واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
عجایب پنج گانه بدن انسان
اطلاعات ما درباره این مجموعه پوست و استخوان که بدن می نامیم، کاستی های حیرت آوری دارد که در صورت داشتن اطلاعات کافی به مراقبت از آن خواهیم پرداخت.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ برای بیشتر مردم، آپاندیس فقط وقتی متورم می شود و لازم است تا برداشته شود، معنی پیدا می کند. قبلا گمان می شدکه اجداد ما برای هضم مواد گیاهی به آن نیاز دشتند ولی هدف اصلی این شاخه باریک و 11 سانتیمتری روده بزرگ هنوز به صورتیک راز باقی مانده است.
نظریه اصلی که در سال 2007 گزار شد، ایناست که آپاندیس ساخته شده تا مکانامنی برای باکتری های مفید باشد. آنها می توانند در آنجا باقی بمانند و بعد از اینکه روده ها از مواد کثیف پاکسازی شدند، دوباره جمعیت خود را بازسازی کنند. در کشورهای توسعه یافته آپاندیسیت نسبتا فراوان و شایع است.
در قسمت هایی از آفریقا که رعایت اصول بهداشتی مدرن وجود ندارد میزان "آپاندیسیت" از ایالات متحده بسیار کمتر است. محققان معتقدند که در این مناطق آپاندیس هنوز نقش مهمی برعهده دارد و در واقع برای میکروب های سودمند، کشتی نوح به حساب می آید. فقط انسان ها نیستند که آپادانیس دارند. آپاندیس در پستاندران دیگر از جمله جوندگان و موش های دماغ دراز درختی نیز وجود دارد.
گول زننده ترین داروها
طبق نظرسنجی اخیر در انگلستان از پزشکان عمومی معلوم شد، 97 درصد آنها برای بیماران داروهای بی اثر تجویز کرده اند.اینها داروهایی هستندکه هیچ گونه تاثیر مستقیم پزشکی ندارند ولی می توانند شرایط بیماری کسی را بهبود بخشند. برخی از مطالعات نشان می دهند، سیستم کاهنده درد مغز بعد از اینکه به بیمار گفته می شود که به او ضد درد داده شده، فعال می شود و نشان می دهدکه این مغز ماست که در برابر داروی بی اثر گول می خورد ولی مطالعات درباره افسردگی نشان داده ناحیه ای در مغز که داروی بی اثر آنرا فعال می کند با ناحیه ای که داروی اصلی آن را فعال می کند، متفاوت است.
بنابراین خیلی مانده است تا بفهمیم داروهای بی اثر چگونه اثر جادویی خود را می گذارند. یک نظریه این است که داروهای بی اثر به عنوان تحریک کننده ذهنی سیستم ایمنی عمل می کنند که به خاطر مصرف زیاد انرژی معمولا در برابر مشکلات کوچک ساکت می ماند. مطالعه ای که روی همسترهای سیبریایی انجام شد، نشان داد زمانی که نور قفس های آنهامانند تابستان تنظیم شده بود با عفونت های سطح پایین بهتر مبارزه می کردند تا وقتی که نور قفس آنها مانند زمستان تنظیم شده بود. رنگ ها بر کارآمدی داروهای بی اثر موثرند. قرمز بهترین تحریک کننده است و زرد برای داروهای ضد افسردگی بهترین است.
خواب مغز را تمیز می کند
ما یک سوم از عمرمان را در خواب می گذرانیم ولی هنوز دانشمندان کشف نکردند که چرا ما می خوابیم. زمانی باور بر این بود که اینگونه میزان انرژی قابل ملاحظه ای را حفظ می کنیم ولی طی هشت ساعت خواب فقط 45 کالری حفظ می شود. به نظر می رسد که مغز به واسطه ارتباط خواب REM با تثبیت حافظه بیشترین فایده را می برد. کمبود خواب به عملیات ذهنی آسیب می زند و می تواند باعث توهم و حتی مرگ شود. در اکتبر 2013 گروهی از دانشمندان فهمیدند هنگامی که موش می خوابد، مایع مغزی نخاعی سریع تر از قبل مغزش را شست و شو می دهد و سموم را پاک می کند. این نشان می دهد که خواب مغز ما را تمیز می کند.
خمیازه فقط احساس کرختی نیست
احتمالا در گذشته این سوال پاسخ کاملات بیطرفانه ای داشته است. قبلا پذیرفته شده بود که ما خمیازه می کشیم تا اکسیژن بیشتری را وارد ریه ها کنیم زیرا هنگام خستگی آهسته تر نفس می کشیم ولی در آزمایشی که در دانشگاه بالتیمور در ایالات متحده انجام شد، سطوح اکسیژن را تغییر دادند و هیچ تغییری هنگام خمیازه پیدا نکردند. حالا بعضی از دانشمندان فکر می کنند که ما خمیازه می کشیم تا مغزمان را خنک کنیم. گروهی از محققان کشف کردند که خنک کردن پیشانی افراد، خمیازه کشیدن آنها را متوقف می کند و ما این کار را بیشتر در زمستان که هوا سرد است انجام می دهیم.
همراه با افزایش جریان خون به مغز این خنک کردن می تواند به حفظ هشیاری کمک کند. پس ما خمیازه می کشیم تا خودمان را بیدار کنیم. شاید این توجیه کند که چرا سربازان چترباز قبل از پرش خمیازه می کشند و چرا واگیردار است. این ممکن است به حیوانات کمک کند تا با یکدیگر هشیار و گوش به زنگ بمانند. برانگیزش خمیازه حتی بین گونه ها هم دیده شده است. انسان ها می توانند خمیازه را در سک ها و شمپانزه ها تحریک کنند.
دست راست به دنیا آمده ایم
حدود 90 درصد مردم راست دستند و هیچ کس دلیل آن را نمی داند. جنبه های فرهنگی در این رابطه وجود دارد. 9 تا از هر 10 جنین ترجیح می دهند که شست دست راست خودر ا بمکند. نظریه اصلی این است که دست غالب با زبان ارتباط دارد که به طور اعظم در نیمکره چپ مغز پردازش می شود. یعنی ناحیه ای که سمت راست بدن را نیز تحت کنترل خود دارد. این ممکن است به این خاطر باشد که زبان از حرکات تکامل یافته است یا اینکه قرار دادن دو قسمت پیچیده مغز در کنار هم کارآمدتر است ولی چرا اولین بار زبان در طرف چپ ایجاد شد؟
این می توانسته فقط یک "جهش ژنتیکی" اتفاقی در هزاران سال گذشته باشد. در سپتامبر 2013 دانشمندان در تناقض با مطالعه ای دیگر که 4 هزار دوقلو را بررسی کرده و هیچ عنصر ژنتیکی قدرتمندی را پیدا نکردند، ارتباط محتملی بین ژن PCSK6 و دست غالب کشف کردند.
محققان در دانشگاه کانزاس نشانه هایی را روی دندان ها پیدا کردند که نشان می دهد انسان های باستان هم بیشتر دست راست بودند ولی به رغم طبیعت غالب این مسئله، در حال حاضر دانشمندان با وجود تلاش های متعدد هنوز کاری از پیش نبرده اند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۶:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]