واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گزارش تکمیلی/ سخنرانی دکتر ظریف درجمع محققان هندی - امنیت انحصاری نیست دهلی نو - ایرنا - وزیر امور خارجه ایران عصر پنجشنبه در جمع محققان و مقامات هندی گفت: امنیت انحصاری نیست بلکه باید با کشورهای دیگر به اشتراک گذاشته شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈمحمد جواد ظریف ˈدر نخستین روز سفر رسمی به دهلی نو به همراه ˈ سلمان خورشیدˈ وزیر امور خارجه هند درگردهمایی محققان و اندیشمندان هند از بنیاد تحقیقات آبزرور با عنوان ˈ سیاست خارجی ایران - چشم انداز ثبات در آسیای غربی ˈ حضور یافت و سخنرانی کرد.
ظریف گفت: تمدن های هند و ایران دارای روابط تاریخی و بلند مدت هستند و این امر دلیل تشکیل روابط عمیق دوستانه بین دو کشور است.
وی افزود: وسعت روابط ایران و هند به حدی است که ما توانسته ایم نقطه نظر یکدیگر را درک کنیم و این روابط مستحکم به ما این توانایی را داده تا با جهان درحال تغییر همراه شویم اما اکنون ما باید به گونه دیگر به محیط اطراف خود نگاه کنیم. ما نباید جدایی و اختلاف را جایگزین همکاری همه جانبه نمائیم.
ظریف با اشاره به اینکه چشم انداز تاریخی و توازن فرهنگی که در محیط طبیعی هند وجود دارد لازمه توقف اختلاف، خونریزی، خشونت در جهان است، گفت: متاسفانه شرایط موجود دردوره جنگ سرد، نقطه نظر ما را در مورد روابط بین الملل عوض کرده اما اکنون این مفهوم درحال تغییر است .
وزیر امور خارجه ایران افزود: امروز نمایندگان یک ملت انحصاری نیستند، افراد مختلف وارد صحنه بین المللی شده اند. به طور کل مفهوم کشور و ملت شاهد یک تغییر اساسی است. ما احتیاج داریم که به روابط بین الملل از یک منظر جدید نگاه کنیم و به گفته یکی از شاعران معاصر ایران ˈ ما باید چشم های خود را بشوییمˈ.
ظریف با اشاره به اینکه ما اکنون با پدیده جهانی شدن آشنا شده ایم، افزود: ما می دانیم که صحنه بین المللی به سوی جهانی شدن پیش می رود. من معتقد هستم برای محقق شدن آینده ای روشن برای ملت ها، ما نیاز به همکاری مشترک داریم، تامین امنیت در منطقه و جهان با همکاری متقابل محقق می شود و به عقیده من ایران و هند در این زمینه تلاش بسیاری کرده اند.
وی گفت: اگر مساله امنیت امری انحصاری در منطقه بود به نظر من مساله حمله تروریستی به آمریکا در سال 2011 نباید روی می داد. این حمله یک دلیل روشن برای جهانی بودن مساله امنیت است و کسی نمی تواند آن را به صورت انحصاری درآورد بلکه امنیت باید با کشورهای دیگر به اشتراک گذشته شود.
ظریف اضافه کرد: درجهان امروز باید شبکه های امنیتی ایجاد شود اما دراین راه ما نباید برای کسب امنیت خود درسایر کشورهای نا امنی ایجاد کنیم. حضور تمام ملت های جهان برقراری خط امنیت در صحنه بین المللی بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه بررسی ها نشان می دهند که 85 درصد از موارد استفاده از خشونت دربرقراری امنیت یا به طور کامل ناموفق بوده و یا نتایج بسیار ضعیفی را به دنبال داشته ، گفت: بنابراین در سال ۱۹۲۸استفاده از خشونت و زور به عنوان سیاست ملی مورد انتقاد قرار گرفت و این به دلیل آگاهی یافتن سیاستمداران از بیهوده بودن استفاده از زور در سیاست خارجی است.
دکتر ظریف افزود: همچنان که ما شاهد بودیم این سیاست در ویتنام ، عراق و افغانستان عملی نبوده و این آگاهی جهت یک نگاه جدید به روابط بین الملل ضروری است. اگر ما بخواهیم امنیت خود را به قیمت امنیت دیگران تامین کنیم در پایان همه ما بازنده این بازی خواهیم بود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش در جمع محققان هندی به توافق ژنو و موضوع هسته ای کشورمان اشاره کرد و اظهارداشت : همانطور که آقای سلمان خورشید وزیر خارجه هند بیان کرد، ایران در برنامه هسته ای خود به دنبال ابزار جنگی نبوده بلکه هدف کاملا صلح آمیز است.
وی گفت: تعدادی تصور کردند که براساس افکار خیالی و با استفاده از فشار، ارعاب واعمال تهدید می توانند ایران را تسلیم خواسته های خود کنند و از این طریق برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را متوقف نمایند.
ظریف افزود: برداشت های اشتباه مبنی بر اینکه برنامه هسته ای ایران یک برنامه نظامی است سبب شد که آنان به نظر ایران در این مورد توجه نکنند و تنها بر حدس و گمان های خود پافشاری نمایند.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید براینکه نباید بر پایه حدس و گمان وارد گفت و گو شد، افزود: آنها فکر کردند که با خشونت می توانند برنامه هسته ای ایران را متوقف کنند و این یکی از مهمترین اشتباهات بود. تهدید به ارجاع مساله هسته ای به شورای امنیت، تحریم ها و حتی تهدید نظامی نیز نتوانست برنامه صلح آمیز ایران را متوقف کند.
دکتر ظریف تصریح کرد: برای حل و پیشروی مساله هسته ای ایران ما باید به یک هدف مشترک دست یابیم و به نظر من پذیرفتن صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران برای جهان ضروری است.
ˈ ایران به شدت مخالف ساخت بمب اتم است. ایران در کسب انرژی هسته ای به دنبال کسب برتری در میان کشورهای همسایه خود نیست. دسترسی به بمب اتم و ابزار جنگی اتمی برای ایران بیهوده است و ما می توانیم صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را به جهان ثابت کنیم و من فکر می کنم غرب نیز باید این نقطه نظر را در راستای کار خود قرار دهد. ˈ
دکتر ظریف گفت: با توجه به سخنان باراک اوباما رییس جمهور و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا من فکر می کنم که تا حدودی غرب به سوی این نقطه نظر پیش رفته است. اکنون ایران دارای فناوری هسته ای است و ما توانسته ایم با فناوری بومی و دانشمندان خود به آن دست یابیم.
ˈغرب نمی تواند ایران را مجبور به کنار گذاشتن انرژی صلح آمیز هسته ای بکند. بهترین راه برای کنترل برنامه هسته ای نظارت برآن بر اساس قوانین بین المللی است .ˈ
آساق ** 2163 ** 275 **
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]