.
آزادی و دموکراسی بهانه هایی کلیشه ای بیش نیستند اما غرب می خواهد با کمک آن ها و ایجاد حکومت های دست نشانده راه دخالت در امور منطقه و سلطه بر ملت ها و منابع آن را بگشاید.
اما این چه سری است که خاورمیانه به عنوان زادگاه اقوام و مذاهب مختلف و برخورداری از یک کثرت گرایی ذاتی، امروز باید نسخه غربی کثرت گرایی را بپذیرد که جز دخالت و سرسپردگی و گسترش سلطه غرب حاصلی ندارد.
گزارش: رضا بهار
2044**1542**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن